Suami Programmer.

3/30/2012 01:36:00 PM

Assalamualaikum wbt..

Sekadar lawak jenaka saja..
Kalau ada memang benar berlaku sebegini, ermmm cepat2 'DELETE FILE!'...
Hahahahhaa.. ;p



Lawak Suami Programmer

(Setelah balik lewat dari pejabat) 
Suami : “Selamat malam sayang, sekarang saya logged in.”
Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?
Suami : Bad command or filename.
Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!
Suami : Errorneous syntax. Abort?
Isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa….. Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami : Variable not found…
Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
Suami : Sharing Violation. Access denied…
Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
Suami : Too many parameters…
Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.
Suami : Data type mismatch.
Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
Suami : It’s by Default.
Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?
Suami : File in use … Try later.
Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?
Suami : Unknown Virus. 
Isteri : !@#$%^&*






P/S: Tapiiiii banyak jugak dialog menjawab oleh suami tu, daripada yang ada tu, isteri tanya 10 patah, suaminya jawab sepatah *tak kowser nak layan....ermm ;p


You Might Also Like

8 Comments

  1. hahahahha.. gelak guling2 dakuuuuuuuu

    ReplyDelete
  2. huhuhu... klu 2 2 prgrammer? camno tuh..hehe

    ReplyDelete
  3. Aeibio: Kekeke lawak punya cite..hehehe

    ReplyDelete
  4. CR Ayu: Hahaha Ayu engko guling2 tu sebab terkena ke apa? muahahahhaa

    ReplyDelete
  5. Sari Yusa: Tau xpeeee...baik bebel aje sorg2 kat dapo dr tanya dn cakap dgn org camtu..hahahaha

    ReplyDelete
  6. Cplud: Kalau dua2 camtu...mereka berdua saja la faham. sampai ke pagi tak habis soalannya..hehehehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com