Thursday, May 26, 2011

BNM akan keluarkan siri wang kertas, syiling baru

Assalamualaikum wbt..

Kowang baca je la eh...
Komen Lin: Senang juga ada duit kertas rm20 dan juga rm2...tak payah banyak2 helai dalam bag duit tu..hehehehe

KUALA LUMPUR: Bank Negara Malaysia (BNM) mengumumkan bahawa satu siri reka bentuk baru wang kertas dan duit syiling Malaysia akan berada dalam edaran pada awal 2012. 
Langkah itu dilakukan secara berkala dalam setiap tempoh 12 tahun.
"Reka bentuk mata wang siri baharu itu akan mengandungi ciri-ciri yang khusus bagi Malaysia," kata BNM dalam satu kenyataan hari ini.

Siri wang kertas itu, katanya, mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih canggih sejajar dengan kemajuan teknologi wang kertas mutakhir ini. 
Reka bentuk wang kertas siri ke-empat yang baru itu adalah untuk wang kertas dalam denominasi RM1, RM5, RM10, RM20 dan RM100. 
Reka bentuk terkini wang kertas RM50 yang sudah pun berada dalam edaran sejak bulan Disember 2007 bagi memperingati Ulang Tahun Ke-50 Kemerdekaan Malaysia akan terus dikekalkan dalam edaran. 

Bentuk baru itu adalah siri yang ke-tiga bagi denominasi 5 sen, 10 sen dan 50 sen, kata BNM. 
"Siri baru wang kertas dan duit syiling ini akan berada dalam edaran bersama-sama dengan siri yang sedia ada sehingga siri tersebut dikeluarkan secara beransur-ansur dari edaran," katanya. 

Dalam membuat persediaan untuk mengeluarkan siri baru mata wang ini, BNM akan bekerjasama rapat dengan institusi kewangan, perusahaan perniagaan dan vendor yang mengendalikan wang tunai bagi memastikan peralihan kepada siri baru ini berjalan lancar. 
Katanya, vendor yang mengendalikan mesin wang tunai akan diberikan tempoh selama enam bulan untuk mengubah suai mesin mereka bagi memastikan orang ramai dapat menggunakan mata wang baru itu dengan mudah. 

Sebagai sebahagian daripada usaha untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang siri baru mata wang ini, BNM akan mengeluarkan duit syiling peringatan untuk siri ketiga dan mempamerkan reka bentuk wang kertas siri ke-empat yang baru pada suku ketiga 2011. - BERNAMA 
Sumber dari Berita Harian Online


Yang ini contoh duit kertas modul lama sebelum yang sedia ada sekarang ni...
Dulu ada wang kertas rm20 , tapi sekarang dah takde lagi dah, lupa pulak ceritanya kenapa tak di guna lagi..tapi sekarang, BNM akan keluarkan semula wang kertas rm20 tu dalam bentuk yang terkini..


Dan yang ni, contoh wang kertas yang kita guna sekarang, berkualiti kan? 
*masuk mesin basuh pun tak koyak* hahaha..
Lepas ni dah upgrade, apa pulak yang lainnya yek..ermmm



P/S: Dulu ada rm2 tu, senang nak masuk dalam angpau duit raya, tapi sekarang kena 2 keping, jadi dari rm2 turun jadi rm1 jek..hahahahahhaa


With Love

58 comments:

  1. tunggu ye dia kuar.... :p

    raya thn depan leh arr guna tuk bg angpau kat ako :-D

    ReplyDelete
  2. blog ni memang sempoi rrr,info terkini nih...tq tq.
    blog paktam

    ReplyDelete
  3. janji ada karer pepel dan biru...utk retna, bagi duit syiling jeee...

    ReplyDelete
  4. REtna: hehehe agak2 rm1 cukup x? hahahaha

    ReplyDelete
  5. Mr.PakTam: Thankx Pak Tam.. :)

    ReplyDelete
  6. Mat Gebu: hahahaha ko tau xpe..Retna tu cukup tak kalau bagi rm1? hahahahahahaha

    ReplyDelete
  7. ambien pill what kind of high is ambien - buy ambien cr 12.5

    ReplyDelete
  8. xanax online order xanax online prescription - xanax online drugstore

    ReplyDelete
  9. generic zolpidem buy ambien online no prescription - what is zolpidem sl

    ReplyDelete
  10. buy diazepam cheap buy diazepam online+paypal - diazepam controlled drug schedule

    ReplyDelete
  11. buy ativan what are ativan withdrawal symptoms - ativan for drug addiction

    ReplyDelete
  12. buy diazepam online no prescription diazepam 2.5 mg - buy diazepam usa online

    ReplyDelete
  13. buy diazepam diazepam 10mg flying - diazepam dosage

    ReplyDelete
  14. buy xanax buy alprazolam pills - xanax and alcohol seizures

    ReplyDelete
  15. diazepam overdose buy diazepam online europe - cheap diazepam online

    ReplyDelete
  16. xanax sale xanax urine drug test - 6 mg xanax overdose

    ReplyDelete
  17. xanax online generic xanax gg 249 - buy xanax online canada no prescription

    ReplyDelete
  18. buy diazepam online buy diazepam cheap online usa - order diazepam powder

    ReplyDelete
  19. cheap xanax no prescription 2mg klonopin 1mg xanax - xanax online canada

    ReplyDelete
  20. buy diazepam online best place to buy diazepam online - diazepam yahoo answers

    ReplyDelete
  21. buy lorazepam online buy lorazepam without prescriptions - ativan withdrawal muscle pain

    ReplyDelete
  22. xanax online xanax 2mg (onax) - xanax bars legal

    ReplyDelete
  23. soma online somanabolic muscle maximizer review - buy soma fedex

    ReplyDelete
  24. buy carisoprodol online buy soma online ship to texas - soma online purchase

    ReplyDelete
  25. buy ambien online ambien drug use - buy ambien online overnight delivery no prescription

    ReplyDelete
  26. buy soma online soma online sale - somanabolic muscle maximizer free trial

    ReplyDelete
  27. valium for sale valium pictures of pills - online pharmacy for valium

    ReplyDelete
  28. order soma what does carisoprodol 350 mg do - soma drug generic

    ReplyDelete
  29. buy ambien online generic for ambien cr 12.5 - ambien side effects groggy

    ReplyDelete
  30. carisoprodol drug carisoprodol recreational - drug class for soma

    ReplyDelete
  31. where can i buy ambien online buy ambien online from canada - street value of 10mg ambien

    ReplyDelete
  32. purchase soma soma online - carisoprodol

    ReplyDelete
  33. ambien for sale no prescription canadian pharmacy ambien generic - ambien positive drug test

    ReplyDelete
  34. c4ks84bd http://www.cheapisotretinoinforless.net/#isotretinoin-pills - isotretinoin pills isotretinoin price

    ReplyDelete
  35. c4ks84bd http://www.cheapisotretinoinforless.net/#buy-accutane-online-no-prescription - buy accutane online no prescription buy accutane without prescription

    ReplyDelete
  36. xn7bl2d5 http://www.cheapisotretinoinforless.net/#accutane-without-prescription - cheap accutane no prescription cheap accutane online

    ReplyDelete
  37. valium antidepressant does valium generic look like - best place to buy valium online uk

    ReplyDelete
  38. r0n6ks8f http://www.fatfreemind.com/#buy-cheap-phentermine-online - buy cheap phentermine online buy cheap phentermine online no prescription

    ReplyDelete
  39. not9js6f http://www.thepromise1073.com/#generic-propecia-5mg - generic propecia 5mg generic propecia online

    ReplyDelete
  40. not9js6f http://www.thepromise1073.com/#buy-finasteride-5mg - buy finasteride 5mg buy finasteride no prescription

    ReplyDelete
  41. Patients are required to tell their doctor about ANY medication they are taking. What is Zoloft and What Does Zoloft Do? Zoloft (sertraline) is an antidepressant and is part of a group of drugs called selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs). [url=http://www.johndalysprostrokegolf.com/]sertraline online no prescription[/url] Generic Zoloft for sale. Zoloft cost. Your doctor may occasionally change your dose to make sure you get the best results.

    ReplyDelete
  42. qb74kf95j http://www.ismamerica.com/#buy-acomplia - buy acomplia buy acomplia no prescription

    ReplyDelete
  43. l8b64gd7 http://www.dplinux.org/#buy-neurontin - buy neurontin buy neurontin online

    ReplyDelete
  44. Your dose will depend on your age, your response to therapy, health, and the other medicines you're taking. It is part of the statin class of drugs, and it works by reducing the level of cholesterol put out by the liver. [url=http://www.bestpricezocor.com/]generic zocor[/url] Your dose will depend on your age, your response to therapy, health, and the other medicines you're taking. To realize the most benefit, you should take the medicine regularly (about the same time each day).

    ReplyDelete
  45. Eventually it was also used for the prevention of migraines, and the studies done show that Topamax can be very effective in many cases as a preventive medicine. Topamax is the brand name of a generic drug called topiramate which is a seizure medication. http://www.topamaxdiscount.com/ - topiramate weight loss cheap Topamax This drug works directly on the blood vessels in the brain, and helps facilitate the flow of nutrients and other substances freely through the cardiac system.

    ReplyDelete
  46. Most patientпїЅs find that the symptoms subside on their own, and those that linger are usually not bothersome enough to discontinue taking Xanax as prescribed. [url=http://www.xanax4less.com/]alprazolam no prescription[/url] Working with a doctor to taper doses will help to avoid these symptoms, which should be done as carefully as possible, as the withdrawal symptoms are known to be very uncomfortable for the patient. Withdrawal and rebound symptoms include anxiety, panic, or depression if the medication is stopped too quickly. Instead of simply stopping, patients need to taper the dosage gradually.

    ReplyDelete
  47. Xanax 0. Xanax online http://www.theglennbeckprogram.com/ - buy alprazolam online Low cost Xanax Alprazolam medication without prescription. This results in a reduction in nervous tension (anxiety).

    ReplyDelete
  48. It is a tablet that is normally taken once per day. http://www.allstarlanyards.com/ - plavix drug Purchase Plavix medication at trusted online pharmacy! Generic Plavix online sales. In some patients, Plavix may also cause an upset stomach, ulcers, or diarrhea. In some patients, Plavix may also cause an upset stomach, ulcers, or diarrhea.

    ReplyDelete
  49. t6m2m6k7 http://witchesview.com/#buy-modafinil-no-prescription - buy modafinil no prescription buy modafinil online

    ReplyDelete
  50. t6m2m6k7 http://www.prednisone4less.com/#prednisone-price - prednisone price prednisone sale

    ReplyDelete
  51. If a patient is on any of the following medication, then they may not be eligible for Provigil. [url=http://www.mimmosabq.com/]modafinil without prescription[/url] Provigil online Provigil for ADHD - Hallucinations, unusual thoughts or behavior.

    ReplyDelete
  52. l3m7n8s63h http://www.klonopinonlinecheap.net/#purchase-klonopin - purchase klonopin cheap klonopin no prescription

    ReplyDelete
  53. l8d92h4b http://www.candlesmanufactory.com/#buy-finasteride-online-no-prescription - buy finasteride online no prescription buy generic finasteride

    ReplyDelete
  54. Hello, b7d9h3s6 http://www.topamaxonlinesale.net/#topamax-sale topamax no prescription http://www.topamaxonlinepharma.net/#topiramate-no-prescription topamax online

    ReplyDelete
  55. Hi http://www.costofambien.net/#order-ambien-online buy generic ambien http://www.patrickmarsh.org/#cheap-plavix-75-mg order plavix online

    ReplyDelete
  56. Friends, http://www.yourcarinsurancelocal.com/michigan.html cheap auto insurance detroit http://www.happypharmsales.net/ www.happypharmsales.net/

    ReplyDelete
  57. One approach is usually to let people know in advance that you happen to be quitting and just how they're able to give you support. The mixture of a fantastic weight-loss eating habits and slim down fast exercise can be very helpful so when well be powerful phen375 scam tesla device today like my refrigerator, plasma tv and clocks. What you must discuss with the doctor before you take the drug. Helpful Points For Those Searching For A Dentist Sterling Heights MI http://www.phen375factsheet.com for instance you will get weekly and monthly goals on how many pounds you'd like to reduce during each period. I do try and keep yourself hydrated during a exercise, but this probably comes down to a few ounces every day [url=http://www.phen375factsheet.com/]phen375[/url] increase the velocity with the treadmill once more to ensure that you happen to be running with a faster speed than your last interval.

    ReplyDelete
  58. a [url=http://www.marinedieselusa.com/] Topamax Cost [/url] topiramate price - Topamax Online - buy topamax weight loss http://www.marinedieselusa.com/ [url=http://www.bespoketailorbangkok.com/]order ambien [/url] cheap ambien - ambien online pharmacy - zolpidem no prescription http://www.bespoketailorbangkok.com/

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com