KERABU ASAM TELUR ASIN

11/24/2016 05:26:00 PM

Assalamualaikum wbt ..

Hallooo apa kabar semua, lamanya tak menuls di sini hehehe , bukannya apa tapi sejak berpindah ke tempat lain ni, area sini belum ada liputan UniFii, so agak sukar nak update menggunakan hotspot dan handphone aje huhuhu. 
Tapi sekarang dah ada P1wimax, so daku gagahkan juga connect wifi dan cuba update .
Tapi terima kasih juga pada kawan-kawan yang sudi lagi singgah dan menjenguk.
Oklah harini aku nak share satu resepi yang sangat menyelerakan dan pembuka selera bagi yang suka makan kerabu. Resepinya simple aje tapi rasanya sangat sedap hokay. 




Resepi ni aku ceduk dan buat ikut resepi asal Kak Noor, sahabat di FB *lupa plak apa nama blognya.
Memang tak mengecewakan, korang cubalah !
Ni aku salin dari resepi asal Kak Noor.

Bahan Utama:
Telur asin siap di rebus

Bahan air asam:
Daun limau purut di mayang halus
Cili padi di potong bulat
Tomato di potong dadu
Bawang merah di potong dadu
Air asam jawa secukupnya
Garam Gula
*Bahan-bahan agak-agak ye ikut berapa banyak telur asinnya*

Cara membuatnya:
Telur ain di belah empat dan di susun ke dalam piring/mangkuk
Gaul kesemua bahan air asam .
Kasi rasa secukup rasa
Tuangkan keatas telur asin tadi.
Terus dihidangkan.

Senang dan mudahkan . 
Selamat mencuba .





P/S: Korang jangan selalu buat ni, kang naik darah tnggi plak, sheshekali okay hahahaha 


You Might Also Like

4 Orang Komen

  1. perghhh menggodanya.. lapar pula rasa.. hehe

    jemput komen dan singgah www.neezalife.com

    ReplyDelete
  2. ngencesss pulak rasa..

    jemput singgah my blogshop, ada sale instant shawl yang cantik2..

    http://mymodestycloset.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Slaam Lin
    Baru tau Lin berblog jugak
    Ish ketinggalan sungguh kaknoor
    Terimakasih sudi cuba ya kanoor pun cedok org jugak hehe

    ReplyDelete
  4. kak nooriah agaknya...

    terbaik...suka sangat telur masin

    ReplyDelete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.