LEPAK CENDOL BERSAMA GENG JDT BLOGGER

7/30/2018 08:32:00 AM

LEPAK CENDOL BERSAMA GENG JDT BLOGGER | Ini cerita hari Rabu kelmarin, di mana Sis bersama dengan geng Jdt Blogger ke Jusco Tebrau bersama Eda ada event di sana. Mar Mansor dan Mak Lin juga ada sama. Sekali juga Sis merayap menghilangkan suasana sepi kat rumah sengsorang. Bila ada geng ajak merayap, jalan aje hahahaha. 
Sampai sana Sis tinggalkan mereka kat sana, Sis merayap pusing satu Jusco, nak beli hadiah Suami, tapi apa yang di cari tak jumpa. Last-last duduk kejap kat Nyonya Leaf tu, pekena kopi. Dah duduk nampak plak menu dia Laksa Kari tu hahaha..adoiiii bahaya sungguh, teruslah order kui kui kui. 


Kari Laksa dia memang sedap uii. Kuah santan dia pekat likat dan terasa gile karinya. Sampai licin Sis ko bedal hirup kuahnya, naik buncit perut hahahaha. White Coffee dia plak omaigod, serius sedap oii. Minum jimat-jimat aje, kalau tak sekali sedut boleh habis hahahaha *Sis kan hantu kopi hehehehe.


Sini haa tempatnya. Tempatnya konsep terbuka kat Jusco ni. Tingkat 3 atas sekali. Ada macam-macam menu termasuk kuih muih tradisional semua, tapi harga, korang faham-faham aje la ye, takde yang 3/4 rm2 ye hahaha.. 


Selesai makan Sis turun balik ke bawah, memasing dah selesai event, lepas tu semua sepakat ajak pulak lepak pekena kopi. Hahaha minum lagi Sis ko. Kitaorang naik balik ke atas, tapi bukan lepak kat Nyonya Leaf tu, kitaorang lepas depan kedai dia, Sis lupalah nama kedainya. Tak silap macam kedai ala-ala gaya kedai lama gitu huhuhu nanti ingat Sis edit balik ya. 
So Sis taknak minum kopi lagi, hancuss dietku..Sis pekena Cendol Durian. Perghh sedap gile ko cendol durian dia, terasa sungguh duriannya. Cendolnya pun sedap, tidak manis sangat dan tidak cair sangat. Sangat-sangat sedap. 
Korang kena cuba. Kedainya betul berdepan dengan Nyonya Leaf tu. 


Tadaaa..muka kepenatan dan kekenyangan. Kami berempat Rabu tu. 
Biasalah kalau dah jumpa, bercerita macam-macam, lagi pulak Emak-emak ni, cerita hal anak aje la. Dan sambil tu cerita hal kerja blogger masing-masing. NO membawang okay! Negetip! 
Kredit gambar dari hp Mar Mansor :) ..

Balik dari Jusco Sis dan Eda survey kedai printing, kami nak buat baju untuk Jdt Blogger. Tapi nak survey untuk dapatkan harga yang berbaloi. Ada rezeki kami, adalah nanti. ATAU ada yang nak jadi sponsor kami ? Boleh aje, sila email kepad kami ya jdtbloggernetwork@gmail.com / linmdnoor@gmail.com .
Sangat-sangat di alukan hehehe. 






P/S: Tengah musim durian murah ni, ko makan apa je yang ada durian, semua rasa dia kaw-kaw punya, termasuk tempoyak. hehehehe betul tak? ..


22 Comments

  1. best nye tgk cendol durian.. dah lama tak makan.. kena puasa ais utk beberapa bulan lagi.. huawaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe cendol dia sedap sungguh @Dilah, nanti bole try ...

      Delete
  2. Menu sama kita makan minum ngan Pak Inche tuari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menu dia semua sedap kann Kak @Seri, nanti nak try laksa dia pulak..

      Delete
  3. no membawang hokayy.. negetip. bahahahahahha. baru semalam ain bedal deriann 😂😂😂 stok derian kampung ade lagi dlm peti ais, keluarkan jd dessert utk ain🤤🤤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeszaaa no membawang oka, cite hal kerja aje hehehe @Farahain, ko sebut tu saje je kannn bikin panasssss

      Delete
  4. suzie pn suka mkn cendol kat situ..mmg sedap..try la sotong kangkung nye pn sedap sis..😋😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa @Suziana, nanti nak test gak menu lain, selalu try cendol dia aje..

      Delete
  5. memang mables kan cendol durian kat situ...rasa nak pi repeat oii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommm laaa @Rohaida, kita pi nyondol lagi hahahaha

      Delete
  6. wahhhhh.. best.. seronok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn lepak gan kengkawan sesekali, memang seronok @Ejulz..

      Delete
  7. Replies
    1. Best sangat @Yaya, kalau mai JB jomm join sama hehehe

      Delete
  8. Replies
    1. Bukan tengok je sedap, dah rasa, memang sedap gileeee @Nurul..

      Delete
  9. malam2 macam ni tgok cendol tu, berbunyi perutttt...

    http://aliefmuncung.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. mak aihhhhh nyesal klik lah.. meleleh air liur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha @Hernee, mai le lagi memalam ya hahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com