Saturday, March 17, 2012

Asam Pedas Duri Home Sweet Home.

Assalamualaikum wbt..

Sori ye pepagi dah dok tayang asam pedas, tapi bukan menu harini, ni menu semalam petang, hehehehe.
Semalam masak pun lambat, pagi dah sarapan nasi goreng, tengah hari pulak, hantar anak bujang  solat Jumaat sambil menunggu pekena roti arab, balik rumah dapat berita pulak anaknya kawan Lin,Kak As MyNurkasih tu masuk hospital, so terus aje pecut ke hospital melawat, anaknya kena 'vitul fever', sian anaknya nampak lepak dan lemah sangat, tapi semalam petang dah dibenarkan pulang rumah, aunty doakan cepat sembuh ye Aisya..


Berbalik pada menu entry harini 'asam pedas duri home sweet home' ni, dah 2 hari kelmarin Lin skodengnya dapur kak Ummi tu, bukannya curi gambo ye, kekekek tapi curi respi aje, saja dok ngetest respi lain dari yang lain, dan bagi nama respi tu 'home sweet home' kebetulan memang masak pun kat rumah, so sesuwai le dengan namanya tu..hehehehe.
Tapi kan, ni nak cite ni dendiamm tau, bila dok skodeng dapur chef blogger ni kan, baru ku tahu ramainya penderhaka ye..hahahaha sebabnya tajuk respi asam pedas duri, tapi bila dok baca guna ikan merah le, talapia la, kembong le, kan ke derhaka tu..hahahahaha *ampunnnnn ye chef blogger, gurau senda dipagi Sabtu, tolong jgn saman daku.. ;p
Alaaaaa tak misah le ikan apa, janji bunyi depan tu 'asam pedas' kannnnnnnn...so kalau sapa2 dalam petia ais tu ada ikan duri, kowang leh try le respi dari kak Ummi di SINI ye..kowang baca betul2, ikan duri ke tu? hahahahaaaa






P/S: Peberet Lin kalau ikan duri tu, tang kepala, anak2 makan isi ye, Mak makan kepala, yang ayahnya memang tak makan kalau ikan yang ada misai species macam nie..hehehehehe


19 comments:

  1. tak kisah la ikan ape sis.. duri ke.. merah ke.. janahak ke... tenggiri ke.. kalau betul ikut panduan resipi asam pedas yg betul.. perkhhh.. terbaikkk!!! mak aihh.. asam pedas johor.. rindunya masakan mak... kat shah alam ni... asam pedasnye tak best huhhhu


    +++++

    dengan rendah diri dan rendah hati, mengundang tuan/puan ke blog saya. tinggal2kan lah jejak atau komen di mana-mana

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/soledad.html


    zul a.k.a sam banjamin
    (pengasas gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  2. AKU BAWAK NASI, URAP DAN LAUK TERUNG TU EKS.....

    ReplyDelete
  3. Ini eh ikan duri Sis Lin?baru saya tau,mati2 hari tu ingat ikan duri tu ikan buntal.Hahaha...

    ReplyDelete
  4. Sam Banjamin: Betul tu, ikan apa pun, kalau asam pedasnya sedap, pasti licin sepinggan dgn kuah2nya sekali..hehehehhe

    Sudah singgah dan tgglkan komen lagi *jgn sedih2 ye..heheheh ;p

    ReplyDelete
  5. Mat Gebu: Amboii dah habis ke baru nak hantar tu..kekekeke ;p

    ReplyDelete
  6. Bibie: Huhuhu ikan buntal mana boleh makan Bie, kan ke racun, sapa yg pandai aje yg bole makan ikan tu...

    ReplyDelete
  7. Uiikss mokcik weeyy...apasai x anto kat akak kasi test try tengok....? Adeeei ngencess jer...betul ke resepi akak tu...mcm x caya laaa...hahahhaa, thanks sudi try ya Lin cayang..

    ReplyDelete
  8. Ummi: Hahaha kak Ummi, nak hantar pebende, dh berapa hari dah lauk tu, musti dh licin le..hahahahah..

    Sama2 Kak Ummi, cuma nampak lainnya ikan dgn lada merah nya tu..kitanya pedas sangatt huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. Oh Oeya: Bkn banget lagi..makan selagin hangat dan kipas bila hangit..kekekekeke

    ReplyDelete
  10. sac louis vuitton mwlzhj louis vuitton pas cher mkgpsm louis vuitton sac dphnrz http://www.tiffany2013outlet.com
    thomas sabo charms habmvzk thomas sabo uiyrglp thomas sabo bracelet fimppoj http://www.tomsshoes-2013.com

    ReplyDelete
  11. burberry sale tqelri epge burberry sale rkthln zhth www.livebulberryfashion.com xukljt fnmo uggs outlet fegcpw hccr ugg sale btgjzl pazg ugg usa jexrfh blgo ugg factory outlet xsexxo etne http://www.7jcu.com kjvqdl cvhq michael kors handbags outlet xkewnp mmak michael kors 2013 ukmnzn waei michael kors 2012 byweah dief longchamp outlet cgskwz htls longchamp outlet akhpwg gzms longchamp bag iklfez srmx burberry diaper bag lwrbhz sbwf

    ReplyDelete
  12. burberry yxriqw jjkp burberry outlet haafpz utdr burberry sale 2012 salafv shpu ugg sale pgzohi esmb ugg boots cheap kjfiyb kapr ugg boots sale cwbqvq vfwz ugg factory outlet ldydlk evft ugg boots cheap cllzoe lauz michael kors outlet xeguas otxr michael kors outlet store qhbtya hpxz michael kors flats hbpbfo sddy http://www.z8ye.com mphfot bxxv http://www.9dcu.com ttculg fbga longchamp handbags rabdye wdqe burberry diaper bag vlsone wozh

    ReplyDelete
  13. burberry kqebqr fnjq burberry outlet bjoixb gdnd burberry outlet online wjqmlo ftjt uggs outlet brfzrg bmka www.numbjerseys.com ebeqxs njrb ugg boots sale nagnmt zomg ugg outlet qplyns nhim ugg usa vmihbq qfhx michael kors handbags outlet jrogpt ijci michael kors handbags srbaba ilzx michael kors 2012 qdvptf jkkj longchamp outlet store rgjrbl adhh longchamp outlet qjabcv lvki longchamp handbags outlet asrerv pyll http://www.e4ni.com ipxckp lzbu

    ReplyDelete
  14. burberry sale wumqxy amqk burberry bags iqgenk oevq burberry outlet store wosyfa ywnw ugg uk jruzxq ixwx ugg boots kaiuoe ilsn http://www.2lv6.com cidseg hnqw ugg boots outlet gawysv vefe ugg boots cheap vryfkm dyox michael kors online outlet hhrpil gswj michael kors 2012 mxqzpp lbir michael kors diaper bag degxfq rrkj longchamp handbags sale ucpukz lwga longchamp bags on sale iwzkon qhpc longchamp diaper bag xuraay bddi burberry outlet online dvqhfh gmgu

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com