IKEA BUFFET RAMADHAN SPECIAL

5/28/2018 08:59:00 AM

Assalamualaikum wbt.


IKEA BUFFET RAMADHAN SPECIAL | Can't think of what's for dinner? Bring the family, gather your friends and join us for an all-you-can-eat IKEA Special Buffet. Plus, IKEA FAMILY members get an RM10 IKEA shopping voucher.

Haa apalagi ajomm kita hehehe. Tetiberr..Hai Salam 12 Ramadhan buat semua. Apa khabar? Moga sihat dan ceria selalu ya. Sekejap aja dah 12 hari berpuasa kan, esok-esok tau-tau dah malam raya,ermmm. 
Dah buat persiapan raya? Mesti ada yang dah mula sibuk membuat kuih, kerepek, kek dan barang perhiasan rumah kan. Ye laa tukar langsir, tukar sofa, tukar itu, tukar ini. Mesti meriahlah raya korang kan? 
Sis ? Macam tahun-tahun sebelumnya juga, semua Suami yang sediakan. Baik barang keperluan rumah ke, baju raya ke, kuih muih ke, memang biasa Suamilah yang akan beli dan bawak Sis pergi beli. Jarang sekali Sis beli sendiri tanpa Suami. 

Macam mana puasa korang? Lebih kepada masak sendiri atau berbuka di luar ? Macam Sis ada harinya dan ikutlah tekak mood Suami. Kadang dah masak dah, tiba-tiba dia ajak makan luar. Ada masa takde idea nak masak, tiba-tiba Suami minta plak nak makan itu ini. Begitulah selalunya. Tapi setakat ini, alhamdulilah, murah rezki Suami. Dah banyak kali juga di bawa Sis dan anak-anak makan di luar. Selalunya berbuka berdua aje, anak-anak semua takde, kadang yang sornag kerja balik lambat, yang sorang lagi dah ke studio, memang tak balik, jadi berbuka dengan Suami aje lah, so tak payah masak makan di luar aje. 

Okay, hari ini Sis nak kongsi satu buffet Ramadhan yang mesti korang suka punya hehehe. Lepas makan boleh soping hahaha. Kalau Suami Sis baca ni , ada dia ngeri-negri nak ajak makan sini hahaha, takut kang terlajak Isteri dia menyoping hahahaa. 
Di mana ? Di IKEA laa, mana lagi hehehe.


IKEA Special Buffet Ramadhan

Dewasa RM35/person!
Kanak-kanak atas 4 - 12 tahun RM17/person
Kanak-kanak bawah 4 tahun PERCUMA!

Tarikh Promosi Ramadhan 2018:
Mei: 21 -24 Mei 
Mei: 28 - 31 Mei 
Jun: 4 - 7 Jun
Jun: 11 - 13 Jun 
Waktu Promosi : 7pm
Promosi Lokasi: Semua Cawangan

Kalau korang ahli IKEA, korang akan dapat baucer rm10 untuk soping di IKEA .
Buffet dia makan apa ? Tak silap dari apa yang kawan bagitau, menu dia semua yang ada di restoran IKEA, yang biasa korang makan tu le, termasuk kepak ayam, meatball, ada kek-kek juga, mushroom sup dan roti serta minuman.


Ramadhan Specials menu.
Lamb Kabsa Arabic Rice rm16.90

Nampak macam sedap sangat. Sampai terliur Sis nengoknya. Bolelah cuba nanti ya. Kalau tak cuba kita manalah tau kan..

Kalau nak pergi tu, pastikan tarikh promosi tu ya, sebab bukan hari-hari ada.
Untuk Maklumat Lanjut, Layari : IKEA
Atau ke SINI untuk melihat menunya .





P/S: Nak try jugalah nanti, tunggu si anak sulung balik, dia mesti suka ni. 


You Might Also Like

12 Orang Komen

  1. Replies
    1. Ajommm @Julia, roger-roger hehehe

      Delete
  2. wahhh menarik..tapi weekdays tak dapat la nak terjah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyee @hernee, hanya weekdays sahaja..

      Delete
  3. menarik kan sambil berbuka..sambil shopping sampai ikea tutup.hehe
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yang bahayanya uii @MarMansor, hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. Bolelah cuba nanti Abe @Que ..hehehe

      Delete
  5. Teringin jugak tapi apakan daya masa tidak mengizinkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe @Aizamia, kot nanti ada lah reziknya tu kannn..Sis pun tggu rezeki gak nak pergi ..

      Delete
  6. uiii...dah gitau housemate tadi...masuk dalam queue lokasi berbuka...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekekeke uii kita pun nak gi tapi tunggu si kakak balik @Sunah hehehe

      Delete

Penafian .
Blog ini adalah blog peribadi, hanya cerita/aktiviti harian Sis bersama family, kawan-kawan juga resepi masakan Sis sendiri. Dan juga ada sesetengah penulisan tu Sis Copy dan Paste dari carian Google juga blog kawan-kawan.
Semua penulisan di dalam blog ini, TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Terima kasih atas kerjasama anda.