Wednesday, December 28, 2011

Cuti-cuti @A-Famosa: Jurassic Dinosaur Park.

Assalamualaikum wbt..

Bersambung dari entry yang INI dan yang INI
Waktu beli tiket masuk ke Animal World Safari tu, ada % harga pada pembelian tiket untuk masuk ke Jurassic Park, only rm12 sahaja, kalau tak harganya mahal sikit, jadi dah alang2 datang kan, so Lin beli sekali  lah, anak2 pun beria2 sangat nak masuk dek dengo bunyi dinosaur tu..

-Oleh kerana waktu masuknya dan keluarnya sama dengan waktu masuk Animal World tu, so kowang kena pandai2 lah adjust time ye, kang takut tak sempat nak masuk kat dalam ni, macam Lin haritu, abis je jalan dalam Animal World tu, terus keluar cepat2 masuk ke Jurassic Park ni, nasib sempat..

-Apa nama menatang ni pun tak tau la, tapi dia penyambut tetamu pintu masuk Jurassic tu..hehehe *bunyinya menakutkan..huhuhu

-Telur dinosaur menetas! kusss semangat, tengah2 amik gambo tup2 dia terbukak ternganga, terkejut menjerit Lin dibuatnya..phewwwww, nak aje aku sepak..hahahaha

-My girl bergaya berlatar belakangkan dinosaur yang dah macam real sekali tengok, kalau datang dekat, terus menatang tu bunyi macam nak bergegar lobang telinga..

-Waduh2, besar sekali ini dinosaur, sampai kamera pun tak dapat masuk gambo penuh leher dia yang panjang tu, jadi le amik kaki yang dah sama dengan Amat dan Yana tu..huhuhu

-Sebelah atas bukit pulak, pameran rangka2 dan tulang2 dinosaur, agaknya sekali kalau tolak, mau jatuh bersepai tulang tu 'kata abang' hahahahaha *gelak jahat! :p

-Yang ni telur gergasi, kalau makan mau tak habis sebulan ni, try nak angkat tapi berat macam batu..*memang batu pun hahahahahaa..

Kesimpulannya, memang seronok dan buat tambah pengalaman bagi anak2, tak rugi pun, so sapa2 yang nak datang sini, jangan lupa masuk ke Jurassic Park ni yek, pastikan kowang sumbat telinga tu dulu..hahahaha

RM20 for Adults
RM16 for Children

For Reservation :
03-2781 8888





P/S: Mana Lin menginap di A-Famosa? Ok nanti Lin update kemudian ok..tunggu ya :)


5 comments:

  1. waaa... cuti2 sekolah bawk anak2 gi jalan2 ek.. best nye.. lama dah tak ke melaka ni.

    ReplyDelete
  2. Semut Senyum: Ye SS, cuti dah hujung2 tu le nak perabiskan, hubby bizi, tapi at least puashati laaa...:)

    ReplyDelete
  3. Oh Oeya: Alhamdulilah..rezki anak2...

    ReplyDelete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com