Batam Trip 311211

1/04/2012 08:00:00 PM

Assalamualaikum wbt..

Sambungan dari entry INI.
Malam tu tido lena selenanya sebab kekenyangan makan seafood, dah macam ulaq salin kulit eeeeee muncit!
Oleh kerana bilik yang Lin & Retna amik tu family suite, so hotel ada beri kopun bekfes free percuma 4orang, so kena la bangun awal sikit, bekfes mula dari jam 7am-10am (waktu Malaysia), kalau lambat kang ada yang jilat susu je..hehehe

-Memang puashati, bermacam2 makanan ada tersedia, nasi kuning ada, soto ala2 bakso pun ada, bubur nasi ada, roti bakar, telur rebus, telur goreng, lauk pauk beraneka jenis, mee goreng semua pun ada, air panas, air sejuk, koko krunch pun ada...kenyang tak kenyang le kowang nak melantak..hehehehe


-Selesai bekfes, kembali semula ke bilik untuk siap2 kemas dan packing barang untuk check out, ahhhh rasa tak puas pulak nak lepak cuti2 di sini, huhuhu. Janji dengan pak supir jam 11am tunggu di lobi, so siap packing kemas terus turun ke lobi..*sambil menungggu, posing dan baca 'koran' hehehe
*kita suka gambo ni, mereka sangat serasi dan makin serasi bersama, alhamdulilah, kalau ada jodoh tak kemana :) lalalalalala


-Lepas saja check out dari Hotel, kitaorang dibawa pak supir ke kedai Ole-ole Khas Batam Kek Pisang Villa.com, waaaa rupanya kedai ni merupakan kedai popular dikalangan pelancung di luar sana, ada bermacam2 jenis kek pisang terjual, hehehe Lin apalagi, borong sebanyak yang dapat sampaikan habis duitnya beratus ribu..hahahahaha
*datang jam 11am kalau nak kek pisang fresh dari oven..hehehehe.


-Dah sudah memborong kek, pak supir bawak pulak ke kedai cenderamata Kampung Oleh-oleh, kat sini macam2 pulak yang jual, ada keychain, fridge magnet(memang dicari), baju, batik dan macam2 lah.
At least ada la juga buah tangan untuk orang2 yang tersayang..heheheh


-Kek sudah, cenderamata pun sudah, tiba giliran nak soping kali terakhir pulak di Factory Oulet, bukan JPO ye, tapi lebih kurang sama lah, barang2 seperti baju, kasut semua dijual dengan harga yang jauh beza sekali dengan harga RM dan SGD, memang berbaloi sangat beli kat sini,huhuhu Lin tengok/belek aje, duit dah habis, lepas ni nak pergi lagi dan nak soping juga kat sini.. :)
Asyik betul mereka tu membelek kan? Alaaa biasalah owang lelaki kalau beli baju mesti nak kena ada dan mintak pandangan owang pompuan samaada cantik ke tak, kan kan? hehehehe


-Ok walaupun tak puas lagi dan banyak lagi tempat yang kitaorang tak sempat nak pergi, tapi kami puas! Lainkali boleh datang lagi, kan kan...
Masa sudah tiba untuk kitaorang berangkat menuju ke Terminal Batam Center, sampai aja terminal, kowang kena ke kaunter untuk recomfirm tiket balik feri yang kowang beli waktu pergi tu, sebab nak check in masuk jam berapa feri yang sedia ada ke Malaysia, dan juga jangan lupa sediakan taxnya sebanyak rp:105,000, ermm mahalkannnn..


-Jam 2.10pm tak silap feri kitaorang dari Batam ke Malaysia, so jam 1.30pm dah boleh check-in masuk kapal, barang2 semua yang kowang beli tu kena scan dulu, agak2 tidak mencurigakan, so lepas la dengan berjaya, tapi jika sebaliknya, kena la bukak dan di'operate' bag kowang tu..hehehehe
Kali ni feri yang kitaorang naik ni nie best sikit dari yg sebelumnya, nampak macam baru, bau pun sedap wangi je aircondnya, yang feri pergi tu agak lapuk sikit, berbau dan kecik..huhuhu. Kira nasib la ye kalau dapat naik yang bagus..hehehehe


-Dan bila feri dah mula bergerak, macam biasa lah, ada yang tidur, ada yang makan dan ada juga yang duk termenung, tapi kali ni rasa macam agak lama pulak nak sampai ke jeti, ada dalam 1jam setengah lebih gitu kot, and then laluannya pun rasa macam lain, siap lalu sebelah pelabuhan kapal lagi..ermmm maybe area MSE Pasir Gudang kot..ntahlah..
Akhirnya dalam jam 4pm lebih juga kitaorang sampai dan selesai urusan cop di The Zon tu, syukur alhamdulilah, percutian yang singkat ini akhirnya meninggalkan kenangan manis bersama kami berempat..
Terima kasih pada Retna & Bro Ross (misi berkenalan lebih dekat berjaya), nanti kita pergi bercuti ke negeri lain pulak yek.. *wink*
Moga kekal berpanjangan hendaknya..





P/S: Balik memasing lepak, letih tumit kaki tapi tak juga nak rehat, malamnya gatal tapak kaki lagi pergi ke JPO pulak..hahahahaha


37 Comments

  1. alhamdulilah!
    terima kasih juga buat awak n amat..

    nanti kita plan last mint lagi ek... ;)

    ReplyDelete
  2. Retna: Alhamdulilah...aku pun ucap terima kasih juga ye dan aku doakan agar hubungan kowang berdua berkekalan..*penat dah aku nak kenen2 kan nie..* :P

    *wink* menunggu next trip.. :p

    ReplyDelete
  3. Zyash:Hehehe boleeee..nanti ada rezki jgn tak pergi tau..seronok merantau singgah negeri orang nie.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Epit Lavica: Memang best! makananannya sedap2, ole2nya murah2 dan kira budget rendah la kalau ke sana..hehehhee

    ReplyDelete
  5. tp musim hujan kan sekarang ? best ke kalu pegi time musim hujan .

    ReplyDelete
  6. Epit: Alhamdulilah masa yg Sis pergi tu cuaca sangat panas dan cerah, setitik hujan pun takde..hehehehe

    ReplyDelete
  7. ambien zolpidem long ambien cr kick - buspar drug interactions ambien

    ReplyDelete
  8. xanax medication pictures of generic xanax bars - buy xanax online with no prescription needed

    ReplyDelete
  9. valium diazepam manufacturers diazepam dosage social anxiety - buy diazepam online from india

    ReplyDelete
  10. ativan online ativan to clonazepam conversion - ativan overdose many mg

    ReplyDelete
  11. xanax price get prescribed xanax online - xanax withdrawal kills

    ReplyDelete
  12. buy valium online generic valium pill identification - buy generic valium online

    ReplyDelete
  13. buy diazepam diazepam over counter drug - many 2mg diazepam can take

    ReplyDelete
  14. diazepam 5mg buy diazepam online no prescription needed - does 10mg diazepam look like

    ReplyDelete
  15. lorazepam drug ativan valium - ativan dosage anxiety elderly

    ReplyDelete
  16. zolpidem 10 mg dosage of zolpidem tartrate - zolpidem tartrate best price

    ReplyDelete
  17. buy ativan what is apo-lorazepam 1mg used for - lorazepam online bestellen ohne rezept

    ReplyDelete
  18. buy generic xanax online xanax zoloft together - drug test prescription xanax

    ReplyDelete
  19. xanax pills buy xanax san francisco - xanax extended release generic

    ReplyDelete
  20. diazepam 10mg diazepam in dogs side effects - buy valium online with paypal

    ReplyDelete
  21. xanax anxiety xanax and alcohol behavior - xanax bars buy online

    ReplyDelete
  22. xanax pill xanax withdrawal bad - buy xanax online illegal

    ReplyDelete
  23. buy ativan online buy ativan fedex - effects ativan addiction

    ReplyDelete
  24. buy soma online carisoprodol gaba - can order soma online legally

    ReplyDelete
  25. buy ambien online ambien used alcohol withdrawal - xanax vs ambien insomnia

    ReplyDelete
  26. buy ambien online ambien cr news - ambien dangerous drug

    ReplyDelete
  27. valium drug cheap valium thailand - purchase valium diazepam

    ReplyDelete
  28. ambien generic ambien withdrawal dry mouth - can you buy ambien over counter

    ReplyDelete
  29. soma pain buy somatropin malaysia - buy soma online overnight

    ReplyDelete
  30. cheap ambien ambien dosage jet lag - ambien side effects rage

    ReplyDelete
  31. buying ambien online ambien to purchase - generic ambien e 79

    ReplyDelete
  32. buy ambien online ambien cr pill identifier - ambien 15 mg

    ReplyDelete
  33. buy tramadol online tramadol 50 mg opiate - tramadol 10mg high

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com