Wednesday, February 09, 2011

CNY @Muzium Negara,KL

Hai semua...

Hehehe lagi-lagi cerita CNY...:p
Ye la CNY haritu Lin jalan-jalan, dah tentu le banyak cerita dan gambo yang Lin nak kongsi kat blog ni, kalau kat FaceBook dah habis dah Lin upload semua..hehehe kowang dah tengok??
Kali ni Lin nak kongsi cerita Lin ke Muzium Negara, pertama kali gak ke sana, kira advance le ni dapat pergi sekali jalan bawak anak-anak..


*Nak masuk je pintu masuk Muzium tu, ecece Amat suruh amik gambo dia dengan keretapi lama tu, bukan main bergaya lagi ye Amat...:) dia kata asyik gambo mak jek..gurlpp!


*Yang ni mak dia pulak bergaya..kan dah kata, asyik mak je yang gambo..hahahahaha


*Sambil jalan baca, kaji, selidik, belek sejarah yang di pamerkan, sambil le bergambo buat kenangan, kata owang tak boleh amik gambo dalam Muzium, tapi staf kat situ, buat bodoh je tak tegur, aku pun bantai je ler...:p


*Yang ni paling lama di belek dan di lihat 2 beranak ni, Amat dan mr.hubby, pelik gak, takut pun ada tu Amat, memang serammmmm...
Yang kelako tu, Lin tanya hubby..'tengkorak sapa tu Yang?'. Hubby selamba badak je jawab..'Tengkorak KAU..!'..arghhhhhhhhh gelak semua owang...


*Yang ni, ruangan yang di pamerkan semua cerita, jersi, piala dan sejarah juga gambar kenangan kemenangan Malaysia di Piala Suzuki Cup AFF 2010. Bangga woo jadi anak Malaysia...:)


*Si Amat ni tak habis-habis dengan cerita 'sunat' @berkhatan dia, pantang nampak, dia kata 'kaya' aku kalau sunat lagi kan?..kang hilang semua pulak Mat 'anu' tu...hahahahahahaha


*Ehemmm..tak masuk padang pun takpe le, janji dapat gak bergambo dengan Piala kemenangan Malaysia tu..hehehehehe Malaysia Bolehh!!..




P/S: Rasanya lama dah tak masuk Muzium, last masuk time sekolah dulu kala tu je la..huhuhuhu


With Love

2 comments:

  1. macamana agaknya muzium sekarang.. dah lama dah tak pergi..

    terima kasih citer serba sedikit.. nak pergi la cuti ni! :)

    ReplyDelete
  2. Kella: sama2..byk yg baru, sis pun lama x kemana dn secara jujur kita mesti ke sana, bwk anak2 utk kenali sejarah dn budaya Malaysia..:)

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..