Wednesday, December 29, 2010

Saman??? Settle semua!

Salam semua...

Cakap aje saman, semua takut kecut perut, silap-silap ada yang kata, 'eh aku takde saman la, takde surat sampai pun'..haaaaa jangan duduk tunggu surat, silap haribulan terus di senaraihitamkan..huhuhu
Lin pun mula-mula terkejut jugak, sebab surat takde, notis takde, tup-tup ada 4 saman kereta aku, kalau hubby punya?? jangan cakap le, ada 12 saman sekali check..huhuhuhu sapa mau jawab???
Senang cite dan langkah berjaga-jaga, kowang pi je Bali Polis Trafik terdekat, bagi no IC nanti terus le keluar saman yang kowang ada, itu kalau ada, kalau takde, selamat ler..huhuhu
Kan ke tengah ada 50% nie, apalagi, cepat-cepat pergi bayar sebelum tempoh sahnya hingga 31hb Dec nie..
Aku??? dah settle dah semua, semuanya aku kena bayar rm1520, itu pun dah tolak dari separuh 50% setelah diskaun..huhuhuhu


*ye ye Pak polisi...'Berhati-hati di jalanraya, kalau tidak kena saman lagi' kekekekekee


*Nasib time pergi tu, tak ramai owang, kalau tidak menjenuh menunggu, sebeb kaunter check lain, kaunter bayar lain..bagusssssss


*Yang ni Lin punya, hehee eksen konon takde..sekali check..4 saman...'what???' tiba-tiba terkata kat bapak polis tu, semua owang gelak..hahahaaaaaaaaaaa lawak lawak..
Kowang pun gelak jugak yek..huhuhuhu




P/S: Time nak pakai duit anak sekolah ni, time ni ada je ler yang kena bayar, tapi takpe, nasib ada diskaun  50%, kalau takde, memang aku tak bayar dulu..hahahahahha opsss maaf pak polisi..hehehehe


With Love

2 comments:

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com