Cerita 20 Ramadhan

Salam semua..

Waduh2..time mcm ni klu tgk menu tu mau telan air liur di buatnya, huhuhu ye la hrni cuaca sgguh panas, letih sungguh,adeii dugaan betul ler...
Ok le, berbalik pd cite Lin kelmarin, Isnin lepas 30hb Ogos, Retna & Bro Ross still lagi dok kat rumah Lin, so Lin mmg dah plan nak masak utk buka puasa hrtu, siang hari tu kitaorg dok lepak kat rumah aje, tak kemana2 pun, cuma Lin agak bz sikit la, sambil2 borak sambil2 masak, hehehe..ala Lin masak simple aje ikan bawal masak tomato, ikan senangin masak lemak cili, sayur sup campur, boleh la, sedap tak sedap, kowang bedal aje ler..:p
Ptg siap aje Lin masak, Lin ajk Retna & Bro Ross ke bazar Perling, mmg derang ni ngidam air katira dgn cendol kilo tu..hehehe powerr beb cendol tu, air katira jgn ckp le, perghhh sebotol abs licin...kekekeke
Makanan yg lain2 tau2 aje le, klu dah kat bazar, mcm2 nak di belinya, tp kitaorg beli mana yg ptut aje la, kang membazir tak abs plk, aku jgk yg kena telan woii...hahahahaha
Yg bestnya selesai aje makan berbuka, kitaorg kembali ke zaman kanak2 jap, hahaha kita main bunga api..lalalalala best woo, kat uma Lin ni xde anak kecik, so mak gan bapak budak pun jd ler..hahahahaha siap lompat segala excited sangat...muahahahaha


*Menu berderet2 sehhh, tp licin semua smpai licin kita bedal, kowang perasan x, siap ada tongkeng ayam lagi..hahahaha


*Duta makanan segala makan, mmg makan tak hengat, tp Kasawari makan sikit aje, nape? tak sedap ke? huhuhuhu..klu Bro Ross makan byk, i likeee, nnti raya turun Jb lg yek, kita masak ketupat makan ramai2 ok..:)


*Muahaha seisi kanak2 aje ni..sila jgn gelak, main bunga api sehh..pedulikk hape...kakakakakah


*Mana pegi mana duduk mana berdiri mesti tetap nak lompat jugak..itu le namanya 'kaki' burung Kasawari..tp mmg seronok sangat la kan..:)
Byk lg tu, nnti leh mai sini main time raya plk ok..:)


*Dah selesai main bunga api, kitaorg terus siap2 nak pi hantar Retna & Bro Ross balik, rasa sekejap sangat beramas mesra dgn kowang ek,hukhukhuk..
Lepas balik dr hntr mereka, Lin&Family dan Kasawari&Linda terus ke Pasar borong Pandan City, fuyooo punya la berderet2nya kereta dan sesak dgn owang, dr depan jem kita ikut belakang, akhirnya dpt juga parking, walaupun jauh berjalannya..huhuhu
Sampai sana, haa mata mula lah rambang nak terkeluar bijik mata, semuanya cantik2, semuanya nak, tp kena pandai2 le kowang tawar menawar mesti dpt harga murah..:)
Tgk aje tu, Cikgu Linda tgh memilih, tp Kasawari nya dok jln sorg2 cuci mata tgk pompuan baju..hahaha


*Lin plk tgk alas meja, tp bila pilih, hubby x berkenan plk..adeii nak beli paten camne la agaknya ek..huhuhu semuanya sama je hubby kata..:p


*Dah siap beli yg rasanya tak membeli, kitaorg pekena air panas, kira merangkap sahur le tu, semua makan meggi, Kasawari makan roti 'bom' sempena Merdeka tu,hahaha..sbb masa tu sana sini dok bunyi 'bom' bunga api meletop ke udara, tak sangka plk time kita dtg tu, derang semua kat sana ada countdown Merdeka, so mmg meriah le dgn bunyi bunga apinya..:)
Dam dam dum..bunyi mercun..lalalalala..



P/S: Thn depan kita serbu rumah Kasawari plk yek..:) jgn takut Linda, tak payah masak, kita bwk dr bazar jek, hahahahahaha


With Love

No comments

Terima Kasih Daun Keladi .
Komen Anda Amat Sis Hargai .

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com
Thank You again..