Friday, August 05, 2011

Kowang lapar tak?

Assalamualaikum wbt...

Huwaaa kenapa le dengan aku harini, nak kata tak sahur, bukan main awal dan banyak pulak makan, nak kata tak baca bismillah, ermm siap guna lisan lagi kasi anak2 terkejut mendengarnya, aisssshhhh..
Punca lapar ni bila sambal kacang aku kat kuali tu tengah garing masak..aduhhhhhh baunyaa menguji kesabaran dan kelaparan aku betul! uishh makruh! makruh!
Memang benar le owang kata, resepi Mat Gebu ni akan buat owang ngencesss bila tengok, tu belum rasa lagi..huhuhu. Sabar Lin sabar..sikit jammm je lagi mau bukak pose.. 

Image search dari en.google


Harini mau masak sambal kacang dan buat tauhu sumbat yang mana idea resepi aku cilok dari blog Mat Gebu..tapi tu Mat Gebu punya gambar, aku punya tunggu le memalam atau esok aje yek!
Tapi macam TERsikit pulak sambal kacangnya..huhuhu ala nak buat makan sendiri je, cukup le 2 ketul sowang, owang KL tu kalau datang lambat nasib le kalau dah habis! hahahahahhaa...
Nak menyumbatnya je penuh dengan kesabaran, apalagi saat nak makannya..wahhh lagi tak menyabooooo :p..apa2 pun tunggu hasil dan rasanya yek!




P/S: Dam dam dum bunyi mercun! yeaaaaa malam ni nak main bunga api..yehaaaaa :p


7 comments:

  1. ako mmg tgh lapar gila ni!!!
    perut ako dah masuk angin.. pedih je nih... adoooooiii

    ReplyDelete
  2. Wah..kuah kacang!! Sangat suka.. Nak pula kalau makan dengan nasi impit atau cucur udang.. menjilat jari jadinya..hehehe

    ReplyDelete
  3. Retna: sama le dgn akuuuuuuu...mungkin cuaca panas agaknya ni..huhuhuhu

    Pstt kita ada plan surprise lagi 1 la.. :) nnti aku citeeeeeeeeee...

    ReplyDelete
  4. Cik Sra: ermm ngencessss dah ni..kuah bru siap..tauhu nya aje belum sumbat! dugaan betullll..huhuhu

    ReplyDelete
  5. sabar sis sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... encik sabar pun sabar lagi tuuuuuuuuu.... ahahahha~

    ReplyDelete
  6. Sunah: hahahah tau xpe........sentiasa ingat kat my lalaing mr.Sabar tu..hehehehehe

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com