NIKMATI SAJIAN 'INTERNATIONAL CUISINES' DI HOTEL GRANADA JOHOR BAHRU

10/15/2018 08:33:00 AM

NIKMATI SAJIAN 'INTERNATIONAL CUISINES' DI HOTEL GRANADA JOHOR BAHRU | Berita baik buat semua yang sukakan masakan dan gaya antarabangsa tapi masih ingin kekalkan ciri-ciri rasa dalam masakan dan ramuan asli negara asal. Sepanjang Oktober dan Disember ini, korang boleh nikmatinya di Hotel Granada Bukit Indah, Johor Bahru, di mana mereka telah memperkenalkan tiga menu masakan yang bercirikan masakan tradisional melayu yang boleh korang nikmati ketika makan tengah hari ataupun makan malam.

Tiga menu masakan terbaru yang di perkenalkan oleh Chef Eus dari dapur Olla's Restoran Hotel Granada, iaitu 'Chicken Percik With Rice', 'Baked Penne Cheese' dan 'Olla Chef's Signature' . 
Istimewanya ramuan asli yang di gunakan masih mengekalkan cara masakan melayu lama.

Contohnya, ramuan dalam dua menu masakan ayam tu termasuk nasinya, di masak secara 'sangai' (goreng tanpa minyak, dan ayamnya di bakar rangup dan lembut sehinggakan rasa ramuannya meresap ke dalam isi ayam tersebut. 

Olla Chef's Signatue 

Untuk menu pilihan Chef 'Olla Chef's Signature' ini, ayamnya di bakar rangup, dan ramuannya seperti yang Sis kata, ianya di 'sangai' goreng tanpa minyak, yang akan mengeluarkan aroma yang wangi dan lain dari yang lain yang korang akan dapat rasa sendiri bila merasainya. Dan bagi yang sukakan pedas, makan pula dengan sambal kicap jeruk lada Thai tu, memang sangat kemelayuan okay. Juga ada acar sayur dan juga tuauhu goreng. 

Satu set dengan Harga rm13nett

*Untuk sajian yang ini, korang boleh nikmatinya dalam hidangan bersaiz besar, iaitu boleh makan 2 orang dengan harga satu set rm35nett. 

Chicken Percik With Rice

'Chicken Percik with Rice' atau bahasa melayunya Ayam Percik bersama Nasi. 
Menu masakan paling popular di kalangan orang Melayu dan bangsa asing. Kuah perciknya yang mengekalkan ciri-ciri ramuan aslinya, membuatkan rasa kepada ayam itu sangat sedap. Di makan juga bersama ulam timun dan tomato. Memang rata-rata kalau kita tekak melayu ni mesti sukakan ayam percik kan, lebih-lebih lagi kalau musim Ramadhan, jadi untuk kali ni korang boleh nikmatinya di Hotel Granada sepanjang Oktober dan Disember ini. 

Satu set dengan harga rm13nett

Baked Cheese Penne

Untuk mereka yang taknak makan nasi, korang boleh cuba pulak menu ni. Lebih-lebih lagi yang sukakan cheese. Pada pengemar cheese, korang boleh cuba pula menu 'Baked Cheese Penne' ini. Ianya di sajikan bersama sos cabonara dan juga kepingan daging ayam belanda 'turkey' dan juga taburan cheese kering yang membuatkan sekali korang suap masuk mulut, terus terasa nikmat kesedapannya. 
Dan kalau kebiasaannya kita guna macaroni atau roti untuk buat cheese bake gini kan, tapi di sini mereka ubah kelainan dan gunakan pasta Penne dalam sajian Baked Cheese ni. 
Serius Sis cakap, yang ini memang sedap. Mesti cuba. 

Satu set dengan harga rm13


Dan yang istimewanya, sebagai tambahan, korang boleh add-on rm5 untuk pilihan samaada nak pencuci mulut ataupun segelas minuman. Jimat tak jimat di situ, sekali makan dapat satu set kan. Harga pun tak mahal. Mampu makan dan bayar.

Thank You Hotel Granada for having us 


Jom ke Olla's Restoran @ Hotel Granada Johor Bahru .
Promotion Date: 1st October - 31st December 2018
Contact: +607-231-8888

Instagram: @hotelgranadajb






P/S: Memang nak repeatlah ke sini, sangat sedap menu ayam perck tu. Jom siapa nak ikut Sis? PM tepi. 


You Might Also Like

14 Comments

  1. sedapnya sis makanan kat hotel granada ni.. harga pun xdela cekik darah sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee semalam kawan-kawan Sis ada yang dah pergi @Dilah, semua kata sedap..boleh cuba nanti ya..

      Delete
  2. Ok msk diari... Kena booking sis lin.. klu x bz sokmo kalah PM HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha jommlaaa, besday aku nanti jom makan sini @Retna hahahaha

      Delete
  3. Sedapnya.. Lagi2 yg signature tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Fatin, memang review semua kata sedap, harga pun murah, boleh cuba...

      Delete
  4. Replies
    1. Sila pergi, semalam geng-geng Saya dah serbu Kak @Seri, semua kata sedap...

      Delete
  5. harga not bad eh...wow..jejom pm tepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang murah @Rohaida, memasing PM aku semua tanya, tak percaya dengan harga rm13 tu hehehee ..Jommm kita..

      Delete
  6. kalau tiber rasa nak makan gaya orang have2 tapi nak mur mur , sila lah ke sini.. hahahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Farahain, makan hotel gitu, tapi harga murah dan mampu bayar...

      Delete
  7. rm13.. memang murah la. kalau set rm35 portion besar la kan. boleh makan anak beranak.hihi
    Janji Kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee @Mar, set besar tu boleh makan reramai..puashati, ramai dah pergi semua kata sedap..

      Delete

Penafian .
Semua penulisan dalam blog AKU Sis Lin ini TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau teks Sis di salah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com