Wednesday, August 10, 2011

Red Limited Edition Canon EOS Rebel 1100D DSLR

Assalamualaikum wbt..

Hurmm kalau tengok macam lawa dan exclusif, tapi sebab dia Canon, rasanya macam kureng sikit le nak minat tu.
 Semalam Lin & family jalan2 lepas buka puasa sambil pi survey2 la permintaan anak2 tu nakkan camera DSLR, so masuk satu kedai Canon ni, ternampak la kamera yang ni, ermmm limited edition pulak tu, free gift pun banyak, fungsi macam lebih kurang je sama dengan DSLR Nikon, harga pun lebih kurang sedikit murah berbanding dengan Nikon, mr.hubby macam dah berkenan cumaaaaaaa anak2 je tak nak..~!@#$%^&
Kalau semalam diaorang kata nak agaknya terus beli kot..huhuhuhu so anak2, kowang tunggu le lagi yek!

Image dan info dari SINI

Canon Australia has announced that come Monday June 6th, 2011 they will release a new limited edition DSLR camera. The Limited Edition Canon EOS Rebel 1100D DSLR Red Model is as its name implies a red version of the recently released 1100D.
The limited edition package will include not only the red camera but two Canon lenses, a Red Canon EOS camera strap, an Aluminium camera case, an engraved number plate for the camera along with numbered certifications of rarity.(harga dalam Malaysia semalam dah tanya- bernilai RM1,999.).
Limited Edition package contents:
  • Red Digital SLR Camera EOS 1100D
  • Canon EF-S 18-55mm f/3.5–5.6 IS II Lens
  • Canon EF-S 55-250mm f/4–5.6 IS Lens
  • EOS Red Wide Strap
  • BONUS – Canon Custom Aluminium Travel Case worth $70
  • Limited Edition Engraved Plate (# of 2000)
  • Accessories – Charger and Connection Cords
  • Numbered Limited Edition Certificate from Canon
The Canon EOS Rebel 1100D DSLR as a camera is the international version of the Canon EOS Rebel T3 DSLR, as such the features are the same. The 1100D offers the following key features:
  • 12.2 mega-pixel APS-C CMOS sensor
  • DIGIC 4 Image Processor
  • 720p HD (1280 x 720 pixels) video capture at 25 or 30 frames per second
  • ISO 100-6400 sensitivity
  • Wide-area 9-point AF system
  • 63-zone iFCL exposure metering
  • 6.8cm (2.7-inch) LCD with 230,000-dot screen resolution
  • Compatibility with Canon EF and EF-S lenses
  • USB 2.0, HDMI output, SD/SDHC/SDXC memory card support

*kalau kowang nak free jom klik SINI



P/S: Arghhhh takde pun owang tanya kita nak apa???? huwaaaaaaaaaaaa :((


6 comments:

  1. oooh.. ini camer canon yg 'yuna' tue kan? x de kaler biru ke?

    harap2 x de la kaler purple...

    ReplyDelete
  2. Shaizhar: A'ah yg Yuna tu..dan skrg HotFm tgh bt contest tu..aku cuba gak nasib tu..heheheh

    Kalu ada color pepel..smlm gak aku dh beli lerrrrrrrrr..
    Biru pun takdekkkkkk :p

    ReplyDelete
  3. Linn..nak apa?...hahaa...lama nya tak borak2 dengan nkoo..

    ReplyDelete
  4. Mat Gebu: Huhuhuhu aku? aku nak ganti HP aku dgn Samsung Tab tu Mat..huhuhu *demand tak aku??? hahahahaha

    tp laki aku bt bodooooooooo jek..huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. Lin.. kita pakai Canon Power Shot SX100 laaa.. waaaaaa.. Lin rase mcm kurenggg.. waaaaaa.. huk!.. huk!.. sukerr laa.. sukerr laa.. Canon encem gak tau waaaaaa..

    ReplyDelete
  6. Oh Oeya: hahahah a'ah kita x berapa suka brand Canon..klu utk printer ok la..hahahahaaaaaaaa

    ReplyDelete

Penafian :
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita Saya, family Saya, kawan Saya dan juga resepi masakan Saya. Dan juga ada sesetengah entry tu Saya C&P dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Saya izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Saya disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988..
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com