Wednesday, November 24, 2010

Majlis Berkhatan - Persiapan

Salam semua...

Sudah 5 hari berlalunya Majlis Berkhatan anakanda Lin,Ridzuan Sabar, semuanya berjalan lancar. Terima kasih buat semua yang terlibat dalam majlis ini dan jutaan terima kasih buat semua tetamu yang sudi datang tak kira yang jauh mahupun yang dekat..
Maaf la sebab Lin lambat nak update cerita-cerita Majlis tu, maklum le menjaga orang berpantang, macam-macam karenah di buatnya, semuanya dia nak Mak dia buat, dengan ayahnya tak nak..huhuhu layannnnn..
Ok jom Lin berkongsi pengalaman dan cerita di sebalik tabir Majlis Berkhatan anak Lin tu.. :)


*Jumaat pagi, Lin keluar pergi ke Airport Senai untuk menjemput Retna & Shai, kebetulan anak Lin Amat pun bersekolah untuk hari terakhir, so memang agak kelam kabut sikit haritu, nasib jugak ada mereka-mereka itu yang datang awal, dapat le menolong Lin di rumah,so persiapan pertama mulalah kita packing goodies/jajan untuk di berikan kepada tetamu, kalau tidak memang tak sempat la Lin nak buat sendiri semuanya tu, banyak kerja yang tertunggak gara-gara rumah last minit siap..huhuhu


*Malamnya tu, Kasawari & Family datang, sempat juga le dia mencuci lantai dan berkebun untuk kerja-kerja terakhir persiapan, hahahahahaha..
Kebebetulan pulak sedara hubby dari KL pun sampai malam tu jugak, tapi mereka Lin suruh berehat aje, sebab kebanyakkan kerja dah siap untuk esok harinya,.


*Dalam jam 11pm lebih, Cik Mamat khemah datang nak pasang khemah, itupun nasib hujan dah berhenti, kalau tak susah jugak nak kena pasang esok harinya.
Baru 1st time ni le Lin amik khemah untuk kenduri, memang nampak agak besar-besaran kenduri kali ini, tapi semuanya sebab dah niat untuk anak bujang Lin sorang ni, ye la agak teruja sikit..:p


*Jangan mare...hehehe tema adalah purple..hahaha kebetulan saja color nya pepel, nak ikutkan nak amik biru, tapi dah ada orang pakai, so yang ada stok sedia ada color pepel..i likeeeeeeee...
Kalau cakap harga memang kowang tak caya, nampak grand mahal tapi tak cecah pun rm350....percaya atau tidak???? :)


*Selesai semua persipan malam tu, ada pulak le yang menumpang di depan rumah tu, orang sibuk nak memotong esok, dia pun sibuk beranak, pulak tu betul-betuil depan rumah, ishhhhh
Cina-cina kat rumah Lin semua kata ada 'Ong' tapi rasanya bukan 'ong' rezki..tapi bunyi 'ong' memekak depan rumah adalah..huhuhuhu

*Bersambung*



P/S: Dari hati turun kehati..'Tanpa mu sahabat-sahabat ku semua..aku patah kaki dan tangan untuk uruskan semua persiapan..Thankx all.. :) Luv U.


With Love

5 comments:

  1. haha.. mencuci lantai dan berkebun.. haha..

    ReplyDelete
  2. Kasawari: Muahahahaha *jgn mare haaaa..apa2 pun Kasawari is the best!!

    ReplyDelete
  3. meriah... zaman saye dulu, siap buat doa selamat... pagi hospital dengan baju melayu plus songkok lagi... hahaha

    ReplyDelete
  4. Zulkifli: Heheh..oo kira ada gak le rasa kenduri kendara ni yek? zaman skrg ni dh jarang org bt mcm sis nie..ni pun sbb anak teruna tu le sorg..heheh :)

    Thankx Zul 4 ur support..:)

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com