Thursday, January 20, 2011

Sony Ericson-SATIO

Salam semua...

Hurmmm ada sapa-sapa yang pakai tel ni?..Camne? oke ke? Aku baru nak survey-survey je, tapi tetap sabar menanti kehadirannya, bila la mau sampai itu telefon daaaa...*baru order booking color merah tu*.
Alahhhhhh bab telefon ni, aku tak giler nama dan branded, apalagi yang up-to-date, cukup sekadar boleh pakai, tahan lasak juga yang penting senang nak handle dan bawak kemana-mana, aku memang dari dulu pakai brand Sony Ericson, jadi agak sukar dan tak minat nak beralih arah ke jenama telefon lain, tambah susah nanti sebab fungsinya dah berbeza.
Buat masa ni cukup berkenan dan minat sangat dengan Sony SATIO ni, peduli apa owang kata dah keluaran lama ke, bukan terbaru ke, tak canggih ke, yang penting, kringgg kringgg aku dengar dan say 'hello'...betul??? yang lain-lain tu kira advance aje le kat telefon tu. Suka dengan camra dia, 12megapixel, sesuai le dengan aku ni yang suka tangkap mana sempat je gambar, ye la aku takde camera secanggih kowang, janji kowang nampak image gambo aku dah ler..bwekkkkkk


The 12.1 mega pixel camera features red-eye reduction, face detection, image stabilization, a Xenon flash, autofocus and geo-tagging with the Sony Ericsson Satio’s built-in A-GPS, as an S60 device there are loads of new applications as well as new functions built-in including auto-rotate of the screen, handwriting recognition, applications for YouTube and Facebook, multimedia player, a WebKit based web browser and email integration including Microsoft Exchange ActiveSync.


The Sony Ericsson Satio also offers a built-in FM Radio, Wi-Fi support, Bluetooth, an 8GB memory card in the packaging, high speed HSDPA upload and download speeds, and TV out option.


There are two more colour variants of the Satio yet to make an appearance, this first model is the original black edition and the two further colour schemes are a red and a silver variant.





*Cukup berkenan dengan yang color Merah tu..cuma harga dia mahal sikit dari yang hitam dan silver tu, sebab tu kena order, minggu depan atau secepatnya baru la dapat merasa.
Tq buat mr.hubby....inipun dah bersyukur sangat-sangat owang nak belikan..:)




P/S: Anak-anak dan hubby sibuk suruh amik iPhone4 tu, tapi aku tak berkenan betul, tak tahu kenapa, lebih suka dengan Sony Ericson..:) sekian..:p


With Love

4 comments:

  1. Ann: BB tu lg tak kenan ann..mcm besar kembang je kat tangan..lebih kurang mcm tel hubby Nokia E7 tu...

    ReplyDelete
  2. wah... best enpon baru... tapi sony satio nie pakai symbian... dia tak fungsi macam menu sony yang biasa... dia macam enpon nokia menu menu nya... yg penting letak aje internet unlimited boleh saja twitter dan fb di mana mana saja.. :)

    ReplyDelete
  3. Sodep: kan kan kan...mmg plan nk bt tenet unlimeted dlm tu..sbb nk update malalui twitter je hari2..wehuuuuu

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com