Perencah Lada Hitam Maggi.



Assalamualaikum wbt...

Sekali lagi untuk menu segera, Lin menggunakan khidmat dari 'mr.maggi', cepat dan mudah..kan dah kata bukannya malas, cuma kita cuba sesuatu yang lain dari lain aje, bak kata owang putih 'simple touch cooking' kan gituuuuuu :p
Kalau ikutkan respi perencah tu nak sedap kena le masak dengan daging, tapi Lin guna respi tersendiri, Lin guna ketam untuk hidangan black pepper sos ni..ermm memang sedap pekat dan pedasssss rasanya...sapa2 yang belum pernah dan taknak cuba, cer kowang cuba, tapi kalau kowang memang dah rajinkan nak buat rencah/rempah sendiri, takpe la, tunngu aje le sampai kemalasan kowang tu datang, baru le cuba ye, Lin ni asal boleh aje, suka mencuba.. :p



Hahahaha bikin semak aje kan sayur kobis munga tu, kekekeke. Sayur tu Lin kukus, saja je letak atas macam tu, sebabnya tak masak sayur goreng harini, so untuk anak2 meratah aje sambil makan ketam, kira ok le tu kan...kikikiki
Takde respi2 le, kowang beli paket tu, kat belakang dia ada cara memasaknya..hahahahaaa :p





P/S: Lepas ni entry kerabu jantung pisang pulak yek...*mana tak gemukkk! :p


3 comments:

  1. Kelasss ko nokkk! Geram makkk tengok ketam tu! aummm!! :D

    ReplyDelete
  2. Oh Oeya: Alaaaa kita tak le pandai memasak..cincai2 aje, tu pun guna perencah segera jek..hehehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..