Blog + Google Adsense = DUIT.

7/06/2011 05:10:00 PM

Assalamualaikum wbt...

Tajuk menarikkan? mesti ramai yang klik masuk sini nak tau kan? he he he sebenarnya itu adalah sebuah BUKU, mungkin di terbitkan khas untuk para blogger macam kita ni, ye la 'Blog Menjana Pendapatan' betul tak? ermmm..
Lin baru terperasan dan baru tau ada buku yang banyak memberi tips, cara, dan bagaimana nak mencipta blog yang betul2 sesuai dengan apa yang kita nak juga para pembaca kita, bukan saja untuk jana duit tapi blog yang sesuai dan cara penulisan macam mana yang sesuai dan boleh dalam sesuatu blog!..Kirakan semuanya ada lahhh...
Kalau kowang tak nak cari duit dengan google Adsense tu, ada juga disediakan bagaimana dan cara nak guna ads yang lain dalam blog kita, bukan sembarang tempek je tau!..:p
Tak caya? mustahil? ermm kowang pi kedai buku beli sendiri dan baca ok! Lin nak cakap dan cerita banyak pun tak reti, sebab baru je beli buku ni semalam..he he he 


Tak mahal le sangat, cuma rm10 sahaja...tapi dengan apa ilmu yang dia bagi tu, kira berbaloi le sangat, dari tak tahu jadi tau, dari tak pandai jadi pandai, dari 0sen jadi ribu-ribu ringgit! he he he kan kan kan?



P/S: Ermm ada sapa2 yang dah jana pendapatan dengan Adsense Google ni ke? ermm macam mana? ok ke? boleh kongsi sikit..


With Love

You Might Also Like

10 Comments

  1. ooo Adsence ni, klu ko add letak lam blog ko, nnt pihak nuffnang akan kurangkan pendapatan ko...

    ako pernah daftar b4 ni,
    tapi.. cuba je la, tak salah mencuba.. ;-)

    ada setengah org, dapat income dr adsence,

    ada setengah plak, income dr nuffnang yg byk membantu.. :-)

    ReplyDelete
  2. Retna: Yup...yg nuffnang tu aku tahu..tp klu ko baca tips dan cara tools ads nie...rupanya kita lebih byk dpt jana pendapatan melalui Google adsense ni..

    ni yg aku tgh belajar ni..he he he....bt ms ni sangat selesa dgn Nuffnang...:)

    ReplyDelete
  3. sis lin, cane nak letak advert tu in between entry ek??? boleh guide kite x?? hihih...

    adsense ni cane nak buat??? apa faedah dia?? sis lin, nuffnang sy cam lambat la naik.. cane nak bagi extremely cepat... boleh buat side tabung kaen... hihihi *gediks!*

    ReplyDelete
  4. CNK: Haii dear...ooo yg nuffnang tu yek...Sis dah tgk blog u td...
    waktu nak letak ads nuffnang kat blog tu kan ada 3 cara dia ajar kan? so CNK just ikut arahan dia yng mana kena masukkan code dan edit kat HTML blog kita tu...kena klik logo blogger tu tu dulu,bru ada cara nak masukkannya, mmg agak pening sikit...tapi mudah klu faham caranya...:)

    To put on header: yg ni utk header atas....

    To put on sidebar: yg ni sidebar(sis tgk kat blog CNK dh ada kan)..

    To put between contents: haa yg ni bawah entry post...(kena edit kat HTML code blog dia...)

    bagus2 bt tabung kawin..tp klu ads duit tu naik slow sikit, so kena byk promote le blog kita..ada macam2 cara klu nk promote tu..

    ReplyDelete
  5. sislin, cane nak letak coding tuh??? x weti gile ! hahah... ;p nnti sis lin aja nisa boleh? hihi

    ReplyDelete
  6. CNK: Ok...heheheh dear try dulu mcm sis tunjuk tu..semuanya mmg ada kat nuffnang ads tu...klu nnti x boleh jugak, sis try ajar ok...

    sis ni klu bab nak tutorial ni sloww sikit..bt ikut cara tersendiri dan kefahaman sendiri..kekekekke

    ReplyDelete
  7. sis, pretty pls guide me how to put that coding. adoila. lemah betul haku ini.. :(

    ReplyDelete
  8. CNK: Lor still x boleh lagi ke? ermmmm.....dah klik logo BLOGGER kat ads tu???

    ReplyDelete
  9. Sis beli kat mana buku tu????
    Saya cari kat tempat sy xde pun. kecewanya

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com