Tuesday, August 09, 2011

Bila 'surirumah' tak dapat BONUS!

BY Sis Lin IN 10 comments

Assalamualaikum wbt...

Huhuhu aishhh bila dengar sana sini semua cite pasal bonus, bestnyaaaaa! tak kira le bonus gaji awal ke, keje gomen ke, swasta ke, apa2 je le yng ada dapat advance duit raya, wahhhhhhhh tumpang seronok pulak dengonya, tapiiiiiiiiiii 'surirumah' macam kita ni ermmmmm mengeluh panjang tarik nafas dalam2 je le...hurmmmm.
Bukan tak dapat duit belanja, tapi at least kalau le dapat duit 'tambah' ala2 mcam bonus gitu, waaaaaa loncat 5 kaki dari atas lantai wooooooooo......tapiiiiiiii boleh dapat ke? haaaa apaa??? nak kena gosok? hurmmm sori le waaa tak main ok ngendeng2 dan nak gosok2 ni, kalau owang sudi nak bagi kita terima le, kalau takde kita duduk diam buat bodoooooooo je dah ler....
Yang penting bersyukur dengan apa yang ada, tu dah cukup bahagia...lalalalala *sedapkan hati sendiri...:p

Tapiiiiiiiiiiiiii kalau ada owang nak bagi dan bertanya 'Nak apa?' haaaaaaaaaaaaaaa mai mai tengok wishlist aku ni..hahahahahaa 

Image search dari en.google

Kalau untuk Mak nya, memang aku nak yang ni, Samsung Galaxy Tab ni, aishhh haritu nampak secara live si Sodep dengan Izu pakai, waduh2 terus macam berkenan sudah, selalu nampak gitu2 aje, ni bila dah nampak dan pegang waduh2 terus terpikat! pastu dah survey kat Danga City Mall tu dia punya harga waaaa kira ok lagi le, tak le ribu riban sangat..huuhuhuhu
Yeeeeee saya nak yang ni ye Yangggggggg......lalalalalaala

Image search dari en.google

Dan macam biasa le, kalau dah untuk Mak nya ada, mesti anak2nya jeles huhuhuhuhu..
Kalau tanya anak2 pulak, memang dah dapat agak apa yang diaorang nak, dan mr.hubby dah pun janji nak belikan sebelum raya nanti..huh! Maknya punya belum pun ada perjanjian..arghhhhhhhhhhh...
Cuma masih tertanya2 lagi dan belum buat pilihan, samaada Nikon d3100 atau Nikon d5100 ermmm, kena survey2 dulu ni...
Kowang rasa? mana bagussssssss?...




P/S: Tak kesah la kowang kata aku ni demand ke, ber'lagak' ke atau dah ketinggalan zaman ke (kuno), pokoknya janji adoooooo :p at least bendenya sama cuma makin lama makin murah je harganya..hehehe so sapa yang rugi? lalalalalaala...biar lambat asal merasa..kekekekeke


10 comments:

  1. insyaallah... mesti akan dapat dalam masa yang terdekat nie.....

    ReplyDelete
  2. Lin,
    ako pun nak beli samsung tu nanti ejeh


    btw yg kamera tu, utk permulaan basic pun dah ok..

    psstt pasni klu dah beli boleh 'raya sakan' la ek :p

    ReplyDelete
  3. Sis Lin,
    sy pun minat kamera cam tu...nak beli ntahnya bila...almaklumlah surirumah...x dek bonus kan....sian sy....huhuhu.....

    ReplyDelete
  4. Aku: Insya'allah...kalau le ada owang nak belikan..huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Retna: Kannnnn....kalau le ada 'owang' tu nak belikan aku, ku terima seadanya...hehehe
    kalau takde..duduk diam aje ler..yg kamera tu rasanya dpt le kot, sbb dh lama dia jnji dgn anak2 aku tu

    tang aku tu je ntah le dpt ke x nya...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  6. Asyifa: Kita serupaaaaaaaaaaaaa.....huhuhu kita surirumah xde sapa nak belikan kan kan kan....kena pujuk hati ni, takut majuk! hahahahaha

    ReplyDelete
  7. hohohoooo..samo lah kito sis...surirumah sepenuh masa ni selalu keje obertime selagi x pejam mata (tido lah tu..heee) selagi tulah ada je benda nak buatkak tp bonus hurmmmm....sodih2...

    waaaa....mcm best la samsung galaxy nih..mahal x sis? t'ingin nak pakai tp takut x reti pakai..heee..

    ReplyDelete
  8. Mamamya: huhu kannnnnnn.....klu owang nak bg, kira rezki la kan..nak meminta2 tu..ermm jarang sekali, bersyukur apa yg ado je le nie...huhuhu

    Hrtu sis dh survey rm1499 siap 3 free gift,..mmg best laaaa, guna nya senang mcm kita guna HP touch tu jek...:)

    ReplyDelete
  9. fu yoo.. jom ramai2 pakat beli galaxy tab

    eh! apasal top commenters kau tue 'biol' komen aku kat sini semakin berkurang. memang 'penipu' la. ha ha ha

    ReplyDelete
  10. dslr tu menjadi idaman ieb gak kak

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..