Monday, May 31, 2010

Sesekali JANGAN!

BY Sis Lin IN , 2 comments


Jangan Ada Benci

Artist: Casey
Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

Di sudut hati


P/S: Bila hati mula di hasuti, bila jantung mula di takluki, dan bila mulut mula mengucapi, maka bibir akan mengerti apa yg harus di fahami....


With Love

Sunday, May 30, 2010

Bermula rutin sibuk...

BY Sis Lin IN No comments


Salam semua...

Hai hai hai..tgh buat apa tu? wah2 tgh mendobi baju ke? maklum le bru pulang dr bercuti, ke dok mengosok baju sekolah/office ibu2 di sana? hehehe ye la esok kan Isnin, so rutin kesibukan dah bermula, rasa cuti 3hrni mcm sekejap je rasanya, belum pun puas berehat dh masuk mggu baru..huhuhu
Ermm cuti 3hrni Lin x kemana2 pun, sekadar ke sana ke sini je kt JB ni, td pg Shai dh balik KL, alhamdulilah selamat juga dia sampai ke KL dgn motornya, risau mak di buatnya nak oii....huhuhu
Arghh esok dh Isnin, cm biasa le, masuk je hr Isnin, semua mula bekerja semua mula bersekolah, yg anak2 mggu ni akan hadapi peperiksaan setengah tahun, so tumpukan perhatian pada buku2 sekolah ye, jangan asyik dok main game je kt Fb tu, ehem ehemm..yg ibu2 pun sama juga, jgn dok masak je kt Cafe World tu sampai dapo belakang rumah pun x berasap,hahahahaha....amboi2 bapa2 tu gelak sakan yek, ada juga ni pesanan bt bapa2, untuk bapa2 tu, jgn dok asyik nak komen status owang je, pi le tengok2 berita kt tv tu ke, layan movie kt astro tu, sbb ibu2 nak guna laptop update status, nak kutip kebun, nak masak kt cafe..kakakakakakakakah......
So kawan2 semua..enjoy your buzy day tomorrow okay!



P/S: Mana pi semua owang kt blog ek, siBUK layan fesBUK agaknya..huhuhuhuhu

With Love

Saturday, May 29, 2010

De'Terrace House kali ke-2

BY Sis Lin IN , No comments




Salam semua...

Blurrppp...balik je dr Sgpore terus col hubby, nak ajak makan kt steamboat kt De'Terrace tu, macam seperti di rancang, Lin suruh anak Lin col Kasawari ajak dia join sekali, tp anak2nya takde plk, cuma dia dgn Linda jek, so kitaorg gerak dlm pkl 8.30pm naik 1 kete jek malam smlm..
Sampai sana, ramainya owang, nasib ada meja kosong, tp kena guna 2 meja la, kitaorg ber7 smlm, makan jgn ckp la, naik kembung dan muak nk makan, maklum le kira $ ikut mkn buffet, so makan le selagi boleh makan, kalau Lin, smlm kali ke-2 ke sana, mmg suke, sbb santai dan mcm2 pilihan, harga berpatutan juga.
Naz anak Lin x ikut, ada kawan dia dtg, lagipun dia tgh siap2 nak packing brg ke Genting ikut travel sekolah dia, malam td dlm pkl 11pm lebih dia bertolak gi uma kawan dia, Lin col dia kata gerak dlm jam 2am, hati ni risau jgn la cakap, tp ikutkan aje la, tak bg pergi kang, kata kita kongkong so pandai2 le dia fikirkan kebebasan yg kita bg kt dia..
Balik je dr makan tu, kitaorg lepak2 borak2 sambil main2 dgn POLO & KENIT, pastu apalagi seisi tido le buat Linda tu, yg Kasawari dan Anak Lin,AMAT keluar, kononnya nak pi tgk wayang pkl 1.50am, skli Amat cite katanya tiket dh takde..kekekekeke apadaaaaa..derang berdua balik pun Lin tak sedar, taunya Linda tido atas dgn Yana, tup2 Lin bangun pagi td tgk Kasawari dgn Linda dh balik...huhuhuhuhu



P/S: Kalau awak ada lagi best!..rindu sama awak..huhuhuhuhu

With Love

Che Ahmad Hoi Hoi Hoi..!

BY Sis Lin IN , No comments




Salam semua...

Selamat sejahtera buat semua, wah cuti-cuti nie bt apa tuh? kemana dan di mana kowang semua? Lin, ermm rasanya 2hrni bizi le kt uma, keluar masuk dok melayan tetamu nan sorang tu, sapa lagi klu bukan Shaizhar, dtg dah la jauh, KL tu, dgn motor plk tu, pheww gugur jantung aku nampak dia tau, tp sejuk paru2 bila si Shai keluarkan gift bag penuh dgn brg2 dr Shahir FC, termasuk le baju FC Shahir, jgn mare! wahh hoyeee sukenyaaaaaa...
Smlm pagi kitaorg keluar jap, gi Jusco, Shai nak beli brg, kebetulan dia dh janji nak belanja makan pizza, so apalagi, kecik tapak tangan, satu pizza hut aku bawakkn,hahahahaha terima kasih Shai yek, murah rezki ko..
Balik je dr Jusco. lepak jap kat uma, sbb Lin nak masuk Sgpore so nk tgk le kt internet kesesakan lalulintas kt Woodlands Checkpoint, waduh2 sana sini jem la plk, nak x nak terpaksa la pergi juga, so Shai nak ikut, Lin bawak le, bukan kemana pun, setakat ke Woodlands jek..kekekekek xde soping2, Shai je yg beli brg, Lin jeling2 pandang2 jek..hehehehehe
Balik dr Woodlands Lin ikut jalan Tuas 2nd link, nak elakkn jem, tp jem jgk kt sana,huhuhuhu...nak jdkan cite, Lin bawak le si Shai tu lalu depan Jurong Bird Park, ala kasi preview je kt dia, sok2 dia nak pi dh tawu le tempatnya..hehehehe
*Bersambung.



P/S: Huhuhu windunya dgn anak2 sedara Lin semua...bila la nak pi jumpa derang...:(


With Love

Thursday, May 27, 2010

Nak jugak test..hehehe

BY Sis Lin IN , , 2 comments




Salam semua..

Hahahaha kekekeke muahahahaha..gelak le gelak..
Mulaweii itu kah aku?? apakah begitu rupa aku waktu umur 53thn akan datang? kui kui kui kui..
Dr blog Bemie, ke blog Retna, terus ke blog Ch@ tu, semua dok test rupa 20thn akan datang, itu yg dtg rasa nak test gak, cmne le rupa Lin 20thn akan datang..laaaa masih cun jugak lagi tuh, tp tu tang muka je, tang muka ke bawah tu, x tau le nak komen ek....hahahahahaha..
Apa2 pun pemakanan dan penjagaan yg paling penting, kalau tak jaga makanya akan berkedut seribu le muka tuh..kan kan..
Ok la esok hari cuti, so kowang ke mana yek? Hepi Wesak Day buat semua yg merayakannya..
Lin? esok xtvt padat, lagi2 plk di terjah dgn si WSH 9347 tu..huhuhuhu


*gugur jantung aku nmpak dia, boleh plk dlm sakit2 dia merempit sampai ke JB nie..huhuhuhu Shai o Shai...


P/S: Esok byk jemputan makan, aduhh makan dan makan lagi..huhuhuhu


With Love

Ke hulu ke hilir mencari KOMPANG

BY Sis Lin IN , 1 comment







Salam semua..

*Sambungan dr entry diatas*
Ok la, balik dr rumah mak je, Lin dgn Ana ke Pasar larkin, sbb anak Lin,Amat cakap cikgu kata kt sana ada jual, jgn tidak owang kata, pi le tengok kot2 ada, pusing punya pusing, x nampak pun kompangnya, so terus tanya ada pakcik kt kedai baju tu, rupanya dia kata dulu mmg ada jual, tp skrg dh takde, so dia bg tunjuk jalan kt mana tempat membuat kompang tu, alahaii rupanya kt Kg Melayu Majidee sana, dekat bebenar le dgn uma mak tu, so dpt je info terus gerak ke sana, tapi Lin sggh jap ke bawah, nak beli siput sedut, hrtu order dgn Mamayatie, tak cukup makan, teringin nak makan lagi, so kena masak le sendiri..huhuhu
Sampai je kt Majidee, terus menuju arah yg di berikan pak cik td, cari2 gak yg mana satu kedainya ek, tgk2 semua rumah bkn kedai ni, so tanya lagi, jgn malu bertanya nnti sesat jalan, akhirnya jumpa jgk rumah ala2 mcm kedainya tu, bila turun je dr kete, alamak..uwekkk nak termuntah rasanya sbb bau kulit yg di jemur tu, budak tu kata, tu dh 2hr jemur dh kurang bau, eee tak tahan rasanya uwekkk..
Masuk je dlm kedai tu, wah mcm2 kraftangan dan peralatan muzik tradisional ada di jual di sana, kompang pun dr pelbagai saiz ada di jual, alhamdulilah akhirnya dapat jugak mencari dan membeli untuk anak Lin tu, minat dan semangat dia tu bikin kita pun teruja nak ikut kemahuannya..huhuhuhu
Harga kompang tu berbeza2, ikut saiz kompang, yg Lin beli sz 12 kot..harganya rm75..tips dr budak tu awas! dgn yg tiruan, bkn la tiruan tapi yg murah tu dtgnya dr Indonesia, bentuk kompangnya pun dh tau lain, so klu rosak tak boleh repair, kira mcm pakai buang la, biaq le nak membeli tu kalah membeli menang memakai, sok2 boleh simpan untuk anak cucu..heheheheh
Maaf la dik uii, ko cite pasal kompang tu, haram akak tak tahu pebende tu, main ye ye kan jek..last2 Lin tanya balik budak tu apa maksudnya tuh..hahahaha di gelakkan plk aku nie..hahahahahaha dia cite mcm faham jek..kakakakakah sabo je le aku..


P/S: So pesanan untuk Amat, lepas ni kalau2 memekak je kt uma, haaa siap la mak kompang balik kt muka tu yek..hahahahahaha


With Love

Pertama kali alaminya..

BY Sis Lin IN No comments



Salam semua...

Adeii tak pernah terjadi selama bawak kete tiba2 tayar pancit di tengah jalan..huss semangat nasib berdua dgn kawan Lin,Ana tu, kalau la Lin sorg mau aku nangis dalam kete tu..huhuhuhu Yangg tolonggggg! hehehe.
Sebenarnya mcmni, pagi td Lin nak ke rumah mak amik baju kawan Lin yg dah siap jahit tu, so ajak Ana, lagi pun dia nak potong baju dia, dr rumah Lin terus gerak, dr mula keluar ke jalanraya, Lin dah rasa bergegar lain macam, ingat kan sbb pintu klip Lin tu, so diamkan aje la, tiba2 jln jem kt Angsana tu, ada la hamba Allah naik kete tu bgtau melalui isyarat tangan yg tayar Lin pancit, laaaaa gelabah juga di buatnya kita berdua, mana nak cari kedai pagi2 nie..huhuhu
So amik jalan atas, terus masuk ke BBU sana, pusing2 nsb la ada budak2 kedai tayar tu yg dok kt luar, tp kedainya belum bkk, mntk tolong dia tukarkan sekali tgk apa yg buat pancit, alhamdulilah nak budak tu tolong, ermm rupanya ada dawai besi ampaian tercucuk, skli 2 plk tu berlobang, ptut la kempis terus, so kena la tampal, selamat akhirnya..
Dah siap kitaorg terus gerak ke rumah mak Lin, hantar je baju Ana tu, sementara tggu mak jahit, Lin gan Ana pi sarapan jap kt Pasar Kg Melayu tu, makan apa lagi kalau bukan laksa Johor, tgk le tu, Ana makan x toleh kiri kanan makan mee soto..heheheheh
Perut dh kenyang so terus le balik semula ke rumah mak amik baju, pastu teringat plk anak Lin,Amat nak kompang, dh berbuih2 mulut dia sebut, kesian plk, mana la nak cari ekk....
*bersambung...kekekeke tungguuuuuuuuuu


P/S: Balik drrumah mak  mcm balik dr kebun sayur, mcm2 sayur ulam mak bagi..hehehehehe

With Love

Wednesday, May 26, 2010

Niat hati nak pergi TAPI....

BY Sis Lin IN , 4 comments



Salam semua...

Huhuhuhu camne la boleh sama date ni, adeii itu la, setiap apa yg di rancang tapi tuhan yg menentukan..
Lin mmg awal2 dh plan sbb awal2 lg dh dpt tahu yg besfren Lin,Retna akan bt kenduri kahwinNYA nnti pada 19hb Jun, huh sama date plk tu dgn date harijadi dia, saje je la tu kan..bwekkkk..:p
Tetapi tak tahu plk yg last minit date Tournament taekwondo anak Lin,Amat tu boleh bertindih plk dgn date majlis rumah Retna tu, adeiii cmne la ni ek..niat hati aku nak pakai 'red kebaya' kt mjlis Retna tu, saje nk bikin pecah rekod tak pakai pepel, tapiiiiiiiiiiiiiiii arghhhhhhhhhhh mencikkkkkkkkk..
Serba salah di buatnya,Amat plk tak boleh tak pergi, dia begitu semangat waja dgn latihannya, setiap hari Sabtu jam 1pm latihan di sekolah, nnti jam 3.30pm nya plk hari yg sama di Tmn Universiti latihan di sana, pastu setiap hari Isnin malam, Lin hantar plk latihan di Dewan Spastik kt Mahmoodiah tu, sian kan klu tetiba je tak dpat pergi..ishhhh..
Apa2 pun, Lin doakan semuga mjlis kedua2nya semuanya selamat, nnti Lin comfirmkan lagi yek, klu Lin tak dpt turun Kl 19hb tu, ermm ko Ret jgn ingat lepas, ko tggu le kejutan MERAH dr aku..hahahahaha tak kira le org ramai ke tak masa tu..hahahahahaaaaaaaaaaa...



P/S: 'Awak,awak tak kisah kan klu kita tak dapat datang? ermm TAPI aku KISAH tau!!!!!! arghhhhh..


With Love

Treatment kali ke-2

BY Sis Lin IN No comments



Salam semua..

Hello...siapa di sana, saya di sini..kekekeke...
Yuhuuu buat apa tu ha? dok skodeng yek, ermmm baru sehari tak update tapi rasa mcm dh berbulan2 ku tgglkan blog ku ini, sori la kawan2, 2-3hr ni buzi sikit, nak duduk lama2 ngadap lappy ni pun takde time, ntah la, makin hari makin sibuk diri ni, kekekeke *sibuk lepak makan je*
Wokey la hrni nak cite pasal kebizian Lin seharian hrni, pagi td Lin,Midah dan Anna keluar gi Angsana, alah Midah tu nak beli present untuk mak ayah dan mertua dia, so kitaorg pergi bertiga je la dgn Faiz anak Midah tu..
Sampai je Angsana belum bkk, kitaorg duduk le bersarapan dulu, selesai makan, masuk dlm round2 survey, akhirnya dapat jugak apa yg nak di beli, termasuk la yg tak terniat nak di beli,hehehehe, jalan2 pusing2 jap, dlm pkl 11am lebih kitaorg dh gerak balik, masing2 nak amik anak2 sekolah.
Lin plk ptg dlm pkl 3pm ada appoinment dkt Seduissant Skin & Body Care di Nusa Bestari, untuk bt treatment kali ke-2, lepas je hntr anak Lin,Amat gi sek agama terus ke sana, dr jam 3.30pm tu sampai le dkt kul 5.30pm bru siap, adeii tu pun nsb le cepat sbb kali ni cuma bt facial, Biolightening dan Hyrating mask je, tu pun sampai nak terb**** di btnya, segan le nak membuang kt sana, baik le balik buang kt uma lagi selesa..hehehehehe 
So lepas ni 9/6 plk temujanji ke-2..adeii makin lama makin nampak 'tahi lalat' ku yg hitam yg byk di sana sini tu..adeii tak boleh hilang ke ek itu TAHI???....huhuhuhuhu



P/S: *Ni pun baru balik dr Tesco bwk anak2 beli alatulis nak periksa sok, adeii tak keje dok rumah kesana ke sini pun letih..apalagi yg bekerja tu yek..huhuhuhuhu


With Love

Tuesday, May 25, 2010

Ikan 3 rasa Mat Gebu.

BY Sis Lin IN 6 comments



Salam semua...

Ermmm yummy..aduii liurnya tengok ikan tu kan, sedapnya..ye ke sedap, mana kowang tau sedap? :p
Haritu hubby Lin mancing dapat le jugak ikan, penuh 1 tong, mcm2 jenis ikan ada, ada 1 tu ikan tapak kasut, tapi tak dapat tak sempat nak amik gambo, sbb derang dah kemas2 tong, mmg pelik ikan tu, anak sedara hubby yg bawak balik..
Cuma yg hubby amik ikan yg besar2 je, mcm ikan kerapu, ikan merah, ikan unga, dan juga ikan kembong gan selar, kalau Lin mmg tak suka ikan kerapu tu, ntah ek, mgkin sbb isinya tu kot, Lagi pulak ikan bersisik, lagi le Lin tak suka, malas betul nak menyiang ikan bersisik..huhuhuhu..
Ikan kalau baru mmg sedap kan, so fikir punya fikir nak masak apa, akhirnya ikan kerapu terlebih dahulu di korbankan untuk masak 3rasa, sampai bau satu badan hanyir dek menyiang ikan kerapu tu,bwekkk...sekor yg kecik Lin hantar kedai masak taucu berlado, sekor yg besar ni Lin masak 3rasa, respi  dr Mat Gebu, tu le hasilnya, yg ikan taucu tu, terdelete plk gambonya..huwaaaaaaaaa *gateii nak tgk zoom last2 terdelete..* takpe la janji kerapu ado..rasa mcm tawar je sikit ikan tu, tp hubby makan 'no komen' sedap le tuh..kekekekekeke
*respi dr CMG klik sini 



P/S: Ni hrni tak masak berat2, sbb hubby kata 'on diet' makan malam gumuk, so anak2 makan ringan2 je apo yg ado..hehehehe


With Love

Monday, May 24, 2010

Surprise besday di gelanggang

BY Sis Lin IN , 2 comments



Salam semua..

'Hepi Belated Day Doktor Jumiah'
Sebnarnya entri ni patutnya keluar smlm, tapi dek sbb risau sangat2 kt hubby x balik2 dr memancing, so mood nak update nak blogging smlm pun jd malas x de mood, sori la ye kengkawan..
Now harini dh ok, semuanya selamat, so Lin start la update yek, hehee mcm2 cite nak cite gan kowang nie, Tak pernah di bt org sambut besday kt gelanggang, so kali ni 1st time Dr.Jumiah tu terkena,kekeke..Dr.Jumiah ni Lin kenal start dr pergi klinik dia,Klinik Adham kat Bukit Indah nie, dr perkenalan tu bawak ke Yassin, dan seterusnya ke gelanggang badminton..kekekeke
Sabtu lepas adalah harijadi dia, so Lin dan Geng Setaman dah plan nak bt surprise party kecil2lan bt dia, pagi Sabtu tu mmg kitaorg ada main badminton, so mmg tepat masanya le nak surprisekan dia, cupcake kitaorg dh order awal dgn Azie, cantik merah gitu, so mmg terkejut terharu le Dr.Jumiah tu bila kitaorg nyanyi lagu besday untuk dia..dh 40thn ye Doktor ye..kekeke muda lg tuh...
Semuga Dr Jumiah ceria bhgia kekal bhgia ke akhir hayat,Aminn....
*menu pg tu pulut serunding dr mamayatie*



P/S: Lepas ni sapa2 geng Setaman yg birthday, kita sambut je kat gelanggang badminton..hehehehehe


With Love

Sunday, May 23, 2010

Andartu Terlampau !

BY Sis Lin IN 25 comments


Salam semua...

Pagi ni bkk je TV ada plk cite di sebalik tabir 'Andartu Terlampau'..filem baru yg tgh main kat panggung wayang sekarang..ermm skli tgk mcm best jek..
Bagus ni owang lelaki dan juga ibu2 bapa2 yg ada anak pompuan yg tak kawin2 lagi pergi tengok, baru mereka tau kenapa dan mengapa anak2 mereka tak kawin, bukan tak nak kawin tapi takde hati nak kawin, ingat nak kawin mcm pilih baju kat almari ke? klu mmg nak cari 'laki' nak ajak kawin senang je, ermm ramai le anak2 dara 'mengatal' nak kawin..betul x?
Yg penting kadang2 mereka2 yg andartu nie ada prinsip dan gaya hidup mereka sendiri, tak payah nak bising dan nak 'mengejek', mungkin mereka perlukan masa untuk mencari pasangannya, lebih2 lagi zaman sekarang ni, kena berhati2 memilih pasangan,kan? betul x awak?
Jom kita layan sinopsis dari filem ini..

Cerita yang mengisahkan tentang seorang gadis lewat 20an bernama Nik Melati Sukma yang tertekan gara-gara masih lagi belum kberkahwin. Pelbagai usaha dilakukan oleh kedua orang tuanya iaitu Fatimah dan Nik Mat bagi membolehkanya bersetuju untuk berkahwin sehingga sanggup 'mix and match' anaknya itu dengan calon yang dirasakan mereka sesuai. Namun Nik Melati Sukma atau Nikki nekad mencari jodohnya sendiri.
Pelbagai peristiwa lucu yang melingkari perjalanan Nikki dalam usahanya mencari calon suami sementelah ibunya Fatimah telah memberi kata dua:seandainya tidak membawa pulang calon suami dalam masa 21 hari, maka Nikki tiada pilihan melainkan terpaksa berkahwin dengan lelaki pilihan ibunya itu serta persetujui bersama oleh bapanya Nik Mat.
Dalam melayari pelbagai senario bersama senarai calon-calon suaminya yang panjang, Nikki semakin lelah kerana apa yang dimahukannya tidak diperolehinya. Putra Aziz Al-Biruni; anak rakan baik ibunya, walaupun tampan namun kerjayanya sebagai peguam menjadikan sifat yang suka berperang di mahkamah bagi menegakkan kebenaran terbawa-bawa hingga ke luar dan ini turut melemaskan Nikki.
Maka Nikki yang amat terkenal dengan sifatnya ynga 'impulsive' lantas mengambil keputusan nekad untuk berkahwin degan Omar Shariff, lelaki yang sentiasa ada dalam hidupnya sekian lama. Namun sesuatu yang tidak diduga berlaku apabila Nikki bertemu kembali kekasih lama yang dicintainya sewaktu di universiti dulu iaitu John Johny Johnathan.
Paling tragis sekaligus membuatkan Nikki berfikir dua kali samada untuk meneruskan pernikahannya dengan Omar Shariff atau tidak ialah, apabila John Johny Jonathan melamarnya pada hari pernikahannya itu. Apakah sifat impulsive NIkki kali ini mampu mendorongnya untuk membatalkan pernikahan dengan Omar Shariff di saat akhir?Jawapanya ada di dalam Andartu Terlampau...21 Hari Mencari Suami!

Sinopsis Andartu Terlampau 21 Hari Mencari Suami @ Lirikami





P/S: Banyak filem2 terbaru yg Lin lama tak layan kt panggung, semua tggu DVD kuar tgk kat uma jek, takde time mau memanggung le..huhuhuhu

With Love

Juara AF8: Shahir Tepati Ramalan!

BY Sis Lin IN 1 comment


Salam semua..

Hehehe lambat masuk cite ni, ada aku kesah?? janji Shahir dh menang,kkekekeke..
Mmg tepat juga ramalan Lin nie, dr bermulanya AF8 dh nampak aura kt muka dia, tapi tu le persaingan begitu sengit kali ni, apa2 pun undi tetap terus undi, smlm je Lin hantar undi dekat 50x, dh stanby awal2 topup DiGi khas untuk afundi Shahir, mcm tahun lepas jugak kita menyokong mana yg layak, bukan cakap kritik kutuk je main suka nak tapi apa pun tarak bwekkkkkkkkk..
Ok le nk kongsi cite je le, malas nak bebel byk2 nnti FC yg lain marah, abs blog aku ni kena hack kang..kakakakah..

Seperti yang diramalkan ramai pihak sebelum ini, Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21, telah dumumkan sebagai juara pada konsert akhir Akademi Fantasia Musim 8 (AF8) yang berlangsung dengan meriah di Stadium Putra, Bukit Jalil, malam tadi.
Dengan persembahan meyakinkan, Shahir memecah rekod sebagai pelajar pertama menjadi juara setelah di AFMASUK pada minggu kelapan lalu selain turut menjadi pelajar pertama dari Perak menjuarai Akademi Fantasia.
Shahir yang menyampaikan lagu baru, Kebahagiaan Dalam Perpisahan ciptaan sepenuhnya Edry KRU dan Biru Mata Hitamku nyanyian asal kumpulan Wings telah mendapat tepukan yang sungguh bergemuruh dari ribuan penonton yang memenuhi Stadium Putra.
Sebagai juara, Shahir telah membawa pulang hadiah lumayan yang bernilai lebih RM 250, 000 iaitu sebuah kereta Peugeot 207 tajaan Nasim Sdn Bhd, Percutian Hebat ke Hong Kong Disneyland dan bekalan BRAND'S InnerShine untuk dinikmati 1 tahun tajaan Cerebos, 2 tiket perlancongan ke New York tajaan Maybelline New York, Set Karaoke Arezzo Hoffman tajaan Arezzo, jam tangan lelaki dan wanita Hugo Boss, Coway Aiar Purifier, percutian 3h/2m di D-CEO Village @ D'Paradise Resort, Melaka tajaan D'Paradise, telefon mudah alih LG Prada tajaan LG dan trofi Juara Akademi Fantasia.
Lagi cite klik sini Murai




P/S:Dok menunggu mr.hubby balik mancing nie..huhuhu tido dh mcm ayam jantan je malam tadi..huwaaaaaaaa ngantukkknya pagi nie..


With Love

Saturday, May 22, 2010

Afundi SHAHIR10 ke 32999..

BY Sis Lin IN , 22 comments


Salam semua...

Malam ni lintas langsung Final Akademi Fantasi musim ke-8..so jgn lupa saksikan dan buat undian yg tepat, cepat2 beli topup tu kang nak undi xde topup plk..kekekek

Jom Afundi Shahir10 ke 32999..
Apakah Shahir bakal menjadi JUARA ??? kita saksikan sama2 malam nie yek..
Hak hak hak go go go Shahir..
'Kebahagiaan dalam perpisahan'






Lirik Lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan Shahir AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


P/S: Huwaaa ruginya dan jelessnya sapa2 yg dapat gi tgk live konsert tu..huhuhuhu





Air longan sejuk + panas

BY Sis Lin IN 2 comments



Salam semua..

Selamat berhujung minggu buat semua, pekabar semua? baik2 ka? moga2 sihat dan ceria selalu, amacam hrni? Lin hrni masih menunggu dan menanti kepulangan mr.hubby balik memancing dr Pulau Tioman, dapat ke tak ikan tu yek? besar ke, kecik ke, penuh ke tong tu..hurmmmm
Ok le, waktu Lin menulis entri nie, Lin bru je selesai masak untuk tghri nie, ntah le lauk cmpak2 je, masak 2 menu je hrni, mana tau kot2 dpt ikan tenggiri ka, sedapnya masak asam pedas kan, dh stanby rencahnya tu, so sambil memasak td rebus le buah longan kering yg masih ada stok dlm peti ais tu, ye la cuaca kejap2 sejuk, kejap2 panas ni, klu dpt hirup barang 3-4 cawan, letak ais pergghhh lego anak tekak den..
Kalau malas kang masuk le dlm jag, kisar ais batu, wah dh mcm aisblend dh ek..sedapnyaa..
Ni kang jap2 lagi mau buat rojak petis, ala petis tu kawan bg, sebungkus besar, mau makan byk2 kang bau ketiak aku petis tu..hahahahaha bahan2 dh siap cuma lupa pulak beli kangkung..huhuhu malas betul nak ke kedai ler..adeiii.


P/S: Mata dh mula mengantuk ni, wah bantal bushuk memanggil2 dh tuh..krooohhh


With Love

Friday, May 21, 2010

Antara JEM dan AKU.

BY Sis Lin IN 6 comments



Salam semua..

Hahaha sengal je kan, suke le...:p
Betul ke ejaan tu, jem ke jam ke? hurmmm ala janji bunyinya sama je le yek..jem or jam maksudnya traffic jam,kesesakan lalu lintas, ermm hari2 Lin dok ngadap sesak je time nak amik anak,Yana balik sekolah, bak kata pepatah ala bisa tegal biasa dh kat situ, x kowser nak pon sana pin sini, tin sana tin sini..malasss
Ntah nape banyak sangat kete time nak balik sekolah tu, jalannya buzi, tambah2 jem kalau hujan, yg mana amik anaknya, yg ada dr balik keje lalu Nusa Idaman tu, pheww pokoknya sana sini ada simpang mesti jem ler, so dr dok tunggu dan menunggu tu, kita posing ala2 meluat gitu, kasi tongkat dagu bermasaalah besar..hahahaha..*sila muntah*
Ala takde sapa pandang pong, dok verangan sesuka hati je le kt dalam tu, kalo owang pandang pun, buat tak tahu je le, tak kisah le, janji ikut suka hati kita le nak amik gambo ke apa ke, ada aku kesah!..hahahaha
Selagi boleh posing, selagi orang menyampah, lagi banyak aku nak tangkap gambo..hahahahaha



P/S: Saje nak tayang 'tahi lalat' yg semakin banyak dan 'idup' kat muka tuh..issshh cmne ek nak ilangkan tuh? huhuhu..

With Love

Melawat kawasan..

BY Sis Lin IN , 2 comments




Salam semua..

Kekekeke harini masa untuk melawat hospital kawasan, hehehehe sbbnya ntah cmne plan hrni konon2nya nak pi hospital melawat ibu/bapa mertua kawan Lin,Kak Ani Amin, so berjanji la dgn Mak enon, Kak Ana dan juga Annamama tu kul 4pm tggu uma mak Enon, pergi naik kete kak Ana sbb nak elakkan susah parking bawak kete besar Lin tu, so berempat le kita.
Tup2 sampai hospital, col kak Ani tu, mertua dia dua2 dah balik,pulakkk! hahaha gelak2 le kita sesama sendiri,hehehe padan muka, main redah je tak col dulu,haaa kan dh jadi melawat kawasan hospital jek..kekeke
Dah nak di lawatnya takde, Mak Enon ajak pulak minum ngeteh kat warung goreng pisang MAWAR tue, hurmm apalagi rezki dtg, pi je le, tempat ni mmg selalu je ramai org, nak order je beratur2 nasib juga tadi cepat amik ordernya, owang kata tepung goreng pisangnya power, ye ke? tapi mmg betul le,perghhh terangkat gigi nak kunyah,hahahaha lagi2 tauhu sumbat dia, kuah dia menjilat sudu, nak je aku licinkan, tapi malu pulak dgn Mak Enon, mcm owang tak cukup makan pulak kang..hehehehe..
Dah kenyang balik, Lin terus amik anak,Yana balik sekolah, anak sedara hubby dr KL yg nak ikut memancing pun dah sampai uma,hehehe sori le lambat..:p



P/S: Psstt kak Ana,Anna..plan kita nk pi coti2 tu, jadi yek..nanti kita bgtau mak Enon..hehehehehe


With Love