NIKMATI MAKANAN 'CANTONESE CUISINE' BUFFET DINNER @ MAKAN KITCHEN DOUBLE TREE by HLTON JOHOR

9/28/2018 09:04:00 AM

NIKMATI MAKANAN 'CANTONESE CUISINE' BUFFET DINNER @ MAKAN KITCHEN DOUBLE TREE by HLTON JOHOR | Kalau sebut sahaja makanan cina, semestinya kita tau, menu makanannya tiada yang berminyak dan tidak terlalu 'berat' menunya. Makanan Cina sinonim dengan cara masakan stim, rebus, panggang juga rebus. Yee sebab Sis datang dari family Cina, jadinya memang serba sedikit sudah biasa dengan menu cara masakan begitu. Sangat sesuai kalau bagai mereka yang nak jaga pemakanan atau berdiet. 

Dan untuk kali ni, Makan Kitchen @ Double Tree by Hilton, Johor, akan berlangsungnya promosi buffet dinner 'Cantonese Cuisine' bermula pada 1hb Oktober sehingga 30 Oktober. Juga memperkenalkena Chef Phung Theam Kee selaku ketua Chef yang memikul tanggungjawab memasak dan mengetuai promosi menu masakan cina ini. 

Mengikut kata Chef, semua masakan yang di sediakan mempunyai keistimewaaan rasa tersendiri. Dari segi bahan, rempah, juga cara masakannya. Sekarang pun ramai orang melayu sudah pandai makan 'itik' jadi di sini pengunjung boleh nkmati masakan itik panggang yang halal dan sedap.  Juga pelbagai menu dimsum, mee sup wantan, dan juga menu-menu utama 'main dishes' yang pasti menjadi kesukaan pengunjung pelbagai kaum dan bangsa. 

Chef Phung Theam Kee

Noodle
Cantonese Wantan Noodle
(Prawn Wantan, Sui Kow, HK Choy Sum)
Beef Brisket Noodle
Cantonese Fried Hor Fun
Seafood Fried Rice with X.O Sauce

Cantonese Wantan Noodle
Beef Brisket Noodle , Cantonese Fried Hor Hun

Soup
Braised Crab Meat Soup with Fish Maw
Double Boiled Herbal Chicken Soup

Double Boiled Herbal Chicken Soup

Braised Crab Meat Soup with Fish Maw


BBQ Items
Peking Duck with condiments
(Cucumber, Spring Onion, Sweet Bean Sauce)
Steamed Chicken, Roasted Duck
BBQ Chicken

Steamed Chicken, Roasted Duck

Pecking Duck with Condiments

Dim Sum
Siew Mai, Har Kaw, Salted Egg Bun, Char Siew Bun,
Shanghai Dumpling, Prawn Roll, Sesame Ball

Sesame Ball, Prawn Roll, Shanghai Dumpling

Siew Mai, Har Kaw
Salted Egg Bun, Char Sew Bun

Main Dishes
Steamed Grouper Fish with Fungus and Bean Curd Skin
Crispy Soft Shell Crab with Aromatic Garlic and Pepper
Steamed Prawn with Fried Garlic and Vermicelli
Stuffed Mushroom with Broccoli in Egg White Sauce
Stir-Fried Scallop with Asparagus
Stir-Fried Sliced Beef with Black Bean Sauce
Century Egg Porridge with condiments

Crispy Soft Sehll Crab with aromatic garlic and pepper
Steamed prawn with fried garlic and vermicelli
Stuffed mushroom with brocoli n egg with sauce (tiada dalam gambar)
Stir fried scallop with asparagus
stir fried sliced beef with black pepper bean sauce
Century egg porriidge with condiments (tiada dalam gambar)
Steamed Grouper Fish with Fungus and Beancurd Skin



So, jom buat tempahan sekarang, boleh booking secara online atau pun walk in ..

Tarikh Promosi:
1st – 31st October 2018

Di buka: 
Mondays to Thursdays • 6:00pm to 10:00pm
Sundays • 6:30pm to 10:30pm

Harga:
RM108 nett per adult | RM54 nett per child

Lokasi:
Makan Kitchen
DoubleTree by Hilton Johor Bahru
12 Jalan Ngee Heng, Johor Bahru, Johor 80000 Malaysia.

Atau boleh buat tempahan melalui:






P/S: Semua Sis rasa dan cuba, semua sedap, yang paling sedap, Braised Crab Meat Soup with Fish Maw tu, perghh terbawak dalam mimpi rasa dia hehehe..Alhamdulilah ..


6 Comments

  1. i tak pernah makan itik..tapi nampak menyelerakan wehh....nampak sup tu yang sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itik panggang tu sedap, sebab ada bahan perapan rempah istimewa katanya @Rohaida..sangat sedap..

      Delete
  2. Crab sup sodap nyaaa....
    Adoii ni yg rindu nak makan kat hotel ni... Jom bawa kita 😝😝

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crab soup memang paling sedap @Retna, dan memang kesukaan aku hehehehe

      Delete
  3. Kalau halal tak jadi masalah makanan cina ni. Makan je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semestinya halal @KS, makan tanpa was-was ya..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com