LIPSTIK INNISFREE DAN MAYBELLINE KESUKAAN SIS DAH LICIN RATA

8/24/2018 09:09:00 AM

LIPSTIK INNISFREE DAN MAYBELLINE KESUKAAN SIS DAH LICIN RATA | Okay siapa sini macam Sis ? Pakai lipstik sampai habis rata macam ni ? Bagus, maknanya itu memang kesukaan kita, sebab kita pakai hingga ke hujung nyawa dia hahaha. Memang dua ni lipstik kesukaan Sis, innisfree dan maybelline. Satu sebabnya, semestinya color dia, bagi siapa yang kenal Sis, memang Sis jarang dan tak berapa suka pakai color lipstik merah terang atau color yang buat Sis nampak garang. Sis lebih suka pakai color pink pink gitu, biar nampak mudo remaja kakakah :p . 

Dan yang innisfree tu Sis suka, sebab ianya organik, bahan dalam lipstik tu tak buatkan bibir Sis kering. Setakat ni Sis pakai alhamdulilah okay je bibir Sis, tidak kering dan tidak mengelupas. Maybelline pun sama, tapi jenis yang ini la. Lain orang lain citarasanya, nak beli lagi mahal ke atau yang lebih baik dari ini ke, ikut suka koranglah, duit ko bukan duit i hahaha. Cuma nak share, ini kesukaan Sis, tengok je gambar tu dah tau betapa sukanya Sis kat dua ni hehehe. Harga atau jenama Sis xkisah, janji sekali dah pakai, serasi dan suka, memang Sis akan beli dan beli .


Setakat hingga Sis update entri ni, Sis masih bel;um beli lagi yang baru, memang nak beli baru dan nak cari yang sama juga. Yer ini kali pertama pakai dan Sis nak beli untuk kali keduanya. Sebab dah suka. Ada juga lipstik lain Sis pakai dan beli, tapi dua ni memang kesukaan yang sangat-sangat, mana-mana pergi mesti bawak, sampai pakai pun dah korek-korek guna berus hahahaha. 


Tak taulah ek ada lagi ke tidak code listik tu, harap-harap masih ada. Gaji ni nak pi beli. Bila guna lipstik lain, kadang tengok cermin rasa macam ada yang tak kena, sebab mungkin dah terbiasa guna yang color dua ni. Kalau yang innisfree tu insyaAllah ada, takut yang Maybelline tu je, takut dah takde code tu. Sebabnya dah macam-macam keluar yang barukan.
Buat masa ni, Sis guna Lipstik Matte Lip Cream dari Fame tu, best gak lipstik dia. Korang boleh cuba gak. 

So ada sesiapa nak belanja Sis lipstik ? Silalah, PM pintu belakang yer hahaha :p
Okay dah, tu je nak cerita, sajer nak kongsi kat korang, kot mana tau kan, ada yang nak bagi hadiah lipstik kat Sis muahahahaha . 

Haa korang pakai lipstik apa ? Share le sikit, komen kat bawah tu. Dan bagitau kenapa korang suka? 







P/S: Sis kalau pakai color merah sikit kan, nanti Suami tegur 'amboi merah bibir tu nak kemana?' hahaha jadi ko ngase? Suami suka ke tak suka? Faham sendiri sudah :p


You Might Also Like

18 Comments

  1. Lipstik x smpt nak nipis..asyik patah memanjang dek bdk2 kerjakan hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha weii bukan ada budak pompuan punn ko @Retna, takkan le si Abin yang main oiii hahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Ye Kak @Seri, yang dua ni memang sampai rata Lin guna, siap korek-korek gan berus hahahaha

      Delete
  3. x sempat abis.. dah tak tau ke mana.. maklum la jarang2 guna lipstik kan.. bertahun nak habis dan letak sepah2 beg.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha dasat ko @Dilah, sampai tak tau letak mana hahahaha

      Delete
  4. uish sampai rata😂 sha takpnah pakai habis hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe aah @Shafyqah, dua ni je sampai habis Sis guna sebab sangat sukaaaa...

      Delete
  5. bagus sis...setia..kalau saya dah macam-macam dah saya beli.kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli gak yang baru @Julia, tapi yang dua ni pakai sampai dah licin dah hehehe

      Delete
  6. Sama ngan SA pakai sesuatu lipstick sampai habis..nak- nak lipstik tu memang yang kita suka..SA jarang beli lipstick..ada orang sebulan sekali mesti nak beli kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, siap korek-korek @Suria Sis pakai, ni gaji nak pi beli yang sama gak hehehe

      Delete
  7. lipstik adalah aksesori tambahan untuk gadis atau wanita supaya lebih anggun dan jelita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat sangat setujuuu @MrHanafi hehehe

      Delete
  8. saya kalau lipstick pon guna sampai habis sebab tak semua lipstick serasi dengan bibir.tu yang kalau dah rasa ok, guna itu ajelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn @Mar, yang maybelline Sis suka sebab color dia dan melekap lama, dan yang innisfree tu suka pakai sebab tak kering bibir, kalau jalan dalam ekon, Sis suka pakai.

      Delete
  9. boleh la try cari innisfree tu. Saya jenis tak boleh dengan semua lipstik. Certain ajer, sbb bibir sensitif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa bagus beli innisfree ni @Fadhilah, dia organic, bole tgk laman web dia..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com