PUDING AGAR-AGAR ICE CREAM OREO

7/12/2013 10:40:00 AM

Assalamualaikum wbt..

Di sebabkan ramai yang PM  bertanya resepinya, maka Lin kongsikan juga resepinya, nak ikutkan kalau search aje kat google tu ada resepinya, dah ramai yang cuba, tapi takpe, Lin rajin harini, Lin taip dan kongsikan di sni ye..
Resepi asal Lin amik copy dari teman FB Zahana Roy.


*gambar dah potong tak sempat nak tangkap, hehehe..

Puding Agar-agar Ice Cream Oreo~

Bahan2:
25g agar2 bertali ( dipotong kecil2)
1250ml air
1 Tin susu cair
1 cup Gula
1 Sudu teh esen Vanila 
1 Biji telur

1 Bungkus Biskut Oreo ( dikisar halus)
1 cup Ice Cream ( 5/6 scoop ice cream)
** apa2 perasa ice cream pun boleh**

Cara membuat:
Masak Agar2 bertali dengan 1250ml air tadi hingga larut...
kemudian masukkan gula...kacau sebati.
Blendkan Telur, susu cair , Ice Cream, & Esen Vanila 
Kemudian satukan dengan adunan agar2 yang dimasak tadi....
Kacau rata , & akhir sekali masukkan Biskut Oreo yang telah dikisar...kacau lagi biar sebati ye...dah sebati, tutup api...
Sediakan Loyang...Tuangkan adunan & sejukkan dalam Freezer...dah siap!

Selamat mencuba..!




P/S: Memang sedap, lemak, lembut, bahan pun simple...anak2 mesti sukee.. :)


You Might Also Like

14 Orang Komen

  1. Ramai try resipi ni skang. Nak try la!! Hihihi.Yums!

    ReplyDelete
  2. oooo entry ni ek?
    ahhahaa ako konpius.. sbb b4 ni pun baca entry puding... arini pun entry puding..

    TU yang ako igt x berupdate :p sebab asek puding je aaha :p

    ReplyDelete
  3. wah. sedap.. inspired me.
    saya asik buat agar2 milo je. hehe
    salam kenal..

    ReplyDelete
  4. wah sedapnya... nak cuba jugalah...

    ReplyDelete
  5. nak cube gak..salam kenal

    ReplyDelete
  6. nak try resepi nih..mst anak2 ske..izinkn saya copy resepi ye..

    ReplyDelete
  7. Slm..sy dh try 2 kali dah buat resepi nih..sedap..
    tqvm...

    ReplyDelete
  8. Nampak mudah nanti nak try buatlah.

    ReplyDelete
  9. Salam kenal..
    bolehlah akak try sebab bahan semua ada kt rumah..

    ReplyDelete
  10. bakpe gambar hilang tu .. tak terliur sgt , nsb baik kikiki

    ReplyDelete
  11. hmm, Salam ziarah dari aqiqah bandung

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.