Tuesday, August 16, 2011

Biskut/Kek yang Glamer di Hari Raya.

Assalamualaikum wbt...

Haaa mesti kowang dah sibuk buat biskut kan? kalau kek takpe, last2 Ramadhan sok baru boleh buat. Lin? ermm biasa le, tak dan nak buat ni le, oven rosak!!!! huh!
Macam tahun2 sudah, beli ke buat ke, tapi tiba raya mesti inilah antara biskut/kek yang mesti ada atas meja bila Hari Raya, tak kira rumah Lin ke, rumah Mak ke, mesti nak ada...rumah kowang? tapi ikut citarasa dan suka masing2 la, ada owang suka biskut/kek dulu2, tapi sekarang ni, dah bermacam2 biskut/kek gaya moden dah keluar, nama pun pelik2 semua..kan? nak sebut pun terbelit2 lidah..huhuhu
Ok kat bawah ni semua Lin C&P dari blog Mat gebu untuk senaraikan biskut/kek yang paling ngetop bila tiba raya*jenuh aku search*..hehehehe..kalau kowang nak jenis biskut/kek yang lain, kowang klik SINI.
Selamat membaking semua...


Memang kanak2 suka, Mak budak pun suka kalau kena gaya dan rasanya kan...hehehehe


Biskut ni orang dulu2 je yang suka dan tau makan, budak2 zaman sekarang tak pandang pun ni...betul tak?


Tat gulung ni memang mana2 pergi beraya mesti ada atas meja kan, memang famous le...


Kek ni kalau betul2 penuh kesabaran didada, boleh le kowang buat, kalau tidak asyik bertekak pasal nak tunggu kukus tu lama.


Ini mesti ada, duduk2 tengok rancangan raya ke, atau sembang2 raya dengan tetamu, boleh la sambil mengunyah, pastu jerawat tumbuh penuh..hehehehe


Dan yang ni kuih paling 'wajib' tiap tahun Mak Lin buat, ikut cara lama lagi tau...hehehehehe...cecah dengan air kopi, perghhh sedappppp!


Mat..ko tak pernah buat eh kuih goyang ni, puas aku search kat blog ko..huhuhu
Kuih goyang ni peberet anak2 Lin, mereka memang tunggu je atok diaorang buat..hehehehe dah siap je, 1 botol besar angkut balik balik..kekekke




P/S: Mak aku pun dah buat biskut..adeiiiii Yangggggg nak oven baru Yanggggggg....hu hu hu


3 comments:

  1. almond london mmg 1st ranking... hehee.. tp tetibe teringat kuih dolu2...

    ReplyDelete
  2. RinnAzrinah: Yup almond London mesti ada kan....tp biskut2 dulu semperit tu la yg femes..heheheh

    ReplyDelete
  3. Dodol?! Hitam itu menawan Lin.. jgn lupa kui3

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..