Tuesday, July 19, 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2

Assalamualaikum wbt.. 

Best! best! dan sangat best! tak rugi Lin bawak dan ikut sekali menonton cerita ni, the last episod dan the final adventure of Harry Potter ni. Kalau nak ikutkan kebanyak filemnya semua Lin tonton dvd je, kecuali filem pertama hingga ketiga, yang lain semua tunggu dvd keluar, tapi disebabkan filem ni yang terakhir so rasa tak sabar nak tunggu lagi2 anak2 Lin, mereka pun mintak bawak mereka tengok dalam panggung, baru ada 'feel' katanya..hehehehehe
Maunya tak teruja, anak2 Lin ikut Harry Potter ni dari filem pertama hinggalah yang ke-6 tu, jadi mestilah seboleh2nya mereka nak tengok yang terakhir ni, jadi layannnkan aje le.
Kalau ikut plan semalam cuma Naz dengan Amat aje Lin belikan tiket, sebab Lin takde mood nak layan, tapi disebabkan tiket yang cuma ada jam 7.45pm so nak taknak terpaksa jugak Lin menemam mereka masuk panggung, bukannya apa, nanti keluar dah malam, takut dan bimbang pulak dengan mereka. Yana? ermm dia tak layan sangat filem ni, keluar dvd esok dia layannn le.. :p
Apa2 pun memang tak rugi Lin masuk sekali tengok, memang the best la, ending dan jalan cerita untuk tutup filem ni sangat2 'logik' dan tidak membosankan, ermm tapi tang cakap banyak tu biasa le, kata ceritakan..he he he he

Image dan sinopsis dari SINI

“Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2,” is the final adventure in the Harry Potter film series. The much-anticipated motion picture event is the second of two full-length parts.
In the epic finale, the battle between the good and evil forces of the wizarding world escalates into an all-out war. The stakes have never been higher and no one is safe. But it is Harry Potter who may be called upon to make the ultimate sacrifice as he draws closer to the climactic showdown with Lord Voldemort.
It all ends here.
“Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” stars Daniel Radcliffe, Rupert Grint and Emma Watson, reprising their roles as Harry Potter, Ron Weasley and Hermione Granger. The film’s ensemble cast also includes Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Ciarán Hinds, John Hurt, Jason Isaacs, Matthew Lewis, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters and Bonnie Wright.
The film was directed by David Yates, who also helmed the blockbusters “Harry Potter and the Order of the Phoenix,” “Harry Potter and the Half-Blood Prince” and “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1.” David Heyman, the producer of all of the Harry Potter films, produced the film, together with David Barron. Screenwriter Steve Kloves adapted the screenplay, based on the book by J.K. Rowling. Lionel Wigram is the executive producer.
Behind the scenes, the creative team was led by director of photography Eduardo Serra, production designer Stuart Craig, editor Mark Day, composer Alexandre Desplat, visual effects supervisor Tim Burke, and costume designer Jany Temime.
Warner Bros. Pictures presents a Heyday Films production, “Harry Potter and the Deathly Hallows,” which marks the last installment in the most successful film franchise of all time.
“Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” will be released worldwide in theatres and IMAX, in 3D and 2D, beginning July 15, 2011.”


Gambar tetap bergambar, hehehe...
Buat malu tau! aku jerit sekuat2 nya tang ular nak gigit si Sevenus tu..hahahahahahaha 
*adeiiiiii maluuuuunyaaa.



P/S: Yang tak bestnya tang ularr tu..adeii geli geleman aku dalam panggung..sampai naik kaki atas kerusi, dok bayangkan ular konon2nya bawah kursi..lawak sungguh! 


7 comments:

  1. Ehhh!! Lin!! Linnn!!!

    Tengok kaki!!!

    Tengok kaki!!!

    Takde ular tuuuuuu!!!






    wahahahaha :D

    ya! ya! ya! :D
    sudah ku tahu dimana kelemahan mu heheh ;)

    ReplyDelete
  2. kite pun dah tgk..mmg best...buku pun dah hbs baca dari 1 - 7....best sesangt....

    ReplyDelete
  3. saya pun dah tengok....best dia punya ending...ingatkan mati rupe2 nyer tak...hehe

    ReplyDelete
  4. Oh Oeya: hahahaha eee sabo je le tau!
    KIta mmg geli gelimen dgn ular..ptut le kwn x moh cite dlm cerita tu ada ular..klu tau mesti lin x tgk punya!! hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Erienz:wahhh lagi best tu..sis klu buku tu xde le nk membaca kot..susah nak faham kang..hehehehe

    ReplyDelete
  6. Ketulusan Hati: Kannnmmg sedih giler time tu..ingt betul2 le HP dh final ni dia mati..rasa x puashati pun ada ms tu..huhuhu

    ReplyDelete
  7. Insya-Allah esok nak tengok Harry Porter utk kali ke 2 dengan 'N' harap2 ada lagi la

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..