'Tongkeng Ayam' in the aisbox.

3/16/2011 04:52:00 PM

Assalamualaikum wbt...

Tadaaa...ni kalau ayam nampak, mau abis aku kena kejar sekampung ni..hahahhaha
Mana taknya, 'tongkeng' nya ada dalam peti ais aku..hahahaha.
 Waktu pergi belanja di Giant tadi, belek punya belek, ternampak paket Ayamas Tongkeng Ayam, memang payah nak cari ni, last2 jumpa juga di Giant tu, stok baru sampai agaknya, sebab banyak sekali tadi.
Balik rumah, panaskan kuali sambil menunggu nak goreng, tup2 bibik amik paketnya baca dan terus spontan cakap..'Ooo ibu suka makan 'PANTAT' ayam ya? erkkkk terus aku terduduk ketawa gelak bagai nak pecah satu dapur..kakakakakakakah...
Lucah! lucah ok!..hahahaha tapi kowang jangan salah anggap pulak, sebenarnya dalam bahasa Indonesia, BONTOT/Tongkeng tu, mereka panggil 'PANTAT' hahahaha...
Terus nasihat aku pada bibik, kalau di Malaysia jangan sebut itu bontot,PANTAT..kang ada kena makan penampar kang..hahahahahahaha adeiii sakit perut di buatnya....hahahaha


Sapa2 yang nak beli tu, cepat selagi stok masih ada..di Giant Bukit Indah..hehehehehe



P/S: Kalau tau tadi beli 2 paket..ishhhh esok pi beli lagi ler..buat stok..:p


With Love

You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. sis..tergelak mas baca n3 ni..wakakaka....
    mas pun suka tongkeng ayam...
    sedapp kan..he..he..

    ReplyDelete
  2. lintasan bahasa serumpun... :)

    ReplyDelete
  3. Mas: hahaha tu le Mas..berdekak2 sis ketawa di dapur td..hahahahahah
    Beli je yg segera ni Mas..senang nk makan..:)

    ReplyDelete
  4. Putera Duyong:hehehehe...bahasa yg baru sis pelajari tuh...kekekek

    ReplyDelete
  5. alahai..
    hairannya hantu tongkeng..tak gemuk2...

    ReplyDelete
  6. Ayu: sapa kata tak gemuk..dh naik 1kg setengah dah ni..huhuhuhuhu

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.