Breaking

Monday, December 05, 2011

Hakikat perbezaan antara Perempuan dan Isteri, Lelaki dan Suami

Assalamualaikum wbt...

Kowang kena baca bebelan kat bawah nie sampai habis baru faham ceritanya..hehehehehe

image search dr en.google


Wahai perempuan, aku di sini sebagai lelaki ingin berkata sesuatu. Wahai Isteri, aku di sini sebagai suami ingin bagi tahu. Tahukah korang yang lelaki suka perempuan yang seksi? Tapi tahukah isteri, suami sukakan perempuan yang menutup auratnya. Dan dia lebih menghargainya begitu?

Wahai perempuan, tahukah kalian yang lelaki sangat suka bila kalian manja-manja dengan dia? Tapi wahai isteri, tahukah kamu yang suami-suami kamu sangat manja sebenarnya. Dan mereka sebenarnya sangat suka dimanja-manjakan. Di tanyai oleh kamu “Hai abang... kenapa muyuk2 niey...?” “Hai abang...puyut abang cam niey pun nampak tomeyy laaa..” Cam kucing, mereka nih suka sangat di belai-belai.

Wahai perempuan, mahu tak kalau aku bukakan satu rahsia mengenai lelaki? Lelaki ini sebenarnya sangat lemah dengan air mata kalian. Tetapi isteri-isteri semua, jangan takut untuk menangis kerana air mata kalian bagi suami-suamimu adalah kekuatan buat mereka. Kerana airmata kamulah suami bisa bangkit berjuang kembali disaat mereka rebah jatuh kecewa.

Wahai perempuan, tahukah kamu yang lelaki takut pada perempuan yang gemuk? Walaupun pada hakikatnya yang mereka juga bulat macam buah nangka masak? Dan wahai isteri, kalian sebenarnya tidak perlu risaukan bentuk badan sangat kerana suami suka memeluk anda, kerana anda wangi dan mereka suka mencium kamu, kerana rambut kamu yang sentiasa rapi (tidak kusut masai dan mengerbang-gerbang) Jadi jagalah kebersihan diri dan selalulah mandi. Walau pun kadang-kadang para suami ni pun bukanlah wangi semanjang, kadang tur kitorang pun hapak juga. Hahahaha...

Tahu tak perempuan yang lelaki suka kalian pakai jarang-jarang, dan singkat-singkat. Mereka suka tengok, kalau dapat mereka gatal nak pegang. Tapi percayalah, yang mereka tidak akan sekali-kali menjadikan anda pilihan no satu untuk dijadikan isteri. Wahai isteri, tahu tak kamu semua aper kenyataan yang sebenarnya apabila suami anda memberi komenter pada pakaian anda..? Contoh: Hisk...!!! Pegi salin laa baju lain. (sebab seksi sangat).” Sebenarnya mereka suka sangat tur, tapi mereka nih spesis yang tak leh berkongsi apa pun dengan orang lain. Sebenarnya mereka tidak mahu orang lain lihat yang isterinya sangat menarik. Jadi pandai-pandailah kalian menyakinkan mereka yang permandangan yang sangat indah itu hanya untuk mereka sahaja, pasti suamimu akan lebih betah di rumah dari di kedai mamak.

Wahai perempuan, kamu nak tahu tak bila kalian berkata “ aku tak nak kacau dialah, aku nak bagi ruang pada dia. Itu privasi dia” sebenarnya kamu meletakkan hubungan kamu dalam bahaya. Kerana lelaki sangat suka perempaun yang merengek-rengek dengan dia. Berbeza pula dengan suami, jangan sekali-kali isteri merengek-rengek yang bukan-bukan sewaktu suami sedang melakukan sesuatu yang pada pendapat mereka itu satu pekerjaan yang penting. Contoh sewaktu tayangan lansung liga juara-juara eropah...? Hahahahhaa.

Wahai perempuan. Tahu tidak sifat pak turut kalian hanya merendahkan nilai kalian disisi lelaki? Namun bagi seorang isteri pula sifat itu sangatlah penting. Itu melambangkan bertapa setianya kamu dengan suamimu. Tapi bukan bermakna kamu akan membiarkan mereka melakukan kesilapan dalam membuat keputusan. Mereka(suami-suami) ini perlukan kamu untuk memberi penilaian dalam membuat keputusan.

Satu lagi wahai perempuan dan isteri. Ini rasa dek aku sama jer, baik sebelum kamu menjadi isterinya atau sesudah menjadi isteri mereka. Janganlah kalian memakai mekap yang tebal-tebal, sampai nampak berkilat-kilat muka. Sampai kalau berpeluh meleleh-leleh macam air susu... Yarkkkk!!!! Tak sanggup laaa aku. Cukup la badan tak bau busuk, bibir tidak nampak lebam dan pucat. Kalau tidak jangan salahkan suami-suami kalian kerana jarang mencium pipi kamu. Dan jangan mengerutkan kening kamu semua bila boyfriend korang menyeberang jalan tanpa memegang tangan korang. Laju jer dia jalan, seolah-olah tak mahu ada kaitan aper-aper ngan kamu. Dia malu la tur dengan mekap yang dah macam opera cina.

Wahai perempuan semua, andai kata adik korang datang menyibuk sewaktu teman lelaki korang datang bertandang kerumah dan minum petang disana. Jangan sekali-kali korang menengking adik korang depan dia. Sebab itu akan membuatkan mereka berhenti untuk melangkah lebih jauh dalam perhubungan kalian. Dan wahai isteri-isteri yang cantik akhlak semua. Jangan kamu memarahi anak-anak kamu dengan suara yang nyaring dan gertakan-gertakan yang menakutkan. Kerana suami-suami sangat sensitif akan keadaan ini sebenarnya. Walaupun pada pemerhatian kamu mereka seolah tidak mengambil pusing. Tapi sebenarnya mereka sangat sakit hati ketika itu. Kalaulah kalian itu bukan ibu-ibu kepada anak-anaknya, mungkin kalian telah makan penampar dari pagi-pagi buta lagi dah.

Satu perkara yang selalu diabaikan oleh perempuan bila mereka bergelar isteri. Suami kamu sebenarnya suka kalau kamu nakal dengan mereka. (bagaimana? Laaa lua pikir la sendiri) Hahahaha.... Tau kenapa? Sebab lelaki nih, sama ada dia lelaki, suami atau ayah. Mereka tetap nakal sampai bila-bila. Jadi imbangilah kenakalan mereka. Dan dalam hati mereka pula, mereka, lelaki ini sangat lambat tuanya. Forever young. Hehhehee.....

*phewww....syabas terima kasih, anda berjaya menghabiskannya... :p





P/S: Arghhhhh mood nak pergi holiday je dah nieee...lalalalalalala


21 comments:

  1. perghhhhhhhhhhhhh mantap la sis lin kongsi petua~ awww~ boleh la jadi panduan di hari tua~ lalala~

    ReplyDelete
  2. Sunah: Hahaha idea asyik nak share je nie...apa yg kuar, tu le yang terjadinya..hahahaaaa

    awak suke eh? nnti kita bg petua nak kekalkan persahabatan hingga ke jinjang pelamin terus ke syurga..hehehehe :)

    ReplyDelete
  3. letih juga membacanya tapi nice info

    ReplyDelete
  4. x de button like pun..likee it..hee =) thanks for the tips~

    ReplyDelete
  5. Khalisha: hehehe thankx juga dan syabas habis membacanya..hehehehe

    ReplyDelete
  6. RJuliza? Erkkk kan ada tu kat bawah tu? tak nampak ke? pelikkkk ermm

    btw thankx ya...

    ReplyDelete
  7. ayu baca sampai cucur air mata.. ada gelak part2 yang tertentu lagi2 part yang sis buatkan ayu boleh tersenyum....

    hehehe

    sis.. thanks sayang, sekurangnya ayu tahu dan tak tahu.. sekrang semakin tahuuuuu

    ayu.. rindu jugak

    ReplyDelete
  8. Ayu CR: Hehehehe kannnn, masa nak tulis dan edit balik tu pun, gelak tak sudah2..hahahaaa adeiii tulisan laser namanyaaa ni..hahahah

    Sama2 sayangg..miss u too muahhhh

    ReplyDelete
  9. Assalam..
    Best juga tips ni..boleh jadikan panduan.thanks..

    Salam perkenalan dati Teratak Usang..
    Uruskan Android Dari Komputer|Teratak Usang

    ReplyDelete
  10. Panjangnyer...naik berbuih-buih molot membacanyer..anyway tenchieww kerana kongsi info ni :)

    ReplyDelete
  11. suka! suka!
    sila TAG orang itu!
    hahahaha.... :p

    ReplyDelete
  12. sungguh pengertian yg sgt memberi makna!:)

    ReplyDelete
  13. sungguh pengertian yg sgt memberi makna!:)

    ReplyDelete
  14. Iza:Wasalam dear..heheh sama2, thankx ya sudi singgah :)

    ReplyDelete
  15. Suejoshua: Hahahaha syabas akhirnya habis gak ko baca yek..hahahaaa

    ReplyDelete
  16. Retna: Muahahaha..ok2, nnti aku post kat wall dia..lalalalaa

    ReplyDelete
  17. Fifiey: Thankx ya...sudi2 datang lah lagi :)

    ReplyDelete
  18. hari ni mood nak masak dtg so bukak lah blog Cik Mat Gebu..
    terpandang tajuk entry yang bes kat side kanan dlm blog CMG tu...

    so terdampat la sy kat blog sis nih...

    dan entry ni sgt sagt sgt dan sgt bES !!!!!!

    will update ur blog selalu sis !!

    ummijournal.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Aiii noted perenggan kedua akhir heheh ;-)

    ReplyDelete
  20. Khairunnnisa: Thankx dear..blog rojak ni apa aje la yg ada...hehehe tapi sekadar berkongsi, byk yg dibaca sis edit kasi pendek dan paste kat sini..maaf jika ada yg tak kena yek..

    thankx ya :)

    ReplyDelete
  21. Oh Oeya: Hehehe tawu takpe hahahaha :p

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..