SEGMEN : Blog oh Blog !!

12/03/2010 05:42:00 PM

Salam semua...

Ok..lagi sekali dan akan berkali-kali aku ikut segmen Ben Ashaari ni, kali ni Segmen: Blog oh Blog !!.
**Macam-macam idea je si Ben nie ek..bergeliga betul kepala otak dia, kita ni nak perah otak update sampai 2-3 lai tumbuh uban kat kepala..huhuhu
Arghh tak kira le..jom le kita tengok soklan untuk segmen kali ni..

1. Macam biasa header mesti kena letak oke.. :)


2. Pastu letak tajuk entri tu Blog oh Blog !!

3. Sila salin dan jawab soalan berikut :
  • Usia anda berblog ..
- Usia blog saya dah mencecah 2 tahun 4 bulan, lebih kurang gitu le, sejak Ogos 2008 hingga le sekarang ni Dec 2010.
Fuhh dah 1098 entri termasuk entri yang ni dan yg dah masuk blog saya..hehehe. Komen? setakat ni dah sebanyak 4761 setakat entri ni di tulis..huhuhu sungguh terharu..
  • Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog
- Siapa? oh tidak ada sesiapa yang mempengaruhi saya untuk buat blog, tapi atas keinginan dan keyakinan serta usaha dan tunjuk ajar dari kawan-kawan, terutama dari orang yang pertama saya jumpa melalui YM iaitu DirFara, tapi sayang, dia dah tutup blog dia atas sebab-sebab peribadi..huhuhu
  • Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog.
- Mula-mula saya dengar perkataan 'blog' tu terus ingat dalam kepala hanya orang-orang politik saja yang boleh ada blog, hinggalah saya mula belajar IT dan pandai surf dan blog walking membaca blog-blog kawan-kawan melalui 'blog list' dari kawan punya kawan.
  • Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
- Kalau dulu waktu mula-mula berblog, orang yang menjadi sumber inspirasi saya, DirFara la, dia banyak mengajar dan komen penulisan saya. Banyak kenangan saya dengan dia dalam dunia blog.
Dan kalau sekarang yang paling utama menjadi sumber inspirasi saya dalam dunia blog adalah Nuffnang, sebabnya bila saya menulis dan update, saya dah terbayangkan $ akan naik..he he he he klik klik..
  • Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT.
- Oh yang ni saya memang tak pandai, bukan bodoh sombong tapi memang saya sendiri banyak lagi nak kena belajar dalam dunis blog ni, setakat ajar basic saje ok la, kalau nak ajar banyak-banyak tu, memang saya tak pandai, blog yang saya ada ni pun cukup sekadar pengetahuan saya aja, sebab tu saya tak pernah ada segmen tutorial dalam blog saya..huhuhu sori..
  • Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?.
- Jawaban saya YA.
Selagi ada blog selagi tu setiap gerak geri dan arah tuju dan segala apa yang kita buat mesti ada saja nak cari idea dan nak update blog. Tak kira apa bende, apa kerja, apa itu, apa ini, semuanya kalau boleh nak amik gambo pastu nak buat entri kat blog, rasanya semua orang macamtu kan?.
kalau bagi saya sendiri sebagai suri rumah, di sebabkan terlalu addict dengan blog banyak kerja tertunggak, mana taknya pagi-pagi bangun nak bukak lappy tengok blog, pastu nak blog walking pulak bila ada cerita panas dan menarik, tak cukup dengan tu, nak update pulak, kan dah banyak makan masa tu.
Jadi bagi sesiapa yang ada blog, 'sendiri mau ingat' jangan di salahgunakan masa dan juga kelebihan blog itu, sendiri yang rugi..





P/S: Kalau nak cerita pasal blog ni, tak cukup satu entri jadinya, memang tak akan habis punya cite pasal blog..huhuhu


With Love

You Might Also Like

38 Orang Komen

  1. Ayu: Hahaha...ye ye BOLEH!!!!...huhuhu
    ermm apa yg bolehnya ye?? hahahaha

    ReplyDelete
  2. awak start august, pu3 start on sept 2008... huhuhu.. keep on blogging. so singgah ke blog pu3 plak kay? http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

    ReplyDelete
  3. haha.. camtu plak erkk ..! agak barape entry bru ckup ?? huhu..
    gurau jerr.. :D

    ReplyDelete
  4. Salam .. singgah sini tgk entri yang BEn suruh buat tu.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ... ohh gitu yer... :) kira otai la nih .. hehehehe

    ReplyDelete
  5. wow.. tunjuk ajar ku sifu :)

    teruskan berblogging ya :D

    ReplyDelete
  6. berblog memang best ;)
    ADA AWARD NTOK AWAK
    "1.Coolest Blogger Award??"

    ReplyDelete
  7. Pu3: Dah 2 thn kan, sekejap ms berlalu, byk yg dh di kongsi di sini kan?.. :)

    ReplyDelete
  8. Zacky-786: Ermm selagi jari boleh menulis dan selagi idea dtg nak update, dn selagi namanya blogger, sis akan terus menulis dn menulis.. :)

    ReplyDelete
  9. Retna: Yup Ret, sbb blog kita dah terlebih kenal kan? :)

    ReplyDelete
  10. Hasrul Hassan: Hehe otai tu belum lagi kot, msh terlalu byk nak belajar lg Has..hope kita sama2 dpt berkongsi ilmu dn idea oke.. :)

    ReplyDelete
  11. Misz Nana: Sifu: ishh idok le mcmtu skli..setakat tunjuk sikit2 oke le, lebih2 tu msh byk nak kena belajar lg..huhuhu

    ReplyDelete
  12. Kimi: Thankx Kimi..oke nanti sis kutip award tu yek..:)

    ReplyDelete
  13. buy zolpidem ambien 10 mg generic - ambien side effects heartburn

    ReplyDelete
  14. zolpidem online zolpidem er 12.5 mg price - can you buy zolpidem over the counter

    ReplyDelete
  15. order alprazolam xanax withdrawal symptoms insomnia - do generic xanax look like

    ReplyDelete
  16. zolpidem online ambien cr generic name - ambien side effects withdrawal

    ReplyDelete
  17. buy xanax online xanax effects synapse - new xanax 2mg

    ReplyDelete
  18. xanax for sale without prescription xanax recreational use grasscity - xanax withdrawal after 3 weeks

    ReplyDelete
  19. buy generic ativan common uses ativan - ativan side effects nausea

    ReplyDelete
  20. lorazepam online how long can ativan withdrawal last - ativan withdrawal stories

    ReplyDelete
  21. pharmacokinetics of diazepam valium diazepam - levoxyl drug interactions diazepam

    ReplyDelete
  22. order xanax buy generic xanax online - xanax bars addiction

    ReplyDelete
  23. cheapest xanax xanax drug screen results - yellow xanax pill mg

    ReplyDelete
  24. buy generic ativan side effects of ativan 1mg - buying ativan online in canada

    ReplyDelete
  25. xanax cheap xanax vs generic alprazolam - xanax withdrawal weight loss

    ReplyDelete
  26. buy soma online no prescription soma drug cost - hair follicle drug test soma

    ReplyDelete
  27. carisoprodol buy soma medication online - carisoprodol y acetaminofen

    ReplyDelete
  28. buy ambien online is generic ambien gluten free - generic ambien kmart

    ReplyDelete
  29. buy generic soma buy soma with codeine - buy real somatropin

    ReplyDelete
  30. order valium chill pill valium - buy valium in dublin

    ReplyDelete
  31. buy generic valium online no prescription valium best anxiety - can you buy valium online in australia

    ReplyDelete
  32. buy ambien online ambien cr tab 12.5mg - ambien uds

    ReplyDelete
  33. valium no rx buy valium online without rx - valium drug action

    ReplyDelete
  34. ambien cheap there generic ambien - ambien buy online no prescription

    ReplyDelete
  35. zolpidem 10 mg ambien sale online cheap - ambien and pregnancy first trimester

    ReplyDelete
  36. buy valium online valium 70s - 10mg valium equals much xanax

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.