Thursday, April 30, 2009

Ngidam Telur Penyu?

BY Sis Lin IN 47 comments


Salam semua...
Ha ada sesiapa yg ngidam nk makan telur penyu? ada?...eee apa le rasenye tu ek? Lin sndri tgk pegang pun geli sehhh, lembik penyet je, korang makan ke?, telur penyu ni suami Lin beli bwk balik dr Trengganu mlm td, ada kawan Lin sorg tu,Yati, ngidam dok sebut2 nk telur penyu, so kebetulan abg ada sana try le carikan, ada pulak tu, rezki anak dia le...
Lin mmg x pernah makan dn rase telur penyu, so x le jakun sangat,keh3x..nasib le dulu ngandung x ngidam yg bukan2...makan telur lain ada ler...hahahahaha.
Pompuan ngandung klu x dpt, nnti ngencisss ko, sian kan, dok leleh je air liuq...



P/S: Tp nasib jugak telur penyu, kalau telur kasawari, satu keje aku nk suruh si 'Beep Beep' tu mengeram..kekekekekeh.

Wednesday, April 29, 2009

Dulu 'Sepet' Skrg 'Lolok'

BY Sis Lin IN 14 comments





Salam semua...
Syhhhh...dendiam, ini gmbr curi,keh3x..bkn nye ape tgh dok pelik ni, pelik tgk mato anak dara Lin ni, DeqNaz, rasenye mata dia dulu sepet, nape lak dlm gambar ni mata terbeliak lolok lak, ermmm kalahkn mata mak dia lak, ni yg bikin jelesss kan....
Mmg ye sepet, kwn2 dia selalu ckp mata dia sepet, tp ok la kan, dh mak nye pun keturunan cina, tp tang gambar ni dok pelik sikit, mgkin sebab celak dia kot, ke mgkin amik gambar dok tgk atas kot, ye ke? ooo kalau gitu lepas ni Lin pun nk pakai celak, amik gambar dok donggak atas ler...hahaha...
*kalau tau dak Naz ni, mamposs kena leter dgn dia...



P/S:Yang sorang ni mmg suke bergambar, ntah ngikut sapa le tu..keh3x...


Tuesday, April 28, 2009

Lawak 'Ganu'..Hahahaha.

BY Sis Lin IN 10 comments

Salam semua...


Sungguh larr…..mmg sakit peghuk tahang gelok….hehehehe

* pastikan anda membacaye & menbut dengan ‘nahu/tatabahasa yang betul ok (Loghat Terengganu)!

Selamat membaca;)

Samekong dan salang sejahtera. Sini saye ade satu cite untuk pengajarang

semue. Bagi sape-sape yang nok gi interbiuw dang ade niat nok nippu mase

interbiuw tu, ingat- ingatlah cite ni. Kisoh benar ni tau bukang

rekaang!!!


Beberape hari yang lepas, satu temuduge kenaikang pangkat telah dibuat

oleh saloh sebuoh anok syarikak TNB. Biaselah kang kalu nok naik pangkat

mestilah duduk ujiang bertulis dang lepas tu barul! ah ujiang bercakak

pulok (temuduga lah tu) test suare lah pulok. Dang dalang rama-rama yang

terpilihtu ade tige kawang kite dari Tranung telah dipilih untuk di

temuduge. Kebetulang pulok tige kawang kite ni adelah peserte ketige yang

pertame. Ape lagi debor peruk lah kawang 3 orang nih. Kawang yang nombor

satu mule la merungut, (kene bace ikut lo! ghat terengganu!) .......


"Baru je sapa sini, letih tok hilang lagi, doh bale baru sapa pulok".


Sampuk pulak kawan yang kedue ni.... "mapuh kite kalu lagu ni... aku doh

kecuk perut ni".


Dang bersuare la pulok kawang yang ketige ni dengang berlagok macho

seraye berkate "Mu nok takut bende gok awang eh... Kalu die tanye, mu

jawap je la. Kalu mu tok tahu, mu bahang gi la jawap bende pun....
Janji

mu jawap doh. Hok mu due ekor ni takut sangat bak pe.... Bukangnye tukang

interbiuw tu nok makang mu. Cer mu tengok aku nih, rilek je. Siap buleh

control ma! cho lagi".


Tibe mase yang ditunggu-tunggu, make name kaw ang kite yang pertame ni

pun dipanggil.


Dalam 15 minit kemudian, kawang yang pertame ni pun kuor lah. Ape lagi

macang kera kene belacang la kawang nombor due ni dok tanye ape soalan

yang di tanye oleh tuk! ang interbiuw tadi.


"Eh awang! menatang bende tukang interbiuw tanye mu tadi???". awang

nombor satu tadi pong jawap, "Susoh jugok soalan die, tapi aku tok ingak

doh bende yang die tanye tadi, tapi se je yang aku ingak die tanye....

pengerusi TNB yang baru sape name. Aku pung jawaplah Datuk Jamaluddin

Jarjis".


Kawang nombor due pulok menyampuk "Ah sudoh! aku tok reti starang nok

sebuk name tu. Guane nih awang? Aku rase nok terkecing doh ni. Ah! aku

tulih kat tangan je la awang. Kalu die tanye senang le sikit aku nok

jawak."


Pastu sapok le pulok kawang nombor tige yang berlagok panda nih, "Bak pe

yang mu jadi bodo sangak nih. Jangang tulih kat tangang, nanti tukang

interbiuw tu na! pok mu tulih situ. Mu tulih kat getoh spenda mu tu.
kalu

die tanye, mu selok la sikit spenda mu, mu buat-buat la gatal kat perut.
Pah tu mu kerling la sikit name pengerusi TNB tu".


Ape lagi... kawang nombor due ni pong suke la dengor idea bernas kawang

die tu. Tapi die tok tahu yang kawang die nombor tige tu pong panik gok,

sebab die pong tok tahu nak sebut macang mane.


Name kawan nombor due pun dipanggil... . Dalang 20 minit kawang nombor due

tok kuor2 lagi. Kawang yang nombor tige panik doh nape kawang die tu tok

kuor2 lagi. 5 minit pah tu, kuor la kawang nombor due ni dengang muke

tersenyum. Kawang nombor tige pong tanye la, amende soalang yang kuor,

jawap la kawan no due ni, "Susoh gok soalang die tapi soalang pengerusi

TNB tu aku buleh jawap... aku sempak selok spenda aku. Tukang interbiuw

tok nampok aku selok tadi".


Kawang nombor tige ni pong panik la. "Ah sudoh awang! aku p! ong sebenor

nye tok tahu jugok nok sebuk name pengerusi TNB tu".

Jawap lah kawang no due tadi. " Mu tulih pade getoh spenda mu tu macang

aku buat nih"


Kawan no tige pulok jawap," Aku nok tulih macam mane aku tok pakai

spenda"


Ape lagi kelang kabut le kawang kite. Tibe-tibe kawang no satu yang dari

tadi berdiam diri tadi bagi idea..... "Ape bende yang susoh sangat ni

awang, mu beri je spenda mu kat die kejap."


Ape lagi bergegas la kawang2 ni pegi toilet untuk berpindoh suor dalang.

Tok lame lepah tu name kawang no tige ni pong dipanggil. Dengang semangak

berkobor-kobor dan rase confident yang amat sangat kawang kite ni masuk

dalam bilik interbiuw tu. Tok sapa 10 minit kawan nombor 3 ni kuor sambil

tergaru-garu kepale dengang muke kepelikkang. Kawang2 die yang dok luor

ni tanye la kenape kuor awal sangat?


Kata kawang nombor tige, mase ahli panel tanye name pengerusi! TNB tu, die

jawap je la. Tapi, tok pasa-pasa semue ahli panel su! ke sampai kang ade

yang mengalir-alir air mate tok tahang sangat. Pastu kawang2 ni tanye la,

mase ahli panel ni tanye name pengerusi TNB tu, ape mu jawap. Dengang

confident die bagitahu dengan kuat dan lantang..... ......... ...
"Datuk

Calvin Klien".


Rupe-rupenye mase kawang ni berpindoh seluor dalang tadi, kawang yang

sorang ni dah terpakai terbalik rupenye yang belakang ke depang, yang

depang ke belakang. Name pengerusi TNB kat belakang, name jename spenda

tu pulak kat depan. Tergelok besorlah kawang2 yang due orang lagi

tu.....Gitulah cerite nye.... spang kederang sunggoh!!!






P/S: Cite adalah gurauan/lawak dn hiburan semata2...

Sunday, April 26, 2009

Kenapa Mesti ARIL???

BY Sis Lin IN , , 17 comments

Friday, April 24, 2009

'Si Putih' Sudah Datang..

BY Sis Lin IN , 16 comments





Salam semua...
Hoye3x...Syukur alhamdulilah, Lihat itu, dia sudah ada di rumah, si putih dtg membawa keriangan, keselesaan, kemudahan dn kesenangan bt Lin & Family..mmg teruja dn excited bt pertama kalinye drive si putih ni..opss lupa lak, 'Chery Easter' namanye, 7 seater dn yg lain2 tu Lin x tau le, orang lelaki je tau hal2 enjin tu...kekekeh.
Sebenarnye mlm td dh sampai, tp x sempat nk update, dok round2 test power, pg ni plk Lin terus bwk masuk Sgpore bt Autopass utk kete baru ni, so lps ni masuk Sgpore dh x yah ssh2 nk bt dh, just trus masuk je, tp kekok lak, ye la panjang sngt body dia, selalu bwk kancil, kecik je..hehehe.
Ermm mcm2 dh ni dlm kepala nk modified tu, nk bikin sarung kerusi, skrg masih pakai yg original, tp jenis kain, takut lama2 nnti jd kotor kan, maklum lah bwk keluar masuk ank2 sekolah..itu pun nsb baik jgk tinted cermin dh pasang, kedai tu bg free je, jimat dh tu,he3x..tayar lak, Hubby kate, agk2 pasang rim 17' tu, fuhhh dh mcm sporty kan? adehhh...cmne? ok ke? boleh la ek?...
*bole la jd pasangan si putih Retna, kan Ret?


P/S:Bukan nk menunjuk, tp 'blog aku, aku punye suke lah'..ada aku kisah?..


Wednesday, April 22, 2009

Siapa Lebih Cun?..he3x

BY Sis Lin IN , 21 comments


Salam semua...
Ermmm...sama ke? serupa ke? x sama kan? Apa? Sapa? he3x yg ni adik Lin yg bungsu, Marlia @ Julie..bru umur 19thn tp dh keje dh, ntah le dh x minat nk belajar, padahal hrtu SPM dpt 6A, mak pun dh malas nk berkata2..nk paksa pun x bole, so pandai2 ko le..
*ko tggu orang pinang je le yek*..hehehe..
Yg penting tau jaga diri,ok! tp Along x tahan risikan ko hrtu, tinggi sngt permintaan ko tu dik uii, korang tau dia nk apa? huhuhu dia mntk Lin belikan dia laptop utk hadiah hrjd dia..huwaaaaa..
ala Julie oii Alongnye ni pun bertangguh2 nk dpt, ni kan plk ko nk sruh Along belikan, takat Hp tu oke la lg, tp jgn le ko demand tahap meroyan tu..x sggup den nk korban $ beribu2 tu...ko pakai je la yg lama tu dulu yek, keje rajin2 kumpul duit sndri, nnti beli yg baikkk punye!
Nnti le Along try cr kn yg secondhand, ok x? ok le tu, dr dok nganga...keh3x..



P/S:Untung ko Julie, Along dulu nk itu ini semua x dpt, terpaksa mengalah dgn adik2 semua..huk3x..

Selamat Tinggal Sayang..

BY Sis Lin IN , 31 comments


Salam semua...
Huk3x...'sedihnye rase hati nk meninggalkn ko pergi, tp apa nk bt, dh ada rezki terpaksa aku melepaskan ko pergi utk sekian lamanye ko bersama aku, bukan le kate ko ni x leh pakai tp aku inginkn keluasan, kemudahan dn kelebihan yg lebih dr ko'..
'Setelah 7thn ko bersama, aku rase sdh sampai masanye aku melepaskn ko sebelum ko melepaskn segala mcm masaalah bt aku, tp aku akan sentiasa ingat dn hargai jasa baik ko selama ko berkhidmat utk aku'.
'Sewaktu ko ada, ko le peneman aku kesana ke sini, ko jgk le yg jd penghibur aku di kala sepi, ko jgk le yg membawa aku ke mana2 destinasi, dn ko jgk le yg satu2 nye larat membawa aku yg seberat 59kg ni'...
'Aku terasa kehilangan ko skrg, aku harap ko bhgia bersama si dia, teman ko yg baru, ntah siapa aku pun x tau, dn aku.......akan menunggu kehadiran org baru dlm hidup ku'...
"Selamat Tinggal Sayang"


P/S: Dan ko jgk yg prnah membawa Retna yg lbh berat dr aku...wakakakah.
*maaf gambr gelap,lstminit amik sewaktu pemergiannye.


Monday, April 20, 2009

Aksi Terlampau & Spontan!

BY Sis Lin IN , 9 comments


Salam semua...
Mari kita lihat, siapa yg kena!!!!
*thankx to Shai coz bg hadiah baju utk Lin dn Ret ni, We like!!*

1.'Alamak Ret, awat kita dok pandang atas tu Ret'..
2.'Ishh ko x nmpak ke, mamat encem mana tu dok pandang2 dr hutan'..keh3x..



3.Eh kenapa lain mcm je bau kt sini ni...adehhh..
4.O ptut le, tp kaki sapa tu yg x de jari tu,ucukkk!..hehehe.



5.Kate org ni pokok langsuir, mana langsuir nye ek,nk tgk lawa ke x..keh3x.
6.Tolong2..aku di buang negeri ni..sbb kacau ank dara orang...hahaha..




7.Itu Superman ke Patung Sawah tu...ada bau x?
8.Lama dh tggu ni,mana la ko Duyung x timbul2...



9.Fewittt seksii woo..ini baikk punye beb!!..keh3x.
10.Ha yg ni aksi pelik sikit,dok turun tgga tertonggeng..apa kes ni..buang angin ke ape tu?..



P/S:Tiada kaitan dgn yg hidup & mati, hanya yg hidup saje yg mengerti..keh3x...


XPDC Terjah Hutan..

BY Sis Lin IN , 31 comments


Salam semua...
Pg 19hb April, selesai bersarapan, call Kasawari sruh dtg dn kamie munuju ke Kukup,Pontian utk jln2 cr makan.
Amat: 'Mak Ayah cepat kita gi makan,lapar ni nk mkn Ns Pataya'..
Kasawari: 'lmbt sngt nasi sampai, aku mkn tin 100plus ni kang'..
Linda: 'Bang jgn bikin malu bang, sabo sabo ye bang, mengucap byk2'..




Selesai mkn, kami menaiki bot menuju ke Taman Negara Kukup, excited..
Rossli: 'jgn bwk laju2 ye, saya belum kawin lg'..
Retna: 'ako pong'..hahaha
Hubby Lin: 'wah ini bwk bot gi mancing best ni'..


Lin: 'Oii korang tgk ni aku posing, cun ke? ok x?'
Retna: 'Ako rase baju ko tu yg cntik' hahaha.
Shai: 'Ermmm ok le tu'..
DeqYana: 'Mak sapa la tu'..buwekk



Kiki: 'Eee x de rimau ke kt dalam tu,takutt'..
DeqNaz: 'Alamak seramnye'..
Linda: 'Bang,kuat ke titi ni bang?'
Retna: 'Korang naik dulu,nnti ako follow,ako berat ni,kang roboh lak titi tu'..keh3x



Lin: 'Aduh la, jgn le ada ular dok intip aku ni, isshh ada ke ular ni, kang di patuk nye aku, sapa nk dukung aku ni gi hospital weii'...



Retna: 'woii tolong woii, ako gayat ni, dh x leh gerak ni weii, huwaaaa'...
DeqYana: 'sabar kak Ret, Yana dh pggil superhero tu, jap lg dia dtg'...



Kasawari: 'oii aku nmpk mcm ikan duyung la kt situ'..
Kiki: 'mana? mana dia Beep2'..
Rossli: 'Syhh pelan2 Shai turun, ada ikan duyung tu'..



Lin: 'Yang, sedap ke belangkas ni?'..
Hubby Lin: 'ermm, a'ah telur dia tu yg sedap masak lemak cili api'..
Linda: 'baik2 Bang, kang jatuh kang, sapa nk tolong tarik'..
Shai: 'Aku x tau renang, kang mcm pelampung lak aku terapung'..he3x



Kasawari: 'Dah2 jom korang semua balik, bot dh sampai tu, jap2 eh..ketiak aku berpeluh la'..
Linda: 'Bang seksi la dr belakang, cover sikit bang'...
KAMIE: 'bau ape ni? o bau ketiak Kasawari daaa'....
Kasawari: 'woii mana ada, td aku dh lap dgn wet tissue la'..wangi le'..wa ka ka ka.



P/S: Apa2 pun, apa yg penting?? bersatu kita teguh, bercerai kita roboh...keh3x..
*lg cite menarik klik sini.


XTVT di Senja Hari.

BY Sis Lin IN , 34 comments







Salam semua...
BBQ time!! hoye3x..amboii seronok ye, tp org yg membakar arang tu bagai nk rak berkipas, tu tgk tu, berpeluh2 Lin dok berkipas, dn akhirnye api pun membara..hahahaha.
xtvt senja tu bakar dn di bakar, adehh berpeluh2 melengas2 badan, berasap2 segala ruang celah2 roma semua, dh mcm org minyak semua mlm tu, tp dek kerana semua satu bau sama jek, jd hidung dh lali le..keh3x...
Sambil makan tu, anak2 semua sibuk nk membuka hadiah, riuh suasana bila masing2 jerit 'bukak,bukak,bukak', macam2 hadiah Amat dpt, tp yg paling suspen, hadiah berat nk giler skli bkk daun2 kering, batu bata ko..hahaha, sape lg punye keje, si Kasawari le..
Selesai majlis, tetamu semua pun dh balik, mula la xtvt berkemas2, dgn x di sangka tup2 blackout lg, arghhh dh le panas, belum siap lg mengemas, x de karen plk, adehhh...so apalagi kitaorg pun bersiap2 mandi nekad kluar je la dok amik angin, bru nk tutup pintu dh ada karen plk, huh kita kluar jgk, terus menuju ke'Diva' Giant Tmn Suria, tgk live band, mula2 tgk konsert AF7, lps tu dh jd kemestiaan apalagi sesi berpadu suara le..keh3x..dr pkl 11pm sampai le kul 1am kita dok melalak, blk semua letih tido, Lin teruskn mengemas hgga ke pkl 3am..adehhhh



P/S:Selalu sngt x de karen, Bukit Indah dh jd Bukit Gelap agknye...ermmm
*lg cite dn gmbr menarik klik sini.