Monday, March 14, 2011

Safi Rania GOLD pilihan aku.

Assalamualaikum wbt..

'Safi Rania Gold' (SRG) menjadi pilihan Lin  buat masa ni, dah 2 kali set tu berganti, habis satu, beli lagi, habis lagi, ganti baru, ntah le, kali ni boleh kekal pulak dengan SRG ni, mungkin serasi kot. Sebelum ni Lin memang ada teringin nak cuba Simply Siti, tapi survey harga, agak mahal sikit dari SRG ni, jadi buat keputusan muktamad setelah di kaji panduan dan cara penggunaannya yang ringkas, Lin cuba pulak dengan SRG ni.
Alhamdulilah kesan pada muka Lin nampak positif, jeragat kecil dan bintik hitam nampak berkurang walaupun tidak sepenuhnya hilang lagi,janji tiada kesan yang negatif pada kulit muka dah ler.
Benda macam ni kena rajin, kalau tak rajin dan tidak ikut cara penggunaannya, ko pakai le jenama mahal sekalipun, memang le takde maknanya...!


Setnya terdiri dari Toner, Serum, Pelembap siang dan malam juga Krim kecantikkan.
Harga amat berpatutan. Kalau kowang beli di Wellness Jusco, guna Jcard, dapat lagi 15%..:)


Yang ni Gel Pencuci muka dan Scrub mukanya sekali, Lin beli sekali dua, sebab scrub tu kena le 2 kali dalam seminggu kowang scrub, baru best rasa lain kulit muka tu..:)
So cuba jangan tak cuba...
Jika ada kesan buruk di muka agak teruk akibat guna SRG ni, baiknya kowang stop dan pergi jumpa pakar kulit, takut kang ada kesan sampingan pulak kan..



P/S: Kebetulan terbaca entry di blog Zie Fauzi pasal SRG ni, apalagi, nak cuba nasib le, kot2 dapat barangan free...hehehehe


With Love

11 comments:

  1. yg pnting ikut kesesuaian kulit....:)

    ReplyDelete
  2. Azzey: Yup setuju 100%...bukan kira mahal ke murah..jnji sesuwaiiiiiiiii

    ReplyDelete
  3. ayu kan, cadang2 nak ganti produk muka....sis lin..daku dalam dilema..

    ReplyDelete
  4. Ayu: cadang2 nak pakai apa? Simply Siti ka?? SRG ka? atau Loreal Paris ka? hehehehehe

    Pilih biar ikut sesuai kulit muka Ayu.. :) jgn ikut brand!

    ReplyDelete
  5. sis, saya dah penah jugak pakai SRG ni. tp tak sesuai. abes kulit jadi merah, pedih. huhuhuhu.

    *btul tu, pakai ikut sesuai kulit :)

    ReplyDelete
  6. Aida: oh ye ker...mmg betul, pakai ikut sesuai kulit, jgn pakai ikut branded...:)

    ReplyDelete
  7. salam kenal sis lin...kak noor pun pkai SRG juga...so far ok...x perlu mahal...janji sesuai kan..

    ReplyDelete
  8. Jom lihat Safi Rania Gold. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.104742062955831.9801.100002601139510

    ReplyDelete
  9. Noorsafone: Haii salam kenal jugak Noor...o ye ke..Lin dh pakai dekat 7bulan dah ni..so far pun so good..malas nak tkr2 yg lain..:)

    ReplyDelete
  10. Tasneem: Ok thankx Tasneem :)

    ReplyDelete
  11. Hi, pada permulaan pakai produk ni, you ada rasa kulit mengelupas tak?thanks :)

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com