Wednesday, December 29, 2010

Saman??? Settle semua!

Salam semua...

Cakap aje saman, semua takut kecut perut, silap-silap ada yang kata, 'eh aku takde saman la, takde surat sampai pun'..haaaaa jangan duduk tunggu surat, silap haribulan terus di senaraihitamkan..huhuhu
Lin pun mula-mula terkejut jugak, sebab surat takde, notis takde, tup-tup ada 4 saman kereta aku, kalau hubby punya?? jangan cakap le, ada 12 saman sekali check..huhuhuhu sapa mau jawab???
Senang cite dan langkah berjaga-jaga, kowang pi je Bali Polis Trafik terdekat, bagi no IC nanti terus le keluar saman yang kowang ada, itu kalau ada, kalau takde, selamat ler..huhuhu
Kan ke tengah ada 50% nie, apalagi, cepat-cepat pergi bayar sebelum tempoh sahnya hingga 31hb Dec nie..
Aku??? dah settle dah semua, semuanya aku kena bayar rm1520, itu pun dah tolak dari separuh 50% setelah diskaun..huhuhuhu


*ye ye Pak polisi...'Berhati-hati di jalanraya, kalau tidak kena saman lagi' kekekekekee


*Nasib time pergi tu, tak ramai owang, kalau tidak menjenuh menunggu, sebeb kaunter check lain, kaunter bayar lain..bagusssssss


*Yang ni Lin punya, hehee eksen konon takde..sekali check..4 saman...'what???' tiba-tiba terkata kat bapak polis tu, semua owang gelak..hahahaaaaaaaaaaa lawak lawak..
Kowang pun gelak jugak yek..huhuhuhu




P/S: Time nak pakai duit anak sekolah ni, time ni ada je ler yang kena bayar, tapi takpe, nasib ada diskaun  50%, kalau takde, memang aku tak bayar dulu..hahahahahha opsss maaf pak polisi..hehehehe


With Love

2 comments:

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..