WORDLESS WEDNESDAY - SOTONG KANGKUNG

WORDLESS WEDNESDAY - SOTONG KANGKUNG | SEMALAM Sis lapangkan masa setelah berjanji sekian kalinya dengan Geng Bas Sekolah Sis nak keluar jalan-jalan dan makan-makan dengan mereka. Memang lama gilerr tak jumpa mereka. So semalam kami ke Jusco Tebrau. 

Lepas makan tengahari di SDS, pusing-pusing dan membeli-belah, sebelum balik pekena Sotong Kangkung, Rojak Buah dan juga Cendol Durian di Penang Road Famous Teochew Chendul di aras 3. Sini kalau nak pekena Cendol dia memang terbaekkkk, sedap gilerrr.. Cendol Cempedak pun ado.. 

Sotong Kangkung

Cendol Durian


P/S: Tak pasal-pasal semalam 'Cheat Day' hahahahaha... tapi HAPPY gilerr.. thanks korang ❤

30 تعليقات

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Adoiii sedap betul la tengok..terliur kte

    ردحذف
    الردود
    1. Memang sedap Min, tengok pun sedap, apalagi kalau makan...

      حذف
  2. menggoda sungguh sotong kangkung akak tu

    ردحذف
  3. terus rasa nak ke teochew cendol la nanti..lama x mkn sotong kangkung tu..

    ردحذف
    الردود
    1. Sila pergi Miera, lama tak pekena, sekali kena perghh puas...

      حذف
  4. Ni tempat fav Pak Inche, ada lagi gambonyer terkini, belum masuk entry, tunggu giliran. Tapi akk kalau ke sinj, share dgn Iman cendol sbb byk sgt semangkok beso tu.

    ردحذف
    الردود
    1. Kita lama tak pi Kak, sekali ternampak haritu terus pekena..

      حذف
  5. boleh la tu buat tenang2 sekejap dari kesibukan kan..

    ردحذف
    الردود
    1. Betul Sun, kalau tak naik biol nengok rumah dan ngadap kerja...

      حذف
  6. aduh rindunya sotong kangkung. dah la kena pantang dulu kangkung sebab baru lepas bersalin. hehe

    ردحذف
    الردود
    1. Ooo ye ke, tahniah Umi.. tapi Sis dulu dalam pantang bedal je kangkung, tapi masak bening...

      حذف
  7. Sotong kangkung nie Rawlins rasa paling terbaik adalah di Market Tinggi, Sibu, Sarawak. Ofcoz I kata kampung I yang buat terbaik hahahaha
    Terliur tengok nie Sis oiii

    ردحذف
    الردود
    1. Hahahah promot nampak ko.. nanti Sis ke Sarawak, silalah bawa i yaa,,

      حذف
  8. Sedapnya sotong kangkung. Dulu selalu gak makan sebab gerai dekat. Sekarang dok nismilan taktau mana nak cari.

    ردحذف
    الردود
    1. Sis pun kalau ke negeri lain macam jarang nampak Fiza, kat Johor aje nampak hahahah

      حذف
  9. Cendol tu yg menawan hati ammi. Sotong kangkung ammi x suka sbb x makan sotong kembang tu

    ردحذف
    الردود
    1. Cendol sesekali pekena memang sedap Ammi, kalau selalu jemu.. walau cuaca panas...

      حذف
  10. Alamak...lama dah tak makan sotong kangkung ni. Pernah makan kat satu tempat ni. Order sotong kangkung tapi kangkung yang paling banyak. Hahaha.

    ردحذف
    الردود
    1. Hahahaha ni lawakkk, adeiii yang ni sama balancenya.. sotong pun kenyal fresh..

      حذف
  11. الردود
    1. Kakakakah iyerr Wak, TER TERsondol plakkk hahahaha

      حذف
  12. wah bestnya jalan2 cari makan :) sotong kangkung ni memang sedap. tapi mcm lama jugak saya tak makan, nanti nak cari lah :)

    ردحذف
    الردود
    1. Lama tak jumpa kengkawan ni, sekali jumpa, lepak lee minum dan makan...

      حذف
  13. Sotong kangkung tu sedapnya mana nak dapat kat KL ni yer best lah menu semua sedap-sedap ni tak hajakkkk...

    ردحذف
    الردود
    1. Nanti mai JB jom kita pekena Maha.. kita lepak sampai lebam..

      حذف
  14. heyyyyyyyy kenapa sedap sangatnya dah lama x makan ..feveret ni.. nak cari sat lagi

    ردحذف

إرسال تعليق

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment