Sunday, December 28, 2014

PRAY FOR PANTAI TIMUR

Assalamualaikum wbt..


Petikan teks dari fb Ustaz Ahmad Dasuki Abd Rani
#SelfNote


Saat teruji dengan ujian ini, hati semakin rapuh, dirempuh dengan bilah bilah ujian yang tajam ini, di antara lelahnya jiwa, dalam resah dan airmata.. kurapatkan jari jemari ini.. menyebut namu Mu..
Ya Allah, kesempatan di saat bersimpuh kepadaMu, kami memohon dalam dakapan doa, maafkanlah kesilapan lalu kami, bila pernah terbuat dosa, menyebabkan hilangnya kasih sayangMu ya Rabb, kembalilah ketenangan dan kebahagian kami, maafkanlah kami ya Rabb, tidakkah kamu sering berjanji kepada hambaMu, berdoalah kepadaKu nescaya kan diperkenankan doamu.. kami hambaMu yang lemah.. kami mengakui kesilapan lalu.. ampunilah kami, maafkanlah kami, surutkanlah air yang bergerak deras itu 
Ya Rabb.. tangisan anak kecil itu, Ya Rabbi, orang tua yang tak bermaya itu.., suara yang tenggelam dalam arus yang deras itu.. Ya Rabbi..detik waktu yang berlalu itu.. 
Semua berada di dalam gengaman kekuasaan Mu.. untuk mengakhirinya...maafkanlah kami wahai pencipta sekelian alam ini..

Allahumma Ya Aamiinn ...Berat mata memandang berat lagi bahu memikul..
Tak tau nak kata dan komen apa, sebak, pilu dan terasa sedih sangat melihat keadaan mangsa-mangsa banjir sekarang ni. Anak yang menangis kelaparan, ibu yang sedang uzur sakit, ayah yang tak berdaya, saudara mara yang merayu dan juga sahabat handai yang perlukan semangat juga kekuatan. Tiada daya nak berkata, hanya Allah saja yang Maha mendengar lagi Maha mengetahui..
Bersabarlah wahai hati semua. Mungkin semuanya ada hikmah di sebaliknya..
*Teringin nak ikut sukarelawan mangsa banjir tapi apakan daya, tanggungjawan kepada rumahtangga lebih di utamakan..huhuhu. 
Moga semuanya di permudahkan hendaknya..InsyaAllah..
Aamiinn..
#PrayForPantaiTmur #PrayForMalaysia


P/S: Innalilahiwainnailaihirojiun..


No comments:

Post a Comment

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com