24hb Julai-Jalan sana sini

7/26/2011 11:11:00 AM

Assalamualaikum wbt...

Balik dari KL masih belum hilang penat lagi, ingatkan nak bantai tido hari Ahad tu, tapi pagi2 lagi mr.hubby dah kejut anak2 dia bangun suruh mandi ajak pergi sarapan dan jalan2, wahhh mimpi apa lah agaknya mr.hubby ni, selalu hari Ahad dia malas nak keluar, kalau keluar pun petang atau malam aja..
Ok2 semua bangun siap2 mandi dan terus keluar menuju ke Pasir Gudang nak sarapan pagi..


Tempat pertama mr.hubby stop kat Kompleks Pasir Gudang, kita sarapan dulu tapi bila tengok dah bermacam2 jenis lauk terhidang so mr.hubby kata makan aje nasik nanti nak jalan lapar nanti..erkkkk *mana lah agaknya mr.hubby nak bawak jalan ni..
Lepas makan, kitaorang masuk UO store, ala cuci mata sambil beli 'underware' hahahaha..Rasanya jarang benar nak pergi sini, kalau tak mr.hubby yang bawak, memang le tak sampai punya, rupanya penuh kedai dalam tu...he he he


Lepas dari window soping tu, terus mr.hubby bawak pergi ke Pasir Gudang menuju ke KongKong nak naik jambatan baru expressway ke Desaru tu, ramai yang bercerita kalau nak ke Desaru tu sekejap je sampai, 20 minit dari Cahaya Baru, tapi kena bayar tol rm5.90 *datang dari lain tempat lain harga, so kali ni hubby bawak ke sana..yeahhhhhhhh


Wahh dari jauh dah nampak, teruja sesangat, jakun pun ada..hehehehe. Dah macam jambatan Pulau Pinang pun ada, tapi tak le panjang sangat, pendek je cuma nak merentasi laut tu jek.. :)


Memang betul la, sekejap je dah sampai Desaru, bagus betul!! lepas ni boleh lah rajin2 dan selalu piknik ke Desaru hehehehehe. Sampai sana, cuaca uii mak aii, panas terik tapi orang punya lah ramai yang mandi, kita yang tak mandi pun naik legam dibuatnya, apa lagi kalau mandi..huhuhuhu


Habis jalan2 kat Desaru, terus balik semula ke Pasir Gudang, ikut lagi le jambatan tu..heheheh
Disebabkan mr.hubby dah janji nak bawak anak2 gi naik kuda, so kita pergi ke Tanjung Puteri Amigos Horse Riding, anak2 tak sabo...:)




Huhuhu Naz, Amat dengan mr.hubby aje yang naik, Lin dengan Yana takuttt, bukannya apa, fobia dulu dah pernah jatiuh dari kuda, so tak moh dah naik lagi..huhuhuhu
Tapi amik gambo sebelah kuda ok! hahahahaha...


Habis naik kuda, mr.hubby pelawa pulak anak2 dia gi karok, adeiiiii budak2 tu pantang kalau ajak, laju ajeeee..ermmm layannnnnnnnnn...


Dan episod jalan sana sini di sudahi dengan makan dinner di Otai Steamboat di Larkin..perghh sedap...
Dewasa rm18, kanak2 rm9..makan sampai kenyang, kalau makanan yang tak habis tu, kena timbang dan setiap 100gm dikenakan rm10 tau! so makan sampai habis dan jangan tamak! :p
Alhamdulilah....




P/S: Sangat2 enjoy the weekend dan terima kasih buat mr.hubby kerna meluangkan masa..i love so much!


You Might Also Like

6 Comments

  1. wah mmeang FAMILY OUTING la kowang ye aritu hehehe..

    pssttt moskel ni abg sabar tetiba bawa jenjalan.. wwooppsss :p

    ReplyDelete
  2. Retna: hahahaha rupanya anak2 aku masa aku gi KL tu dh gosok baik punya ayah dia...huhuhuhu
    Sebab tu baik punya plannnnnnnn....hehehehehehe

    aku juga yg letih kooo!

    ReplyDelete
  3. ai..slm kenal....name jek D duk joho..jenjalan kat joho pon tak lg...

    ReplyDelete
  4. Diana: Hai salam kenalan jugak...hehehe Sis plk sampai dah tak tau nak kemana dah kat JB ni...:)

    ReplyDelete
  5. Sukerrr maken!!\

    Enjoy maken Lin skeluarga :)

    Hobi ku juga makennn!!

    ReplyDelete
  6. penat naik 'gajah' best... best.

    nanti nak gie juga la naik 'kuda'

    ReplyDelete

Penafian .
Semua penulisan dalam blog AKU Sis Lin ini TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau teks Sis di salah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com