Ledakan FB: Antara Pahala & Dosa

Assalamualaikum wbt..

Huk alah, beli buku pun nak kata2 kat belakang ka? Adeii rosak pemikiran orang melayu kita ni, bukanlah nak tunjuk alim sangat nak beli buku agama2 ni tapi sekadar menjadikannya bahan bacaan sampingan untuk mendapatkan ilmu yang berguna je, salah ke????..
Tajuk dan isi buku tu memang cukup sesuai untuk dibaca buat masa ni, sebabnya, kita sekarang ni cukup terdedah dan rapat sangat rutin harian kita dengan facebook dan juga blog. Tak boleh tak bukak sehari, macam orang putus cinta!. Banyak kes2 dan cerita kita dengar semua datangnya (baik dan buruk) dari  berfacebook dan berblog, so bila ada buku yang sebegini, boleh juga le belajar dan tahu juga share dengan kawan2 semua terutama untuk diri sendiri..
Ilmu kalau kita nak cari dan belajar tak kira tempat dan masa, nak dengan tak nak je nak baca dan pelajari, so fikir dulu sebelum nak komen dan baca dulu sebelum nak menulis ye.. sekian.




BAHAGIAN 1: FACEBOOK: KE SYURGA ATAUPUN NERAKA? 1
BAB 1: Hukum Facebook dan Blog 3
BAB 2: Dosa-Dosa dan Facebook 13
BAB 3: Facebook Menjadi Tempat Promosi Maksiat dan Buka Aib Sendiri 23
BAB 4: Panduan Berblog dan Facebook 31
BAB 5: Blog dan Facebook Perantara Ulama dan Rakyat 39
BAB 6: Kaedah Mengambil Manfaat Daripada Facebook, Ceramah, dan
Blog Ilmuwan 51
BAB 7: Fenomena Puji, Ampu, dan Bodek di Facebook 55

BAHAGIAN 2: KONGSI STATUS FACEBOOK BERHIKMAH 67
BAB 8: Akidah 69
BAB 9: Ibadah 81
BAB 10: Bersih Jiwa 92
BAB 11: Keluarga dan Rumah Tangga 113
BAB 12: Lelaki dan Wanita 121
BAB 13: Motivasi 131
BAB 14: Hari Raya 161
BAB 15: English 165 .. 

*Rm18, siap post RM20. Untuk tempahan 0173297123






P/S: Anda baca anda dapat, tak rugi sesen pun..sekian..


6 comments:

  1. sebenarnye FB lagi banyak memberi dosa dari memberi pahala...

    ReplyDelete
  2. sesungguhnya yang buruk itu datangnya dari diri kita sendiri :-)

    ReplyDelete
  3. nak jugak la beli buku nih. at least ada panduan untuk apajua yang kita buat.

    TQ sharing.. :)

    ReplyDelete
  4. Kai: Yee yg sebenarnyaa tp kalau diguna dgn jalan yg betul, insya'allah tidak mendtgkan dosa... :)

    ReplyDelete
  5. Sari Yusa: Betul tu Sari..sesungguhnya yg baik dtg drNya..yg buruk, kita sendiri yg cari.. :)

    ReplyDelete
  6. Aida Lela: Mmg bagus dan sangat sesuai utk kita sendiri ataupun utk kita kongsikan bersama...Byk status FB Sis tu, semuanya sis C&P dr buku nie.. :)

    Just sms aje Aida..

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..