KAMI BLOGGER PRIHATIN

8/19/2011 01:29:00 PM

Assalamualaikum wbt...

'Tangan yang memberi adalah lebih baik dari tangan yang menerima'
Hulurkan bantuan, dermakan sumbangan walau sebagai blogger. 
Tabung rayuan ini diadakan sebagai respon bencana kemarau terburuk yang melanda Afrika Timur dalam tempoh lebih 60 tahun. Kemusnahan yang berlaku meliputi kemusnah tanaman, ternakan dan segala hidupan yang membawa kepada kenaikan harga makanan. Dianggarkan kehidupan kira-kira lebih 10 juta orang penduduk di tiga negara – Somalia, Kenya dan Ethiopia terjejas oleh kemarau tersebut.

Cerita lanjut di SINI


Kata Ben Ashaari: 
Sebagai blogger , kita punya tanggungjawab sosial tersendiri . Berbeza dengan mereka yang bukan blogger . Blogger memainkan peranan yang penting di waktu ini memandangkan dunia internet telah mendapat sambutan yang amat hebat .
 Blogger perlu bijak mengambil kesempatan ini dengan menghebahkan mengenai kempen ini di dalam blog masing masing ..
Tak susah .. 1 blog ada 100 pembaca katakan .. Dalam 100 tu dapat seorang derma RM10 .. Cukuplah.. Kalau yang menghebahkan lebih dari 100 blog ? 200 ? Berapa dah kutipan derma ? Mereka tak tau jadi blogger yang yang memberitahu.. Tak susahkan ?
Rakan rakan di FACEBOOK , TWITTER dan blog , sama sama kita sebarkan ..
" RM 3 juta menjelang Syawal yg IRM perlukan utk Somalia tidak mustahil, Insya ALlah! Dermalah dlm 10 terakhir Ramadan ini. "



So sesiapa yang nak join Klik SINI.
Bagi sesiapa yang nak menderma boleh klik SINI 
Juga anda boleh hulurkan sumbangan untuk adik Q di SINI



Dan yang ini header aku, ada sapa2 yang nak kata apa2? aisshhh apa la yang susah, nak letak ke taknak letak ke header BA dalam segmen tu, suka hati le, tok sah nak banyak songel! Kalau suka letak, tak suka letak header aku ni, cantik tak? TQ Sunah..he he he
Susah sangat ke nak letak header tu? hehehehehehe




P/S: Nak buka apa ek hariniiiiiiiiiiii?????


You Might Also Like

2 Comments

  1. Biarkan.. biarkan..

    Yang penting Oh Oeya suka k :)

    ReplyDelete
  2. Oh Oeya: Yup...biarkan metreka dgn cara mereka kan..kita suka kita buat kan.. :)

    ReplyDelete

Penafian .
Semua penulisan dalam blog AKU Sis Lin ini TIADA kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.

Sis izinkan jika ada yang ingin copy dan share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau teks Sis di salah gunakan, Awas! TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Komen anda, tanggungjawab anda.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com