Ketam Black Pepper MAGGI

7/05/2011 08:57:00 AM

Assalamualaikum wbt...

Yeeeee aku memang malas, so what! ha ha ha...tetiba je kan, ye la..ada owang bila kata kita guna je rempah segera ni, di katanya kita ni pemalas, eh eh sori ok, kita bukan malas cuma 'tak rajin' jek..ermmm
Semalam anak dara Lin,Naz nampak ketam dalam peti ais tu, tapi hajatnya nak di lemakkan aje, tapi Naz mintak masak lada hitam, teringin katanya, ermm apalagi bukak laci tengok stok, ada lagi 2 paket perencah Maggi lada hitam tu, jadi rezki dia la kan..:)
Lin kat rumah ni kalau belanja, suka beli yang segera2 ni, untuk kecemasan time kehabisan barang dapur, brand Maggi memang ok rasanya, tak kira le apa je, tapi Lin selalu beli perencah lada hitam, ayam masak madu, kurma ayam, rempah masak merah, dan macam2 lagi le, tapi kenalah tambah sikit bahan2 dan rencah sendiri nak bagi lagi sedap, kalau malas tak payah, just tambah air, garam dan perasa aje :p..


Semalam masak sekilo ketam guna 2 paket perencah ni, nak ikutkan sepaket aje dah cukup, tapi nak bagi lebih rasa pekatnya, Lin guna 2..memang powerrr!


Jeng jeng jeng...sekejap aje masaknya..hahahahaha. Sori le kosong aje, takde hiasan apa2 just nak makan sendiri, kalau blog aku ni blog masak2 boleh le kasi cantik sikit..ha ha ha ha...ni sekadar nak berkongsi aje..:p
Owang bujang pun boleh masak ni, senang dan mudah, bagi surirumah yang bekerja lagi disyorkan, cepat dan tuntas!...he he he



P/S: Hari ini duduk pening ni nak masak apa..ermmmmmm

With Love

4 Comments

  1. nampak macam sedap..tapi saya allergik ketam~huaa

    ReplyDelete
  2. akak suka juga guna perencah ni tapi suka masak dengan daging

    ReplyDelete
  3. Dhiera: hehehe klu allergik tak dapat den nak tolong..huhuhuhu sian Dhiera

    ReplyDelete
  4. Kak Ina: a'ah Kak Ina, kalau masak dgn daging pun sedap..tp cuba try dgn ketam..mmg power berapi terasa lada hitamnya.... :)

    Lepas ni nak try masak dgn udang.. :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com