Monday, November 30, 2009

Intro Raya..

BY Sis Lin IN 2 comments

Salam semua...

Aduhhh sori la ye, dr Hari Raya per-1 sampai la ni mmg x de time nak online, ye la mood raya la weii, lgpun mana de org time raya2 ni dok ngadap tenet je kan, semua dok ngadap meja makan x abs2 kan kan kan?hehehehehehe
Ok la, sebelum Lin corat coret cite raya, Lin kasi upload ini gambo dulu yek, sbb ada cite sebelum raya nye, 'kisah budak panjat pagar'..huahuahuahauahua..sian tau, so korang tggu ye, sbb Lin nk upload dlm picasa gambo dulu k..nnti Lin cite kisah raya nye pulak..
Tungguuuuuuuu...



P/S: Raya ke? tp macam tak Raya jek..hahahahahaha

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

BY Sis Lin IN , 2 comments

Salam semua...

"Selamat Hari Raya Aidiladha@Korban@Haji bt semua"..
"Maaf Zahir & Batin dr Lin Sekeluarga"
Semuga segala pengorbanan yg akan kita lakukan harini akan di berkati dan di rahmati olehNYA..Aminn



P/S: Lotih pepagi ni, mlm td bru blk dr Sabak Bernam jam 2am, jln jem gilossss..huhuhu

Wednesday, November 25, 2009

Settle!!! Siap!!!

BY Sis Lin IN 2 comments

Salam semua...

Phewww lotih bebenar ni, sori la ye, hrni Lin mmg bz benar ni, ni pun baru je nak melabuh muntut ni, huhuhuhu nasib gak pg td sempat keluar berpoya2 bersarapan dgn kawan,Midah..huhuhuhu :(
Hrni hari Pak mOOd dtg, so apalagi thgri td rajin la dok mengemas, megelap, membasuh, melipat, mencuci, menyapu & semuanyaaaaa la, sambil di bantu oleh bibik2 yg di import khas dr Taiwan(Naz), India(Yana), dan Pataya(Amat)..hahahahahaha ..
Selesaii semua...rumah dh siap, berkilat2, bersinar2 cermin, fuyooooo tp yg best tu, rasanya semua 'pepel' je skli pandang..hahahahahaha I Likeeee!!!
Now tgh tggu nak pi belanja brg dapo dan beli daun kelapa nak anyam ketupat je...makan 1 rumah 1 ikat, tukang anyam Lin sorg, gilossss sakit pinggang ni....huhuhu


P/S: Maaf la 2-3hr klu sepi je ye, bz tahap Perodua Alza memasuki pasaran..huhuhuhu
*Perlu ke aku tkr itu kete? huwaaaaaaaaaaaaa

Lagi 1hr Mau Raya..

BY Sis Lin IN , 3 comments

salam semua...

Selamat pg yg cerah, terang, dan dingin bt semua, apa kabar? ye la cuaca x menentu kan, mesti ramai yg x sihat kan? sian..jgn lupa makan ubat, byk2 rehat ye, kang tak boleh Raya la plk..heheheh
Diam x diam dh nk Raya lagi, tp kli ni kita sambut Raya Aidiladha@Korban@Haji, cuma lagi 2hr je lagi kan? korang cmne? dh bt kuih ke? ada yg dh sibuk operasi kt dapo tu, dh sibuk nk beli itu beli ini kan? ermmmm Lin? rasanya kuih2 tu order je kot, :) klu yg lain2 tu bt sendiri, ala mana yg sempat je, bt ala kadar janji ada kan...
Ok la, pg ni korang makan apa? hrni Lin rasa nk pi pekena teh tarik la, lama x minum teh tarik selalu Lin order NesO, mmg tau teh tarik tu x elok utk kesihatan, tp bkn selalu, skli skla je la, cuma nk makan apa masih dok fikir ni, anak2 pun ni ajak pi sarapan luar, asyik makan masak rumah je katanya, ewah2 bkn main lagi yek..main order je kan...huh! nasib nak bagi makan tu.. :p..yok sarapan yok...huahuahuahua



P/S: Ermm cmne ni..adeiii nk bt cmne ek? eeee nk ckp cmne ni, OMG... :(


Tuesday, November 24, 2009

Hujan lebat hingga Sabtu

BY Sis Lin IN 4 comments



Salam semua...

Huarghhh mata mengantuk nye sejuk2 ni, JB pg ni mendung2 kelabu je, panas pun x, hujan pun x, cuaca redup sejuk mata memandang, tp kain baju kt luar tu, adeii dh gigil kesejukan, lembap2 x kering garing lg, oh! cahaya, di mana kah dikau..cewahhh..hahahaha
Ok le, kowang tgk berita smlm? tak? dh baca suratkabar? tak? adeiiii dah berkebun? hahaha dah pulak yek..muahahahahaha eee sabau je le...
Mai le kita kongsi info terkini, berita sensasi...panazzzzz
Khas bt para pemancing dn nelayan ni..hehehehe

Hujan lebat hingga Sabtu


KUALA LUMPUR: Hujan lebat serta angin dengan kelajuan 65 kilometer sejam (km/j) dijangka berlaku sehingga hari kedua sambutan Aidiladha pada Sabtu ini di Kelantan, Terengganu, Pahang dan Johor Timur.
Ketua Penolong Pengarah Pusat Ramalan Kaji Cuaca Jabatan Meteorologi Malaysia, Amirzudi Hashim berkata satu lekukan tropika terbentuk di Laut China Selatan akan menyebabkan ombak di laut bergelora ke paras setinggi 3.5 meter.
“Kesan daripada itu, air laut di sekitar pantai juga naik lebih tinggi iaitu 0.5 meter berbanding hari biasa,” katanya, semalam.
Jabatan Meteorologi mengesan lekukan tropika kira-kira jam 8 pagi semalam. - Bernama

*lagi cerita selanjutnye klik sini

Monday, November 23, 2009

Perodua MPV Alza

BY Sis Lin IN 2 comments


Salam semua..

Fuyooo lepas Proton muncul dgn MPV 'IXORA' skrg turn Perodua plk muncul keluaran MPV nya 'ALZA'...sama cantik sama padan sama besar, cuma yg membandingkannya mgkin harganya, atau enjinnya je..tp ntah ek, Lin ni klu bab enjin2 ni ke, bab mende2 kete ni, mmg x pakar le, x reti nk beza2 kan...hehehehehehe
So kowang apalagi? pi le search2 survey2 test drive ke nnti yek..kot2 ada yg nak tukar kete baru ka mcm MPV ni, sila la ye ke bilik pameran atau kedai Perodua yg terdekat..hehehehe
*klik sini utk info lebih penuh..




P/S: Yang tak tahan tu, Perodua ALZA ni ada color pepel sehhhh adeiiiii menangiss Lin tgk weiiii..

"Besarnya bang.."

BY Sis Lin IN , 3 comments

Salam semua...

"Besarnye bang" hehehe ha kowang dh mula le tu, lain yg masuk kepala tu kan? hahahaha
Tu dia, besar nye ikan la weii, smlm hubby kata pi keje, lepas dh settle semua keje, dia col bgtau nk gi mancing kt KongKong laut sana dgn kawan dia, hati risau gak sbb tgh musim2 hujan ni kan.
Pulak tu Lin smlm ke Singpura ada keje sikit nk di uruskan, dlm pkl 9pm lebih gitu hubby hntr MMS gambo dia dgn ikan tu, mak aiii besau gedabau, lepas hntr kawannya tu dn bahagi2 kan ikan, dlm pkl 10pm bru hubby sampai uma, tp ikan dh separuh, ye la kasi2 le sama rata walupun kawannye tu x dpt kan..siannn.. :p
Akan tetapi tgh dok fikiaq ni, esok nak masak itu ikan, nk kerat tu mau kena pakai parang besar tu..adeiiiii tolooonggggg!!



P/S: Ikan baru kan, darah nya manis merah pekat menyala meleleh2...hehehehe..

Gara2 Kemaruk Buah kedondong

BY Sis Lin IN 1 comment

Salam semua..

Selamat ptg, minum apa korang semua ptg ni? Lin ptg ni makan goreng pisang, konyang dh ni, tu yg tgh dok baca2 Metro ni, skli tertarik plk dgn artikel ni, mai le kita kongsi bersama ye, ala Lin tau ramai yg kt sana tu takde nye baca surat khabar ni,kan?hehehehe
So korang layannn yek..

Ibu kemaruk makan buah kedondong


ALOR STAR: Ibu kepada bayi lelaki seberat 6.15 kilogram (kg) yang selamat dilahirkan di sebuah pusat perubatan swasta, di Jalan Putera di sini, awal pagi kelmarin, mampu menghabiskan satu kilogram kedondong sehari sepanjang mengandung bayi berkenaan.
Suri rumah, Aishah Yasin, 35, dari Taman Sri Changlon, Jitra, dekat sini, melahirkan anak kelimanya secara normal kira-kira jam 2 pagi mencipta sejarah sebagai bayi terbesar di negeri ini selain mengatasi rekod kelahiran bayi seberat 4.65 kilogram yang dicatatkan hospital itu pada Jun lalu.
Bayi berkenaan dipercayai kedua paling berat di negara ini kerana mengikut catatan Malaysia Books of Record, bayi terberat yang pernah dilahirkan mencecah hampir sembilan kilogram kira-kira empat tahun lalu.
Sebelum ini, bayi lelaki seberat 5.32 kg yang dilahirkan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) diiktiraf sebagai bayi terbesar di negeri ini.

Lagi berita selanjutnya di sini

Hujan O Hujan

BY Sis Lin IN 1 comment

Salam semua...

Selamat pg 23hb Nov 09...cuma tggl beberapa mggu je kita nk ke tahun baru kan? tp mcm biase le, bila dh hujung2 thn ni musim tengkujuh le yg punya turn, kt negeri omputih dia bg salji, kt sini kita dpt hujan...
Tp x pe, hujan tu rahmat, panas tu hidayah, bkn selalu nk hujan pun, kan ke best hujan, sejuk dingin je, tido pun lena je kan? tp kesian plk kan, bila dh hujan memanjang, air pun naik, mula lah banjir sana sini, dh tergendala semua projek, semua keje, anak2 pun mula la mcm2 penyakit yg dtg, kita yg dewasa ni plk, mula la risau,kan?
Pg ni pun kt JB awal2 pg dh hujan, ni tgh renyai2 je, kain baju mengalahkan kedai dobi, bersusun kt ampaian, yg belom lipat nye jgn ckp le, tgh x de mood ni..muahahahahaha.
Kowang sarapan apa? sejuk2 ni sedap mkn panaz2 kan? Lin pg ni bt lempeng melayu, ingatkan nk makan toseii tp dek sbb hujan, malas nk kuar le...yok makan yok..



P/S: Doa2 le hujan banjir ribut reda ye..nak go camping ni weiiii....huhuhuhu

Sunday, November 22, 2009

"Yok Camping Yok"...

BY Sis Lin IN , , 3 comments

Salam semua..

Selamat berhujung mggu bt semua..mesti ada yg masih tido, ada yg tgh dok lepak bersarapan, ada plk yg keje mcm hubby Lin tu le..huhuhu
So apa plan utk hrni? mcm biase para surirumah cuti ke x cuti ke, dapo tetap berasap kan? huhu pstt para sang suami, ajk pi le makan luar ka, bwk jln2 ka, skli dlm seminggu jd le kan..hehehe
Bg anak2 tu, wah merdeka dh ye, UPSR dh kluar, cuti sekolah pun dh bermula, tp bg anak2 yg sedang menghadapi SPM dn sewaktu dgnnye, haaa lu fikir la sendri, jgn dok rehat2, sambil2 la ye ulangkaji pelajaran tu, yg ada FB tu, pandai2 le bahagi2 kan masa....hahahahaahahahaha..
*Jap lg Lin mau masuk Singapura, ada keje sikit..hehehe

Ok ni saje nk promote ni, tajuk 'Yok Camping Yok' dimana? Cherating Beach Resort, bila? 25,26hb Dec ni, Motif? utk mengeratkan silaturrahim antara kita dan antara xtvt hujung thn Family Day MsjBox bt thn 2009..terbuka utk semua!!!.. jom!

*segala pertanyaan & penyertaan korang boleh klik sini..

Saturday, November 21, 2009

Wow!!! Seksi Woooooo

BY Sis Lin IN , 7 comments

Salam semua...

Hehehehe seksi kan? I likeee!! janji color pepel tu..muahahahaha G-string lg.. :)
Tq to Jell Yusof@Linn, aku sungguh teruja dpt hadiah ni, dia ni kawan lepak2 taekwondo, anak dia sama sekolah dgn anak Lin,Amat, cuma jarang bebeno kita jumpa, sbb Jell ni keje orgnya, hr sabtu mcm ni bru le dpt jumpa, tp x sangka plk, si Jell ni ingat dn ada plk present utk Lin, tq tq tq sangat2...
Kalau nak tau, Lin mmg suke pakai yg cmni, senang nak bernafas..hahahahahahaha
Sekali dpt plk paten baru, bertambah la koleksi yg ada..hehehehehe
Eeee malu ar..ok le stop ok... :p




P/S: Post terlampau ke? eh salah ke? jnji bukan gambar lucah kan?...bwekkkkk

Jauh Di Mata Dekat Di Hati

BY Sis Lin IN , 2 comments



Salam semua...

Ermm masih mood besday ni, ye la masih dlm bulan November kan? selagi x muncul 19hb Nov 2010, so masih leh lagi poya2 dgn 33thn ni, betul x?..hehehehhe
Smlm tghri dlm hujan2 gerimis, tup tup PosLaju sampai, lama x nmpak itu abg pos,hehehe selalu klu Lin order dr An-wardrobe bru nmpk itu abg pos, tp kali ni lain pulak, tak order tp tuan punya kedai tu, Ann@Nik Nurehan hantar mai present bt Lin, hoyeeee3x sukeee nyeee...
Skli bkk ada 2 bungkusan, o rupanya utk si belated day dak Naz tu skli, so sweet..Lin plk hehehe Ann mmg dh tau dh, Lin suke pepel, so dia bg nya baju pepel, tudung ala2 Ct Norhaliza tu pun pepel, siap dgn necklace pepel, dan gift kad, mmg cantik skli...terharu sangat2...
Thankx Ann, segala pemberian, persahabatan, budi & jasa Ann, takkan dpt Lin lupakan, walaupun kita tak pernah berjumpa lg kan...Luv U...muah3x



P/S: Tak sangka dh tua2 ni byk dpt hadiah..hahahahahha

Friday, November 20, 2009

Hurmmm Sedapnyeee..Nak?

BY Sis Lin IN , 1 comment


Salam semua...

Hehehee hurmmm sedapnyeeee..yum3x...ermmmmm rasa dia...enaknyaaaaa...
Kekekeke jgn mare, tgk saje le ye, sejuk2 ni makan coklat, aduhh nikmatnya tekak, kowang nak? ala x cukup nnti, tak payah la yek...gi beli sendiri..hahahahaha
Coklat ni dr smlm sayang nak makan, baunye wangi, berkilat2, kecil molek je bentuk dia, rasa dia?? adeii tak terucap dgn taip2 ayat ni, nak tau rasanya? kowang beli le jenama tu yek...
Thankx ye Retna, "awak telah memenuhi impian aku pd hari jadi aku tahun ni"...Luv U..muahhh3x....



P/S: Ehemm..psstt bkk mulut, aku suap mulut ko..aaaaaaaaaa

Mangsa Doktor Potong..

BY Sis Lin IN 4 comments

Salam semua...

Selamat malam, kowang dh dinner ke? Lin belom lg, tgh tggu hubby balik bru nak makan ni, sambal belacan pun belom tumbuk lg ni, cuaca sejukk pulak tu, minum secawan kacip fatimah, fuhh hangat sikit badan ni..hehehehe
Ok hrni nak kongsi info berita sensasi lak yek, tu la kaum wanita ni kan, dh cntik, nk advance cantik lg, ha skli dah terPOTONG, sapa nak jawab??? ermmmm

Mangsa Doktor Potong

KUALA LUMPUR: Hajat pelik seorang wanita yang bersungguh-sungguh mahu mengecilkan payudaranya menyebabkan dia menderita hampir lima bulan selepas dibedah doktor tidak bertauliah yang turut membuang puting buah dadanya.
‘Doktor’ berkenaan yang membedahnya hampir tiga jam menyebabkan payudara wanita itu mengecut mendadak sebelum dijangkiti kuman pada dada.
Lebih malang, mangsa yang membayar kos hampir RM24,000 untuk pembedahan kecantikan itu kini bimbang jangkitan kuman terbabit merebak, sekali gus meragut nyawanya.
Mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Yew, 36, berkata dia yang juga seorang ‘pengkid’ mempunyai impian untuk mengecilkan payudara supaya kelihatan seperti lelaki normal.

*lagi cite selanjutnya di sini


P/S: Bersyukur dgn apa yg ada, simpati pd mereka yg tidak sempurna..huhuhu


9ekor Dalam 1 Perut..

BY Sis Lin IN 6 comments

Salam semua...

Eeee byknyee anak dia kan, comei2 plk tu, rasa nak picit2 je kan? opssss
Hehehe tp bkn le kucing Lin ni, ni kucing kawan Lin,Midah..skli kucing dia bersalin, ha ko 9ekor keluar, tp kata Midah dh mati 1 sekor, yg lain2 sihat walafiat..
Ingatkan Lin nak mntk sekor, tp hubby x bg plk, x tahan dgn bau kucing dh, teringat lg kucing Lin tu,Chitam..blk dr Sedili thn lepas, sakit terus mati..huhuhuhu dh setahun dh berlalu..
Tp x pe la, klu rasa agk2 nk 'main' dgn kucing, Li gi je la uma Midah ni, dekat je, tu bru ibu dgn 9ekor anak2 nye tu, kowang belom tgk lg 4ekor adik beradik kepada si kecil2 tu..bykkk kt uma Midah tu..hehehehehehe



P/S: Klu Kak-E tgk ni, mesti dia gerammm nyeee..hehehehe :)

20hb Nov-33 Tahun 1 Hari

BY Sis Lin IN , 4 comments


Salam semua...

Bangun pg celik mata, wah hrni dh 33thn 1hr, cepatnye masa berlalu kan? rasanya bru je 32thn,hahahahaha
Ngengada je kan,bwekkkk ok pg ni sarapan apa? Lin pg ni masih dlm mood besday so pg ni sarapan kek, ada kek moist choc kek, ada kek lemon prune dan juga kek sweetberry..ermmm ni semua ada owang bg dn ada yg order..rezki kan...
Ni nak cite ni, smlm mlm Lin & Family hubby bwk gi dinner, so kitaorg gi Sutera Mall, sebenarnya nak survey tmpat karaoke KBox tu, so skli la makan kt Starocks Cafe & Grill, fuyooo deco nye style VIP sehh, ada klassss..Oleh kerna hubby nak makn western kitaorg bedal je la, jnji konyang, anak2 semua mkn grill steak dn chicken chop termasuk la Lin, kira ok la rasanya, mmg marbelesss..yum3x
Thankx to my family..sangat2 hepi smlm..'Mak sayang kamu semua'..muah3x

Air tu namanya 'Purple Juice Lemon'..heheh free sbb besday smlm..i likeee!

Terima kasih anak2 Lin semua, terutama hubby, dia malu smlm nak amik gambo..heheheh

Eee rasanya si Amat ni yg makan byk tau, abs semua pggan org dia bedal sapu licin..ishhh3x



P/S: Kebahagiaan semuanya dtg dr Allah SAW..aku bersyukur ke atasNYA..Alahamdulilah..


Thursday, November 19, 2009

Thankx 4 the Wished

BY Sis Lin IN , , 3 comments


Salam semua...

Hepi, sukeee, riang ria, mcm kanak2 ribena,hahahahahahaha
Btw Lin nak ucapkan jutaan terima kasih bt semua kawan2 teman2 sahabat2 yg dtg, jenguk, sggh ke blog Lin bg ucapan selamat hr jd bt Lin, tak lupa jgk yg bg sms dr jauh dan dekat..
Juga bt teman2 blogger/FaceBook yg bt en3 khas ucapan besday Lin, Lin ucapkan ribuan terima kasih dan terharu, moga persahabatan kita akan kekal selamanya...
Tetapi paling gempak, dan terkejut beruk, bila menjelangnya jam 12am Lin di terjah dan di sergah oleh sahabat dr Kulai, tak lain x bkn, En.Kaswari@Beep Beep & isterinya Puan Linda, bagaikan nk pitam di btnya, klu tau kan, Lin bt2 pengsann tau...hahahahahaha
Tq Tq Tq sekali lg bt semua..ok hrni Lin nak kongsi sedikit hadiah kejutan dr kawan2 semua pd hrni, pd esok dan lusa, klu ada rezki dpt hadiah lg, masuk en3 lain ok..hehehehehhe
Layannnnnn...

Hadiah dr Abg Kas & Family..hehehe pinkyyyy

Mereka inilah yg menerjah dn mereka lah org per-1 yg wish dn sambut besday Lin thn ni.. TQVM :)

Ha yg ni dtg dr seorg sahabat,Shaizhar..tersangat2 suke, mcm2 ada, semua pepel color, rasanya inilah kali per-1 Lin dpt hadiah yg sebanyak ini dlm 1 kotak, dh mcm hantaran kawin pulak, sangat suka dgn sling bag itu..hehehehe :p TQVM..

OMG..yg ni mmg bt Lin menangis td, mana kan tidak, inilah kali per-1 Lin dpt bouquet flower & cokelat melalui pos hand shop yg tersangat2 Lin inginkan, sampaikan Lin ingat dr hubby rupanya dr Retna, mmg Lin teruja dan terharu sangat2, thankx Ret I Love U..muah3x...

Hadiah yg ni pula dr sahabat 1 lepak, 1 taman, 1 hati, hehehe ye ye or jek..sapa lg klu bkn Yati Sulaiman, dia ni x de blog tp ada FB, hehehehehe TQVM Yati..tupperware ke tipuware? hahahaha

Akan ku simpan dn jdkan kenangan dlm ingatan sepanjang zaman...thankx friends...



P/S: Bt Hubby Lin & Anak2, thankx 4 the wish & lovely dinner tonight walaupun hadiah tangguh bln depan sbb nak tggu PC Fair Jb pd 11-13hb Dec ni, nk ngendeng beli camera leee..hehehehe :p

19hb Nov-Today My Besday.

BY Sis Lin IN , , 19 comments

Salam semua...

"Selamat Hari Jadi" wahhh dh tambah 1thn lagi la,adeiii makanya dgn ini di umumkan bahawa Puan Marlin Bt Md Noor menerima anugerah 33thn setelah lamanya bernafas sehingga kini..huhuhuhu..
Makanya dgn ini adalah di maklum kan bahawa Puan Marlin akan tua setahun dr sebelumnya mengikut thn 2009..hahahahahaha.
Syukur Alhamdulilah masih bernafas, masih bernyawa hgga kini...
Ermmm rasanya time ni Lin dh tido kot, ye la dh pkl 12mlm tu weii, x kowser nk tggu countdown tu, makin berdegup jantung kang, mana kan tidak, bkk mata esok, genaplah sudah 33thn yek..hehehehe
Btw thankx all my friends yg advance bg ucapan hrni, Lin rasa kowang saje nak bg Lin cepat tua tau, sbb tu bg wish cepat2..huhuhuhu
Ok ok..sekali lagi..."Selamat Hari Jadi, Selamat Hari Jadi, Selamat Hari Jadi Marlin, Selamat Hari Jadi"..fuuuhhhhh *ala2 tiup lilin 33btg..hahahahaha






P/S: Insayallah berjumpa la kita di 34thn plk yek...Thankx Mak/Abah, kerna kamu aku dpt melihat dunia..


Wednesday, November 18, 2009

Menanti Detik 12am..

BY Sis Lin IN , 1 comment

Salam semua...

Selamat malam, adeii ntah kenapa rasanya ni, semacam cepat betul itu jam berputar, cepatnye masa berlalu, cepatnye umur meningkat tp aku?? aku tetap aku, bkn AKO..hahahaha
Rasanya malam ni tido awal ke tidak? ada ke surprise utk aku? ada ke yg akan mengembirakan aku? ermmm ye laperasaan je tu, dh tua weiii x kan nk surprise2 lg..hehehehe malu lor...
Yg penting malam ini sejuk, dingin, mgkin dlm kesejukan dn kedinginan mlm, aku akan dpt hadiah paling bhgia, mana tau kan?..hahahaha
Dah dah kowang ni dok fikir bende lain plk, ok le mau dok relax2 berpoya2 dgn diri sendiri yg akan berakhir dgn umur 32thn hrni..miahahahahaha


P/S: Bertambah risau dgn adanya 'kotak pepel' tuh...kena was2 dlm pembukaan tu..hehe :)


Tak Sabar Rasanya...Ermmm

BY Sis Lin IN , 4 comments

Salam semua...

Selamat petang semua, mai le minum cendol ni,hehehehe cuaca panas so ptg ni kita layan cendol Perling ni, td lepas hntr anak sekolah sggh sat beli cendol,slurppp sodapppppnyeeee..
Hehehehe hrni dh 18hb, esok 19hb, ada apa ek 19hb? kenapa ek 19hb? muahahahahaha
Kowang jgn byk tanya le, Lin lg le dup dap dup dap ni, lg tggl beberapa jam je la, maka umur ku akan naik 1thn lg, huhuhu :(
Jd nye kira2 umur Lin esok genap le 32+1 jd?? 33thn esok..huwaaaa dh tua dh Lin esok....
So berdebar2 nak tggu surprise dr si dia, dia dia dia dia dia dia dia dia dia dia dia dia...eee byknye dia dia dia..bwekkkkk. :p sapa le 'dia' tu..lg2 apa la present dr my hubby tu yek..ermmm kot2 HP baru ke, camera ke, baju tido pepel ke, dpt kek pepel pun jd la..lalalalalalalala



P/S: Sungguh misteri itu kotak pepel la..huhuhu jgn2 toing toing toing..eeeeee :p


Fatwa ‘nenek ekor’

BY Sis Lin IN 3 comments

Salam semua..

See see..what you see?? ayoooo cntik punya pakai, tp kt mana tu bang oii!!! hehehehehe
Hrni Lin bkn nk cite pasai abg tu, tp pasai nenek ekor, fuyoooo mengucap panjang membaca td, biasa la, berita terkini, hiburan sensasi..yokkkk baca
*gambar kredit dr google search

Fatwa ‘nenek ekor’

KUALA LUMPUR: Ketagihan yang tidak boleh disekat menyebabkan seorang wanita warga emas layak digelar ‘nenek ekor’ berikutan gagal mengawal kegilaannya bertaruh nombor ekor sejak lebih 10 tahun lalu.
Wanita terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Mak Tum, 63, mendakwa minatnya bertaruh nombor ekor menyebabkan dia sanggup menghabiskan sekurang-kurangnya RM100 sebulan ‘menikam’ nombor ekor.
Menurutnya, walaupun menyedari perbuatan berkenaan bertentangan dengan ajaran Islam, namun bertaruh nombor ekor atau empat digit dianggapnya mempunyai tarikan luar biasa hingga menyebabkan dia sukar berhenti.
Wanita terbabit mendakwa pernah dinasihatkan berhenti dari tabiat buruk itu, namun dia hanya mampu bertahan dua minggu sebelum menjengah semua ke kedai nombor ekor untuk mencuba nasib.

*Lagi cerita selanjutnya di sini


Selamat Pagi 18hb Nov

BY Sis Lin IN , No comments

Salam semua..

Wehuuuu Selamat pg bt semua, dh sarapan belom? ada lg yg belom bangun tu kan? ada plk yg dh sampai kt tempat keje, tp stil dok kelat2 bijik mata tu, yg suri2 rumah tu dh mula la dok depan tenet, hahahahaha ye la, curi2 masa jap kan...:)
Ok la pg ni td Lin bngun awal tp bkn nk bt lontong mcm kt atas tu, tp gi beli lontong kt jln besar tu, ala teringin la nk makan, hubby gi keje Lin kuar jap sghh beli, ermm lontong dia kira sedap la, powerr, bkn malas nk bt, tp takat makan 3org je, ala beli je le, sbb nye nnti semua dh nk makan nasi tghri, kan kan?
Ok la, hrni adik2 kita semua mana yg umur 17thn/yg ulangan study tu akan hadapi peperiksaan SPM hrni, so aunty Lin doakan semuga semua berjaya menjawab soalan2, try ur best, jgn gemuruh, jgn panik, jwb dgn betul baca dgn teliti, bykkn berdoa, bertenang..Insyallah semua nye akan di permudahkan...Aminnn


P/S: Lin dulu sampaikan arwah Abah tggu luar pagar sbb mmg jenis gemuruh takut pengsan kt sekolah..maluuu je kan?hehehe :p


Tuesday, November 17, 2009

Sembarangan Aje Yek..eeee

BY Sis Lin IN , 8 comments

Salam semua...

Hahahaha sapo punya jiran la yg bt kejo mcmni ni? hahahahaha eeee selekehhh
Tp kan, apa kowang ssh kan plk, dh mmg kena jemur, jdnye kena le gantung gitu kan? cuma tuan punya rumah ni kot nye pun, guna la ampaian payung sepit tu, so leh la sopan sikit mata memandang, dr dok tergantung mcmtu, bt lawak betul ler...
Tp yg pelik nye dlm gambo tu kan..ermmm rasa mcm jiran setaman ni jek, dr segi gambo segi pagar dn suasana tu..ermmmm ntah ek, ye ke x, kang naya aku kena tggu depan rumah kang..hahahahaha
So kowang, jgn bt itu mcm haaa...bikin malu company jek..miahahahaha
*gambar kredit dr kiriman email seorg teman


P/S: Klu Lin punya, semua dok gantung color pepel..hahahahahaha


Terowong Smart ditutup esok dan Khamis

BY Sis Lin IN 3 comments


Salam semua..

Haa mai2 baca, berita terkini hiburan blog sensasi..hahahahahah
Macam le Lin ni dok KL yek,hehehe tp x pe bt info para pembaca setia..kan kan?

KUALA LUMPUR: Syarikat Mengurus Air Banjir dan Terowong Sdn Bhd (SMART) akan menutup terowong SMART kepada lalu lintas pada Rabu dan Khamis ini untuk menjalankan kerja-kerja penyelenggaraan sistem terowong lebuh raya itu.
Menurut kenyataan SMART hari ini Lebuhraya SMART akan ditutup bermula 11 malam hingga 6 pagi pada hari berkenaan.
"Penutupan ini adalah untuk membolehkan penyelenggaran sistem terowong lebuh raya dijalankan," katanya.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai penutupan ini, orang ramai boleh menghubungi talian bantuan
SMART di 1-300-887188.

Sumber br MyMetro



Selamat Tghri 17hb Nov

BY Sis Lin IN No comments

Salam semua...

Ermm mesti kowang pelik masa masuk sini td kan? apa nak bt, layout lama tu hanya sementara saje, ntah nape mlm td tup2 bkk, background nye blank hitam legam!! tension betul, Lin x de lak usik apa2 tu..ermmm
So pg ni, dgn ceria nye cuaca, terang, matahari pun memancar, mood Lin kira ok la, jd nye bertukar lg layout Lin ni, hehehehe amacam? terang? besar? ada yg kata gelap la, ada yg kata simple la, ada yg kata macam2 aje le..
Ermmm "eh! elooo, blog aku, aku punya suke laaa..ada aku kisah???" :p
Ini pun naik funing kepala dok edit2 ni tau, kira bagus le Lin nak melayan layout ni, sakit jiwa nk copy paste balik tau...huhuhuhu
Yg ni tak tahu la brp lama leh bertahan, tp kan, ikut mood la kan, klu mood rajun, Lin tukar dan tukar lg..hahahahahaha sukeeee leeeeeee... ^_^



P/S: Kot2 19hb ni tukar lagi kot..gambo kek plk..muahahahahaha

Monday, November 16, 2009

Eee Sejuknyeee....

BY Sis Lin IN 6 comments


Salam semua...

Eeee sejuknye kan malam ni, rasa mau selubung tutup muka rasanya, dh mandi pakai air panas pun masih sejuk lg ni,huhuhuhu..
Korang sejuk x? jgn2 ada yg balik keje tu x mandi kot? hehehehehe tp kan, sejuk2 cmni, perut lapo ek? mcm2 lak teringin nye nak makan, eee jahat betul le tekak ni, yg penting NesO panazz kaw2 1 mug besar yek, fuhh cecah dgn biskut lemak, ermmm sodappppp!
Ni klu dh sejuk benar ni, mau tido dlm selimut ni, kaki tangan semua kasi masuk dlm selimut, jgn kasi kuar2, muka tutup dgn bantal bucukkk eee best nyeeeee....huarghhh ngantuk plk yek..
Ok le, kowang pi le bt air panas kasi bahang, goreng keropok ke, bt jemput2 ke, Lin td bakar roti sapu jem aje, makan dgn NesO panass, berasapp gitu masuk bdn..hehehehhe



P/S: Sejuk2 gini, teringat lak dgn stokin CM tu yek, bagus gak masuk semua jari jemari tu, tp mau gelak terkencing kang pakai...hahahahahahaha


Peminat Cilik 'Abin'

BY Sis Lin IN 25 comments

Salam semua...

Akhirnya dpt jgk bertemu dgn si 'Abin' ni, selalu dngar dr Auntie Nana dia tu, selalu tgk gambo pun kt blog Auntie Nana dia tu, ha malam yg Lin kt KL tu, kebetulan Abin dtg uma Auntie Nana dia, ooo itu rupanya Abin..hehehehe
Mula2 pendiam, pastu senyum2 simpul, tp bila bkk aje camera, wah bagaikan di serbu peminat lak, terus dtg meluru ke Lin, Auntie Nana dia kata, Abin suka amik gambo, tp mgkin 1st time amik dgn Auntie Lin ni, so agk malu2 nak senyum eh Abin..miahahahahaha
Cepat sikit jalan tu Abin, nnti mntk Auntie Nana belikan kasut Crocs..hahahahaha



P/S: Psstt mmg sesuwaii dh awak tu ada anak..miahahahahahahaha

XTVT Hujung Minggu

BY Sis Lin IN 2 comments


Salam semua..

Smlm Ahad 15hb Nov, semua tau yg Lin pg tu bru sampai dr KL jam 4am, so mata dok kelat2 pg tu, tp Lin tahankan mata tak mau bg tido sbb takut x sedar pg tu, so mandi2, tggu solat subuh, pastu terus online jap update, siap2 terus keluar jam 8.30am tu..
Kumpulan Yassin kami dpt jemputan Asma Al-Husna di Johor Jaya yg di kelola kan oleh Ustazah yg selalu mengajar tu, so konvoi 4 buah kereta, kete Lin masuk 5org,Lin drive,Kak Ani,Yatie,Sara & Ana, kitaorg bergerak dr Bukit Indah terus ke Tmn Johor Jaya, ingatkan kumpulan kita je, skli rupanya 4 kumpulan skli di undang, ramai betul, ha apalagi berwarna warni le kami pg tu, ada berbaju pepel, ada berbaju kuning, ada yg bercolor biru, semuanya dr berbeza kumpulan, berlainan tempatmeriah betul,..
Semuga hajat tuan rumah di tunaikan, di berkati, dan di rahmati selalu, begitu juga niat tetamu yg dtg, mengaminkan doa, semuga di berikan ganjaran pahala olehnya, yg penting niat & ikhlas masing2...




P/S:Rasanya thn depan klu baju kita tkr color pepel sedondon kan ke cantikk..muahahahaha

Selamat Pagi 16hb Nov

BY Sis Lin IN 2 comments

Salam semua...

Selamat pg bt semua, dh makan ke? sarapan apa pg ni? ermmm hrni Isnin mesti Monday Blues bt yg bekerja tu kan?hehehehe biase le, cuti 2hr bila naik je Isnin, mula la mood hilang, agknye pi sorok dlm almari kot..hehehehe
Pg ni Lin tgh dok fikir nak mkn apa, anak Lin Amat je yg sekolah hrni, Naz & Yana dh cuti sbb kelas di gunakan utk bdk2 SPM, so derang dh cuti awal2 tu, dek kerna semua ada hrni, ingat malas nk bt sarapan, terus je masak makan tghri bersama kang, ikan besar dh siap tu, rempah pun dh sedia, cuma tggl nk tumis aje tu..:)
So kowang nak masak apa hrni....



P/S: Cuma tggl lg 3hr lg umur ku akan naik 1thn lg..huhuhuhu


Sunday, November 15, 2009

Sana Sikit Sini Sikit

BY Sis Lin IN 1 comment

Salam semua...

Alhamdulilah, rezki laut kan, dlm kerisauan dek hubby gi mancing tu, akhirnya pulang dgn selamat, tambah gembira dpt jgk bwk blk berjenis2 ikan, yg kecik yg besar sama2 di bahagi2 kan, ye la pergi pun dh 9org, so mana2 yg takde rezki kali ni, sama2 la kongsi bersama,kan?
Lin baru je blk amik ikan kt uma kawan hubby,Jamil kt Johor Jaya tu, setelah di potong2, di bahagi2 kan, inilah bahagian hubby Lin, syukur ada jgk dr takde kan, nmpk gayanya esok kenduri kari le gamaknya....hehehehehhe
Tenggiri tu hubby kata masak asam pedas shodapppp, tp klu ikan baru ni, goreng pun sodapppp kan?..muahahahaha



P/S: Now nak belek2 respi dapo2 chef blogger, kot2 ada respi yg sedap kan..hehehehe
*hantar Sedenak mntk Mat Gebu masak..hahahahahaa

Rezki Laut..Ikan Besauuuu

BY Sis Lin IN , No comments

Salam semua...

Wwehuuuu ikan besauu tu, tahniah ye, tak sia2 mandi hujan hubby kata, syhhh now hubby tgh tido ni, kang kul 6pm mau bangun nk gi amik ikan, sbbnye ikan naik van, so lambat sikit, hubby pecut blk naik kete, ye lor bwk masuk kete ikan tu kang nnti bau kete sehh, hehehehe...jd nye hubby blk mandi tido jap...heheheheh
So kowang layann dulu gambo ni yek...
*lagi gambo2 di sini



P/S: Tggu ikan sampai, Lin upload lg dn cite lag k... :)


Jamuan Party Di Ukay Perdana

BY Sis Lin IN , No comments



Salam semua..

Selamat pg di subuh hari, Lin bru je sampai dr KL ni, kemas2, cuci badan, nk tido, mata dh x mengantuk sbb dlm bas td dok bantai membuta je, hehehehe bertolak dr KL jam 1am, ikut jadual kul 12am tp bas delay sbb rosak, nsb turun kt Larkin tu, byk teksi menunggu,adeiii takottt..
So bt hrni hanya ini dulu tatapan sekitar mjlis party hrjd kt Ukay Perdana tuan punya rumah yg menyambut besday, sapa lg klu Geng KAMIE, Shaizhar...
Terima kasih dgn hidangan yg enak & lazat, pandai betul Shai memasak, ada klasssss!
So kowang layan la ek..Lin nak upload kt FB lak ni...hehehehehe
*kowang abaikan le date kt gambo tu..hahahaha



P/S: Harap kau suka hadiah yg x seberapa tu yek..hehehe :) dan terima kasih utk hadiah aku pd 19hb ni yek :p

Saturday, November 14, 2009

Aku Di KL...Hehehe :)

BY Sis Lin IN , No comments


Salam semua...

Selamat pg semua, mungkin masa kowang baca ni, Lin & anak2 sedang dlm perjalanan ke KL, naik bas kul 8.45am nnti, tp Lin balik hari jek, mlm ni blk la JB, sbb esok ada janji temu dgn kawan2, tak dpt la nk bermlm di KL ni,..
Apa? Lin nak kemana?? bt apa?? ada apa?? ermm rasanya segelintir dh tau kot, kemana Lin nak gi, hehehehe
Niat & hasratnye hanya 1..'kerna K.A.M.I.E aku kesana'..
Nilai persahabatan mmg sukar di nilaikan, cukup sekadar mengembirakan seorg teman...:)
Jawabannya...Lin Ke sini..
.
.
.


P/S: Nak jumpa? mai ler...hehehehehe :p


'Baik-baik Ye Yang'

BY Sis Lin IN , 5 comments

Salam semua...

Monink monink, ermm kowang mesti tido lg ni, huhuhu pg ni bkn Lin buang tebiat bangun pg2 ni, tp kerana hrni hubby ada xtvt memancing bersama client2 tmpt keje, so seawal dr jam 4am td Lin dh bngun, tp owang yg semangat nak gi tu yg bangun awal, pelik..boleh plk tu sedar, x payah nk kejut, tp klu nak bngun gi keje, bkn main liat lg..huhuhu
Ye lakan, dgn musim angin2 ni, hujan, laut ombak bergelora, hati mana yg x risau weii, mau x lalu makan Lin hrni, boleh gitu?? hehehehhe x pe la, dek kerna dh lama benar hubby Lin x gi mancing, so Lin doakan semuga berjaya, semuga selamat, dn juga nnti harap2 berjaya meraih ikan besauu yek, kot2 mana le tau dpt ikan 'Malin' terbang kan Yang kan...hehehe :)
*kredit gambo dr Google


P/S: Dpt ikan besauu nnti, leh la kenduri kari kepala ikan yek, Potong! Potong! Potong!..miahahahaha

Friday, November 13, 2009

Sejuknye Malam Ni Kan..

BY Sis Lin IN No comments

Salam semua..

Selamat malam, sejukknyee malam ni kan? angin sepoi2 bahasa, dgn hujan renyai2 cmni, waduh2 tido best kan? tp awal lg, masih dok sambil2 tgk NurKasih ni..hehehehe
Harini hubby blk awal, nk masak mcm malas plk, so ajak hubby kuar jalan2 amik angin smbil cr2 makan, kebetulan hubby esok nk gi bwk client company gi Mersing mancing, so mesti la nk gi cr & beli brg2 keperluannya, sebelum tu kitaorg jln2 melayan pi merenung tepi kolam..hehehehe
Tp betul x? sejuk kan mlm ni? so, Lin sepakat semua, makan mee sup kt area uma Lin ni, mgkuk besauu, penuh, senak perut nk perabiskan td, tp sejuk2 makan panas2, mmg le layannnn...
Kowang makan apa malam ni?.. :)



P/S: Jap lagi mau tido ni, "Selamat Malam semua"...jumpa lusa nnti yek...hehehe :)

Makan Tanpa Had, Bayar Ikut Suka

BY Sis Lin IN 3 comments

Salam semua...

Kowang bayangkan le, makan seberapa banyak yg boleh, skli nak byr, ikut le suka, ada rm1 byr le rm1, ada rm5 byr le rm5, makan seberapa banyak yg boleh, tp klu dh mmg takde langsung duit, kowang byr le 10sen, tp leh terima ke? ermmm melampauu dh tu kan!!! eeeeee kowang ni, mentang2 ikut suke, ikut suki je la korang eh..amboii, bg peha nak betis lak...hurmmmm
Tp ikut ikhlas masing2 sbb sambil makan sambil la kowang menderma...
Apalagi...pi le serangggg, sambil beramal.....

Makan tanpa had, bayar ikut suka

KUALA LUMPUR: Restoran Rakyat 1 Malaysia menganjurkan promosi ‘Makan sesuka hati, bayar kira sendiri’ sebagai satu cara menggalakkan pelanggan menyumbang kepada golongan kurang bernasib baik.
Promosi pada setiap Jumaat itu membolehkan pelanggan menikmati pelbagai makanan dan minuman di restoran berkenaan tanpa had dan membayar berapa yang mereka suka.
Restoran yang dimiliki Koperasi Pendidikan Islam Malaysia Berhad (Ukhwah) itu kini giat mengumpul derma untuk membantu golongan kurang bernasib di negara ini.
Presidennya, Datuk Rahim Baba berkata, tujuan program itu dilaksanakan bagi mengumpul sumbangan orang ramai untuk disalurkan kepada golongan kurang bernasib baik melalui skim bantuan baitulmal tanpa melalui prosedur yang merumitkan.
“Mereka cuma perlu datang ke sini, mendaftarkan nama sebagai penerima bantuan, tambahan pula skim ini terbuka kepada semua golongan yang berasakan diri mereka berhak menerimanya,” katanya ketika majlis penyerahan bantuan di sini, semalam

*Lagi kisah selanjutnya di sini.


Harini 13hb Nov..

BY Sis Lin IN 1 comment

Salam semua...

Selamat pg yg ceria, cerah, gembira bt semua..amboiii tersenyum simpul pg2 ni yek, ada yg dok sengih2 bawak kete tu gi keje,hehehehe
So apa sarapan kowang pg ni? ermm tu la rasa pg ni nak mkn roti canai, hrni dok rehat sikit, sbb menu tghri Lin dh siap, ala menu ringkas, nk masak laksa Penang utk anak2, nnti ptg bru masak utk hubby,heheheh ye la hrni hr Jumaat, anak2 semua balik sek awal, so menu ringkas je la kan, pg ni kita sarapan roti canai aje ok..
Tp awas!! jgn terlalu byk dn hari2 makan roti canai ni, kolestrol tggi woo, kena plk dgn teh tarik.mak aiii menaik2 meter diabetes, darah tggi dan juga kolestrol tu..apa?? tipu?? ermmm suka hati le, kowang x nk percaya dh...kowang makan aje la ikut selera kan....
*Jom serang kedai M.J tu..hehehe :)



P/S: Jom jom...'mamak!! roti kosong 2, nesO 1!!' :p