WORDLESS WEDNESDAY - LIMAU BARLI

WORDLESS WEDNESDAY - LIMAU BARLI | MEMANG pantang nampak Limau Barli, kalau dah ternampak memang Sis akan suruh Suami berhenti dan belikan. Atau kalau sendiri yang nampak, Sis sendiri akan beli. Walau harganya agak mahal sebiji hingga boloeh cecah ke RM30 hengget, tapi nikmat dia kalau dapat makan tu, puas ko.. 

Lagi kalau dapat beli jenis yang manis, perghhh memang makan non-stop di buatnya.. tapi ada masa dapat gak yang masam, yang masam boleh lagi makan, tapi kena masuk peti ais, baru okay nak makan. Dan kelmarin, masa duk pusing-pusing dengan Suami, ternampaklah ada orang jual di tepi jalan Bandar Seri Alam sana, apalagi, terus jerit STOP, hahahaa... 

Dapatlah sebiji RM15, manis gilerr isinya..  Yang Suami pulak selain Sis suruh beli Limau Barli, dia kalau nampak buah kelapa, memang laaa dia beli juga. Murah pun murah juga, 3 biji RM10, dibelinya 6 biji free sebiji.. amekkawww..

Limau Barli

Limau Barli


P/S: Rumah ni oleh dikatakan hari-hari minum air kelapa, sampai Sis mencirit di buatnya hahaha aduuiiihaii Suami.. 

17 تعليقات

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Petua nak beli buah limau bali ni, pilih yang berat

    ردحذف
    الردود
    1. Yaaa Wak, memang tau tu petua tu.. kadang je memang rasa semuanya ringan hahaha

      حذف
  2. Limau2 ni otomatik rasa masam kat tekak hehehe.. Lama nya x minum air kelapa ooi.. Esok nak cr la

    ردحذف
    الردود
    1. Hahaha ko try laaa, tapi memang, kalau kena yang masam, memang taknak lagi dah hahaha

      حذف
  3. Dapnya limau barli. suka sangat sebab dia kalo jumpa manis, memang senyum je makan. Haha

    ردحذف
  4. limau peberet ni kak, lagilah yang dalam nya macam merah2 gitu... auchhh sedapnya

    ردحذف
    الردود
    1. Yaaa Dana, bukan senang nak keluar limau ni, sebab tu kalau nampak mesti nak beli...

      حذف
  5. My favourite too! Eh sama lahh.. saya pun banyak hari dah minum air kelapaaa...

    ردحذف
    الردود
    1. Hahahaha bagus Non.. Sis dah macam gerai buah kelapa kat rumah ni hahahaha

      حذف
  6. Uishhh teringin jugak limau barli. Lamaaaa tak makan. Dapat yang manis memang sedap. hihi..sedap tu dapat minum air kelapa selalu :)

    ردحذف
  7. kesukaan ammi gak ni..
    cicah dgn cili kicap letak gula sikit.

    kalau kiraikan (eh ye ke perkataan ni ke leraikan)..pastu tabur letak atas salad ayam pun best jugak

    ردحذف
    الردود
    1. Makan dengan kicap???? Tak pernah lagi kita cuba Ammmi?... apa rasanya tu...

      حذف
  8. limau barli my favourite.. dapat yg manis mmg bonus la.. so far beli kat NSK, dpt yang kurang manis/ masam je. hehehe..

    Beli kat highway plus R&R, manis pulak ye

    ردحذف
    الردود
    1. Ooo Wak kata nak manis beli yang berat tu hehehe.. so far Sis beli, cina tu pilihkan, alhamdulilah manis..

      حذف

إرسال تعليق

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment