Tuesday, April 24, 2018

SEGMEN BLOGWALKING RAMADHAN RAYA 2018 HASRUL HASSAN

Assalamualaikum wbt .


Rasanya lama tak buat entri mengenai segmen. Kalau dulu-dulu masa awal aktif menulis, yang rajin buat entri segmen-segmen ni si blogger Ben Ashaari. Hampir tiap minggu dia buat segmen, macam-macam segmen dia buat, dan hampir semua segmen dia juga Sis join. Jadi macam satu penyakit segmen masa tu ha ha ha . 
Tapi sekarang jarang dah nampak, baik Ben ke atau blogger lain. Kalau ada pun, Sis kurang kenal mereka, maklum laa, ramai dah newbie, Sis ni pulak blogger era dolu-dolu, yang ada sekarang pun tak kenal Sis ha ha ha, sekarang yang newbie pun hebat-hebat, ranking atas semua uii . Rezeki mereka kan, kita tumpang gembira dan seronok melihat .
Jangan dengki-dengki okay, not good okay. 

Berbalik pada entri tajuk kali ni, masa blogwalking pagi tadi, tiba-tiba ternampak plak entri baru Hasrul Hassan, dia buat Segmen Blogwakling Ramadhan Raya 2018 , yang fahaman Sis, dia nak cari blog list barunya untuk di letak di blognya. Waaa sapa yang taknak kan, blogger otai tu, silap-silap ada rezeki, dapat masuk dalam blog list dia, ada juga nanti tempias aura dia kat blog kita kan he he he. 



Jom kita join sesama, mana tau ada rezeki kan. Tapi ada syaratnya he he he.
Syaratnya adalah :

1. Mestilah blogger Malaysia dan ada blog yang aktif.
 - Blogger Malaysia & aktif juga menulis setiap hari he he he

2. Tulis sebuah post berkaitan segmen ini.- 
- Baca di atas.

3. Gunakan banner segmen ini dan muatkan dalam post tersebut. 
- Ok Done 

4. Senaraikan lima aktiviti yang akan anda lakukan dalam bulan Ramadan (macam kira azam la) dalam post tersebut. Kalau boleh aktiviti ini mesti sesuatu yang boleh jadikan anda lebih baik dari Ramadan sebelum ini. Contohnya: Saya akan sholat berjemaah terawih selama 20 malam pertama tanpa tinggal atau Saya akan cuba banyakkan sedekah awal pagi sepanjang Ramadan.

Aktiviti Sis sepanjang Ramadhan nanti : 
- Join Tadarus sehingga selesai selagi dalam keadaan yang tidak uzur dengan izinNya
- Solat terawih di rumah paling kurang 8 rakaat .
- Masak menu berbuka untuk Suami dan anak-anak setiap hari kecuali hari Ahad .
- InsyaAllah ada rezeki nak sedekah dan qada fidiyah ke rumah anak yatim. Aamiinn

Ok Done .

5. Pastikan ada satu link yang menuju ke blog ini atau blog post ini.
- Ada di atas .

6. Dah siap, tinggalkan URL post segmen tersebut ke ruangan komen di bawah.
-Ok Done 

Harap-harap masuklah dalam senarai he he he. 





P/S: Tak lama je lagi kan nak puasa, masa cepat betul berlalu..Dah ganti puasa ke belum tu ? 
Alhamdulilah Sis dah selesai. 


This entry was posted in

14 comments:

  1. assalamualaikum lin...selamat bersegmen yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Mama @Maszull..Jom join Maa he he he

      Delete
  2. Macam nak join jugaklah.
    Anyway semoga tersenarai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih @MrsA ..Jom kita meriahkan segmen he he he

      Delete
  3. Replies
    1. Rajin tak rajin le janji ada benda nak update @Sunah ha ha ha

      Delete
  4. Replies
    1. Jomm @SitiRohaida, kita meriahkan segmen HH ..

      Delete
  5. Replies
    1. Jomm join, last due 29hb ni @Hernee ..

      Delete
  6. Replies
    1. Terima kasih @Mellya ..jom laaa join..

      Delete
  7. Saya doakan moga impian dan azam Ramadan tahun ini dipermudahkan Allah S.W.T.. amin. In Sha Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiinn...alhamdulilah ..
      Terima kasih Tuan Hasrul Hassan ..

      Delete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com