WORDLESS WEDNESDAY - DODOL PANAS KAMPUNG MELAKA

WORDLESS WEDNESDAY - DODOL PANAS KAMPUNG MELAKA










P/S: Kalau dah Melaka namanya, tak sah kalau tak merasa dodol Melaka ni, diperbuat dari gula melaka asli tanpa bahan campuran gula putih ! Nak tau asli ke tidak, nanti dia akan buat demo macam dalam gambo kat atas tu. Serius laaa sangat likat okay! Ye ye original Dodol Panas Melaka . Nak raya sok nak beli di sini. 


12 تعليقات

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. sedapnya dodol kak..sy mmg pminat dodol..:)

    ردحذف
    الردود
    1. Kannnn, dapat yang macam ni panas-panas lagi sedap Cik @Nor ...

      حذف
  2. uih..best tau dodol panas²..atok kita masa zaman dia muda² memang buat dodol.Kalau dia tengah kacau ,letop² tu..mintak dia letak pulak kat daun koko..memang sedap...

    ردحذف
    الردود
    1. Pok De aku pun sama @Rohaida, memang raya meniaga dodol kat Yong Peng, tapi memang payah le nak dapat, sebabnya memanjang full order huhuhu

      حذف
  3. kite org melaka x pernah pulak makan dodol panas ni.. ehh.. dodol ni cair tak sis? yg cair tu x pernah makan..

    ردحذف
    الردود
    1. Ooo sedap makan panas-panas @Dilah, dia tak cair, tapi dia likat dan tak melekat..tu yang orang kata dodol original gula melaka, kalau melekat, maknanya dia letak campuran gula putih ...

      حذف
  4. Sedapnya..lama tak makan dodol..sekarang kalau tak betul-betul susah nak dapat dodol yang ori..PC suka dodol yang rasanya manis-manis buah je kak..wangi gula dan asap tu yang sedapnya la..

    ردحذف
    الردود
    1. Kannn biasa nak rayalah baru tergedik-gedik nak beli dodol kan @PC hehehehe

      حذف
  5. oh my god...sedapnya..saya suka dodol lembik cemni

    ردحذف
    الردود
    1. Samalah kitaa @Julia, suka yang lembik begini baru rasa realnya dodol hehehehe

      حذف

إرسال تعليق

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment