Breaking

Friday, March 30, 2012

Suami Programmer.

Assalamualaikum wbt..

Sekadar lawak jenaka saja..
Kalau ada memang benar berlaku sebegini, ermmm cepat2 'DELETE FILE!'...
Hahahahhaa.. ;p



Lawak Suami Programmer

(Setelah balik lewat dari pejabat) 
Suami : “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”
Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?
Suami : Bad command or filename.
Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!
Suami : Errorneous syntax. Abort?
Isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami : Variable not found…
Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
Suami : Sharing Violation. Access denied…
Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
Suami : Too many parameters…
Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.
Suami : Data type mismatch.
Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
Suami : It’s by Default.
Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?
Suami : File in use … Try later.
Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?
Suami : Unknown Virus. 
Isteri : !@#$%^&*






P/S: Tapiiiii banyak jugak dialog menjawab oleh suami tu, daripada yang ada tu, isteri tanya 10 patah, suaminya jawab sepatah *tak kowser nak layan....ermm ;p


8 comments:

  1. hahahahha.. gelak guling2 dakuuuuuuuu

    ReplyDelete
  2. huhuhu... klu 2 2 prgrammer? camno tuh..hehe

    ReplyDelete
  3. Aeibio: Kekeke lawak punya cite..hehehe

    ReplyDelete
  4. CR Ayu: Hahaha Ayu engko guling2 tu sebab terkena ke apa? muahahahhaa

    ReplyDelete
  5. Sari Yusa: Tau xpeeee...baik bebel aje sorg2 kat dapo dr tanya dn cakap dgn org camtu..hahahaha

    ReplyDelete
  6. Cplud: Kalau dua2 camtu...mereka berdua saja la faham. sampai ke pagi tak habis soalannya..hehehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..