Nasi Kukus berloyang bertingkat

2/01/2010 05:09:00 PM

Pelik tp benar..per-1 kali jumpa nasik dlm tong ni..he he he

Selamat pengantin baru bt pasangan kedua mempelai..sama cntik sama besar..he he he

Jejak kasih selama 35thn x berjumpa, berbaju biru tu abg kandung kepada hubby Lin,Bang Kimi namanya..yg kanan skli tu anaknya,kira ank sedara hubby le tu.

Ermm sempat lg nk memosing depan pelamin, mak takut uii anak2 ku,kang penyakit berjangkit plk kang kt bapak hang..muahahaha


Salam semua..

Apa khabar semua? wah2 ada yg dok bergoyang2 kaki hrni, ada yg dok ngadap tb aje hrni, sakannya kowang relax yek, almaklum le, kt Wilayah Persekutuan tu tgh bercoti, so sapa2 yg dok keje sana ke, tggl sana ke, semua di cutikan..best ye awak yek..
Ok le, dh 2hr kan Lin tgglkn blog ni, tuan blog bz keluar bercuti gak, bru mlm smlm balik, pergi kenduri kawin kt sempadan Rompin-Segamat, ala kt Felda Selancar 2 sana tu, 150km lg ke Kuantan, so pergi balik Lin ikut Segamat sbb konvoi dgn owang KL skli..
Sampai sana dh mcm jejak kasih sbbnya hubby dh berpuluh2 tahun x jumpa dgn abg kandungnya selama 35thn lamanya, fuhh lama tu..mcm2 cite dn ragam di borakkan, mcm biasa le klu kenduri kawin di kg, mesti ada kelainan kan, so kitaorg mmg pelik dgn itu 'tong'..ingtkan apa ke bende tu, tmpt air ke, tmpt kuih pau ke, tp takkan le tinggi bebenar smpai ada tali atasnya tue, rupenya derang masak nasi kenduri berloyang2 dlm tu, nnti bila nasi dh masak derang tarik itu tali keluarkan tong bru le nasik tu boleh keluar dn di hidangkan..pelik2 tp nasiknya mmg sedap rasanya, putih bersih wangi colornya..
Kowang pernah cuba dan rasa or tgk ke? pelik ek?.ermm
Dh le ye, setakat ini saje citenya, x de idea mau bercerita..he he he kowang layan je le gambo kt FB Lin tu, sbbnya kt picasa dh x boleh masuk, full memory daa..huhuhu



P/S: Hujung bln 2 plk, anak sedara hubby kawin lg sorg plk, kt Kedah Changkat Lada, adeii jauh nun dia Utara..hu hu hu musim 'mengawan' dh tiba agknya..

You Might Also Like

7 Comments

  1. salam sis..

    sis ape kabar? semuga sihat di samping keluarga..

    besar nye weii..periuk nasi tu..1 st time nengok.. ;)

    ReplyDelete
  2. xpernah tgk lar nasi letak dalam tuh...

    macaman rasa dia?/

    ReplyDelete
  3. wahh klasik lah akak! hahah serius tak penah tgk. err ada satu tong je ke diorg guna?

    ReplyDelete
  4. Kak Lin,

    Musim mengawan ku belum tiba lagi ...hahahha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com