Tuesday, May 08, 2018

MOTHER'S DAY SPECIAL HI-TEA AT DOUBLE TREE BY HILTON JOHOR BAHRU

Assalamualaikum wbt..


Mother’s Day teaser | Entri sebelumnya : 



Selamat sejahtera korang, apa khabar ? Moga Allah permudahkan semua urusan korang ya. .
13hb Mei, adalah Hari Ibu Sedunia, korang dah ada plan nak bawa Ibu korang kemana ? Kalau belum haa bole survey-survey apa yang akan Sis kongsikan. 

Untuk hari ini Sis kongsikan dahulu pakej set untuk Hi-Tea pada 13hb Mei ya. Next entry Sis kongsikan pakej set di Makan Kitchen . 
Tunggu ya.

Alhamdulilah tahun ini Sis dan Team #JDTblogger berkesempatan memenuhi undangan Media - #TeaWithHilton Mother's Day Teaser di #DoubleTreeByHiltonJB baru-baru ini. Memang teruja, sebabnya belum pernah juga dapat sambut hari ibu untuk diri sendiri di Hotel semahal ini. Syukur rezki dari Allah. 


Mother’s Day teaser!!
Join Us to celebrate Moms on 12th & 13th May at Makan Kitchen and Tosca. 
For more details, call 072686868 or 027841842.
Celebrate this Mother’s Day on 13th May 2018 by indulging in some delicious afternoon set, which features freshly baked cranberry scones with whipped cream and homemade strawberry preserves, sweet desserts like blueberry éclair, raspberry financier, wild berries panna cotta and some savory dishes at Italian trattoria, Tosca from12:00noon – 3:00pm. RM120 nett per adult and RM60 nett per child.
Untuk tahun ini #DoubleTreebyHiltonJb telah menyediakan menu-menu terbaru dan akan di sajikan khas istimewa pada hari ibu nanti. Selain itu juga ada kelainan dalam pakej yang akan di sediakan, termasuk di sertakan manicure (servis kuku) dan juga tayangan movie (#MamaMIa) khas pada hari ibu tu sambil menikmati hidangan yang di sediakan . Juga ada hadiah istimewa yang bakal #DoubleTreeByHiltonJb berikan istimewa untuk ibu-ibu. Apalah agaknya hadiahnya ye..


Meet Cynbolic Nail Bar on 13th May 2018 at Makan Kitchen for Mother's Day Special Hi Tea Buffet. 
For more info, please call 072686868 or 0127841842

Menu-menunya pun semua sedap-sedap. Dari menu Hi-Tea pada 13hb Mei tu, juga menu-menu baru yang akan di sajikan (termasuk pada Buffet Ramadhan) di #MakanKitchen pada 12hb dan 13hb Mei. Menu dia memang special rasanya. Jom kita tengok apa menu-menunya . Sesiap kain lap air liur ye . He he he

Welzome cookies untuk semua tetamu (IBU) yang hadir.

Celebrate this Mother’s Day on 13th May 2018 by indulging in some delicious afternoon set, which features freshly baked cranberry scones with whipped cream and homemade strawberry preserves, sweet desserts like blueberry éclair, raspberry financier, wild berries panna cotta and some savory dishes at Italian trattoria, Tosca from12:00noon – 3:00pm. RM120 nett per adult and RM60 nett per child.

Namanya Strawberry Passion Dome. Memang menarik, Rasanya macam korang makan stoberi celup coklat tu. Topi dia tu cokelat , so makan sekali hehehe
Yang ini Tiramisu. Siapa pengemar Tiramisu, mesti suka kan..dan semestinya sedap..
Mini Chocolate Concorde. Bukan Pak Ya Con Co Deii ye ha ha ha.. Yang ini sedap.
Yang tiga dalam gambar ni, yang plaing sedap, yang atas sebelah kiri tu, nak tau apa ? Kek Durian ha ha ha. Pergh sedap giler, sekejap aje licin yang itu he he he . Nasib cepat dapat rasa..
Apalah nama kek ni, rasa dia strawberi, lembut sangat masuk mulut. Dan yang kasut tu cokelat ok, Sis siap patahkan dan makan, sedap, dark cokelat!
Tengok je dah tau apa kan, rasa pisang tapi nama sebenarnya dah lupa. Sis kalau makan nama tak kisah, janji makan sedap. Tapi percayalah semua sedap. Sebab semua Sis makan ha ha ha
.


Harga:
RM120 nett (Dewasa)
RM60 nett (Kanak-kanak)

Masa: 12.00 tengahari hingga 3.00 petang

DOUBLETREE BY HILTON

Address:
No. 12 Jalan Ngee Heng, 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia.
TEL: +60-7-2686868FAX: +60-7-2686888


Email: johorbahru.info@hilton.com
Website: goo.gl/jrWzcE

For more information or reservation, please call +607 268 6868

..to be continued..(bersambung) ..






P/S: Korang tengok harga tentu kata mahal, tapi jujur cakap, servis di sediakan dan menunya semua sedap-sedap! Puashati berbaloi. Kalau berkemampuan, apa salahnya..Tepuk dada tanya hati. 


2 comments:

  1. sedapppp dan berbaloi dengan harga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann @Hernee..kalau berkemampuan apa salahnya..

      Delete

Makluman .
Blog ini hanya blog personal, hanya cerita harian Sis, Family, Kawan-kawan dan juga resepi masakan. Dan juga ada sesetengah entry tu Sis Copy dan Paste dari blog kawan-kawan juga dari carian google.
Tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah tiada.
Sis izinkan jika anda ingin share untuk kebaikkan bersama, AKAN TETAPI jika terdapat gambar atau text Sis disalah gunakan, AWAS !.

TINDAKAN BOLEH DIAMBIL MENGIKUT AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1988 .
Sekian terima kasih.

Segala pertanyaan, email: linmdnoor@gmail.com