WORDLESS WEDNESDAY - KURMA AJWA

WORDLESS WEDNESDAY - KURMA AJWA | Masa di Madina & Mekah memang puas sungguh makan kurma Ajwa, pantang dipelawa  Pak Arab ‘halal halal’, memang berbiji-biji Sis telan, kalau timbang balik bijinya mau setengah kilo, hahaha.. 

Kurma Ajwa ni sekali pandang memang seakan sama dengan kurma lain-lain tu tapi bagi yang biasa makan, mesti tau bezanya.. nak beli pun kena hati-hati, jangan kena tipu ya.. Bukan tu jer, kadang di baginya kurma stok lama, haaa mau bukak dalam tu kang, ada segala memacam serangga bersarang oiii.. Sis pernah kena sebab tu lerr cakap ni.. 

Korang nak selamat korang boleh order dengan Ummu Nurin ni, dijamin original 100% kurma Ajwa sebenar. Ada banyak pilihan, nak pakej set macam ni pun ada, ikutlah mana korang nak..  Korang boleh wahtsapp untuk pertanyaan dan tempahan www.wasap.my/+60137785875/kurmaajwa 

Kurma Ajwa

Kurma Ajwa


P/S: Sekarang tak payah tunggu puasa, tiap pagi makan 7biji kurma, ulamak kata, bagus untuk elak dari gangguan sihir.. inshaallah ... 

24 تعليقات

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. setuju.. kurma bukan dimakan bulan puasa aje mmg bagus utk kesihatan

    ردحذف
  2. bulan puasa nanti mesti byk dpt stok kurma ... alaa ain ni pulak jenis susah sikit nak telan kurma tu.. hmmm

    ردحذف
    الردود
    1. Ni belum puasa pun dah banyak dapat kurma ni Ain, alhamdulilah.. makan laa bagus untuk kesihatan..

      حذف
  3. InsyaAllah bulan puasa kelak akan masukkan sekali dalam overnight oats utk berbuka (rancangan nak kurus katanya) hahaha

    ردحذف
    الردود
    1. Bagus tu, or rendam kurma semalam, esok Sahur minum, bagus untuk tahan lapar katanya Rawlins..

      حذف
  4. betul tu..kurma juga bagus untuk diet..^_^

    ردحذف
  5. memang sangat sedap kurma ni, dah nak bulan puasa boleh la beli utk berbuka puasa.

    ردحذف
    الردود
    1. Yaa beli dan simpan stok, tak puasa pun bagus makan juga...

      حذف
  6. ya. Kurma sedap! Mak saya sgt suka in!

    ردحذف
  7. I love kurma & my mama too, gonna check out to shopping some to enjoy these kurma. Thanks for recommending. Cheers Siennylovesdrawing

    ردحذف
    الردود
    1. Good Sienny.. makan setiap pagi 3 or 7 biji, bagus untuk kesihatan.. Jus Kurma pun okay..

      حذف
  8. alahai sedapnya.. fav kita ni wak.. mmg selalu stock up time ramadhan

    ردحذف
    الردود
    1. Kann, sama laa, tak puasa pun stok sentiasa ada jer...

      حذف
  9. one of my favourite kurma setiap kali tiba bulan Ramadhan... memangselalu beli kurma ni je.... kalau beli konfirm berebut dengan family

    ردحذف
    الردود
    1. Enn ingat Yusof Taiyob tadi datang komen hehehehe... wajib beli, tak pose pun boleh beli dan makan kan...

      حذف
  10. sedap yer kurma ajwa. nak beli lah untuk puasa nanti. bagus masukkan sekali dalam overnight oat, natural sweetener

    ردحذف
    الردود
    1. Yaaa Huda, kurma ajwa paling di cari time puasa, rasa dia lain dari yang lain..

      حذف
  11. Nell memang suka makan kurma pun lagi2 time Ramadan nanti... baru taw ada kurma premium macam ni.. boleh la try tahun ni... wahh , siap boleh hindari dari gangguan juga ye..

    ردحذف
    الردود
    1. Kann, nanti bolehlah dapatkannya yaa.. nak lagi jumbo saiz pun ada Nel..

      حذف
  12. saya pun skrg dah ada stock kurma dkt rumah. alhamdulillah, bolehlah amalkan mcm sis lin nnti :)

    ردحذف
    الردود
    1. Bagus buat stok selalu, tak payah tunggu puasa.. nanti amalkan yaaa

      حذف

إرسال تعليق

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment