CUTI-CUTI NI ADA KE ORANG NAK BACA BLOG ?

CUTI-CUTI NI ADA KE ORANG NAK BACA BLOG ? | Ada ke? Ke semua orang pergi bercuti dan takde masa nak baca blog orang? Eh Sis kesah apa, nak baca ke tak nak baca ke, bior le dia, yang penting blog kita, sukahati kitalah nak update ke taknak hahahaha *nampak tak ayat bongkak hahahaha *gelak setan...

Yang tak baca tu dia pergi bercuti, kalau dah bercuti, memanglah.. bila masanya dia nak bukak blog orang baca, tak kowser katanya. Sama juga Sis, kalau time bercuti, memang tak dan le nak membaca dan blog walking blog orang. Paling tak, klik dan baca, tapi tak komen. Jenis Sis memang takkan komen guna handphone, malas nak sign in google kat handphone hahahaha. *handphone je canggih kan hahaha. 

Buat yang tak pergi bercuti tu, dan dia seorang blogger, tentu punya dia duk ngadap blog dia hahahaha. Fikir nak update apa, blogwalking sana sini, dan juga jangan-jangan tengah sibuk tukar template blog hehehehe. 

Tapi ada juga yang tak bercuti, bizi layan Suami dan anak-anak, masak lauk pauk kegemaran keluarga dan duduk depan tv tengok movie sempena raya cina ni. Bestkan. 

Blog tu nak update ke tak ke, ikutlah suka memasing. Utamakan mana yang dahulu dulu 'Family First'. Blog tu tak kemana pun perginya. Paling tak, PV je turun sikit. Kalau jenis blog fofular, tak update pun PV naik aje, so dont stress-stress fikir nak update ke atau ada orang baca ke tak ke, just relax and enjoy your holiday..ececece...


Air kelapa sebiji rm10 hengget!

Sis ? Ada ni haa tengah layan air kelapa depan pantai hahahahaha :p
Taklah, ni gambar ketika bercuti Jumaat lepas bersama keluarga. Nantilah Sis update dan bercerita ya. Tempat yang Sis pergi ni, memang best, santai dan rasa macam privacy resort gitu. Tenang, aman, damai dan tidak riuh dengan pengunjung. Sangat relaxing.

So korang? Ada update blog ke? Kalau ada sila tepek link blog kat komen ya, nanti Sis dah free, Sis blogwalking dan komen. Ni sambil masak di dapur, sementara Suami tidur kejap. Malam tadi dia overnight pergi memancing, alhamdulilah dapat ikan siakap berat 7.70kg ko. Aje giler tadi Sis pergi bawak ke kedai untuk menyiang. Sebesen ikan tu haa. hahahaha.

Minggu cuti yang sangat BAHAGIA . 

OkBai, jom masak. Nanti petang nak dating 💓






P/S: Pagi ni je dah telan 3 biji limau. Jiran bagi, sekali kacang dan asam-asaman. hehehe  Makaseh aunty!.


18 comments:

  1. Time bercutilah time kita nak rehatkan diri dan minda. Put away semua benda 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Farah, Sis pun kalau bercuti, jeling-jeling aje, memang tak dan nak nengok dan blog walking hehehehe

      Delete
  2. Hahahah betul tu. Ikut masing-masing. Terpulang pada individu nak update ke tidak, Sebab blogger ni pun kena cuti. Takkan menghadap lappy je. boleh pening kepala.. Ikut pada mood dan keadan juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul @Carly, kesibukkan sesaorang itu terpulang pada masing-masing, kalau rajin dan ada idea, autoupdate okay la, kalau no idea, memang bersarang lee blog hehehehe

      Delete
  3. Macam saya susah nak cuti, kerja...
    #jmbelog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama juga macam Suami Saya @Jamil..sebab tu kalau bercuti, habiskan masa sehabis baik yang dapat...

      Delete
  4. Disebabkan tak ke mana sangat this week, cuti pula banyak this week (cny + weekend), so tu yang boleh buat macam - macam. Spend time dengan family, and kalau ada masa spend time dengan blog, hehe.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Farah, kalau dah nama blogger, blog tetap juga nak godeh dan juga nak update..curi-curi masa...

      Delete
  5. cuti x kemana...anak dara focus PT3..lepas PT3 nanti baru jln...bleh je blogwalking..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila anak exam, kitalah kena korbankan sedikit masa bercuti tu @Suria..i feel u, sebab dah melaluinya...

      Delete
  6. ihihih kite ada je ni sis baca blog. kite time CNY memang tak jalan mana. ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe makaseh @Siti..Sis pun ada aje, cuma kadang baca dulu guna hp, kemudian bkk lappy baru komen...

      Delete
  7. time cuti x dan nak tgk blog.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..kann, sama jugalah macam Sis @Dilah, baca guna handphone je, tapi tak dapat nak komen hehehe

      Delete
  8. eeeeee,, kita ni dah la hantu air kelapaaaaaaaa.......eeeee,,,bestnyaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis baru tau selama ni ko hantu rupanya ek @Farahain, Hantu kelapa pulak tu hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.