CNY @i-City,Shah Alam.

2/09/2011 03:20:00 PM

Haii semua...

Panaskan cuaca? Kat JB ni dah sampai tahap 35'c kepanasannya..uiii mau rentung kulit dibuatnya...
Berbalik cerita CNY Lin dan family, kitaorang memang tak rancang nak pergi i-City ni, tapi dek sebab asyik ternampak je di tepi highway menuju ke Klang rumah anak saudara hubby tu, apalagi mulalah teruja nak melihat apa yang menarik di sana. Lin pun mula nampak dan tahu i-City ni dari blog seorang kawan. Bila sendiri dah ke sana, fuhh memang cantik sangat lampu-lampu yang berkelipan di seluruh i-City tu. Tu semua LED Digital Lights, sungguh cantik terpegun melihat keindahan lampu-lampu tu semua..Haa kowang bila lagi? jomm ke sana, Lin pun ada rezki nak ke sana lagi, memang tak puas berjalan kat sana haritu, sebab mak dah letih berjalan...huhuhuhu


*Sekali masuk 1 kereta per-entry rm10..jadi kalau datang tu bawak le family kasi penuh kereta, jadi tak rugi wooo..:) *sesuai juga untuk berdating tempat tu, romantikk gitu..:p


*Inilah aksi pertama yang di lihat, Amat bukan main suka lagi, memang cantik sangat-sangat semua lampu-lampu di sana..


*Naz, Yana dan anak saudara hubby,Najwa, siap nak beli lagi scarf yang lip lap lip lap tu..cantikkk :)


*Aku & Ros, tak lepaskan peluang untuk bergambar, sekali lihat dan macam kat ChinaTown pun ada kan??...


*Hahaha tang ni yang lawak, hubby dan Amat, bukan main lagi siap beli topi dan cermin mata kat kedai Kelip-Kelip tu, macam-macam ada, rambang bijik mata nak memilihnya..:)


*Cantikkan, merak kayangan, sungguh kreatif ciptaan manusia..:)


*Yang ni di padang besar, lagi banyak lampu di sana dapat di lihat, segala apa yang ada di sana semua di hiasi dengan lampu-lampu...memang cantik..!


*Kalau 1st time datang macam aku ni, memang sangat-sangat teruja le melihat keindahan walaupun sekadar lampu sahaja, tapi seni kreatif manusia menciptanya yang membuat kita terpegun melihatnya..:)


*Yang paling menarik sekali, Lin suka kat anjung pentas nie, lampu dia akan bertukar warna dalam beberapa minit, ada purple, merah, biru, hijau, kuning, putih dan oren..memang cantik sangat-sangat...




P/S: Tak payah nak ke luar negeri nak cari nak tengok lampu macam ni, kat Malaysia pun apa kurangnya...:)


With Love

You Might Also Like

3 Orang Komen

  1. dulu parking kereta free jer...sekarang sampai RM10..perghh dasat

    ReplyDelete
  2. Sha: Yup...O ye ke dulu free? ni bru je sis pergi sekali masuk rm10..huhuhuhu tp amat puashati berbaloi..:)

    ReplyDelete
  3. nak pergi tapi tak terpergi pun kat sini. suke tengok warna-warni kat sana. tantek!

    *so far, hanya mampu baca cite orang je. huhuhuhu

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.