Saturday, July 31, 2010

Hari yang sibuk..

BY Sis Lin IN No comments

Salam semua...

Hai hai selamat berhujung minggu semua, pi mana hrni? nak kemana hrni? mesti plan baik kan hrni, Lin? ermm hubby gi mancing mlm td, esok ptg bru blk, so mana mau pi, lgpun xtvt hrni padat, mcm2 xtvt dah tersusun utk hrni, apa nak buat, layannnn dr xde keje kan..dok lama2 kat lappy ni pun buhsan jugak, dh x tau nak bt apa..huhuhu


Pagi td Lin keluar pi main badminton dgn geng2 setaman tp cuma Lin, Dr Jumiah dan Midah je, Lin bawak anak skli,Amat, dia yg sibuk benar nak mainnya..hehehe
Lepas tu pi Mesjid ingat nak bantu gotong royong tp bapa2 dah penuh, semua dh ada keje masing2 so Lin dan kawan Lin, Ana jalan2 cari makan aje la..hehehehehe


Tghri nanti jap lagi nak hntr anak Lin taekwondo, pastu terus nak ke rumah jemputan ahli ada Yasinan dlm kul 2pm, esok pun ada jgk Yasinan, mmg dh dekat nak sambut puasa ni, penuh la jemputan, dpt jugak le buat sikit amal jariah utk diri sendiri...alhamdulilah.. :)


Ptgnya plk, balik dr Yasinan nanti dh janji dgn anak2 nak bawak ke Pesta Buku Negeri Johor yg tgh berlangsung kat Danga City Mall, mmg setiap kali ada pesta buku ni, tak pernah tak pergi, tak beli pun tp suke tgk buku2 yg terbaru dan ada mcm2 xtvt utk anak2 di sana, so layann aje la...
Kowang pun, jomm la ke sana jugak.. :)


Malam baru le boleh lepak2 dok ngadap lappy itupun klu keje semua dah beres, sbb baju sekolah tgh rendam, kasut sekolah belum basuh, baju belum lipat, arghhhhhhhh keje rumah ni mmg tak habis2 klu nak cerita la..huhuhuhu
Yg penting, dlm bersosial keje tetap kena keje, semua tugas dn tanggungjawab kena kasi settle okay!..
Ok la..Selamat berhujung minggu buat kowang semua..dadaaaaa.. :)




P/S: Esok pun sama, busy busy busy...huhuhuhu 

With Love

Tahniah! Selamat Bertunang.

BY Sis Lin IN 3 comments



*Gambo C&P dr wall FB Ann..:) sangat cantik & maniss skli kamu Ann...:)


Salam semua...

Oh! Lin mcm tak percaya itu Ann..huhuhuhu 
Mmg agak terkilan sikit, sbb Lin bru je dpt tau yg Ann bertunang smlm ptg 30hb July 2010, itu le tersangat buzy tak sempat2 nak blog walking blog dia, cuma chat2 di Fb je, tp mmg pelik sbb sejak2 ni Ann senyap diam, rupanya dia sibuk uruskan hal pertunangan dia, huhuhuhuhu 
Apa2 pun tahniah buat Ann, nasib baik cuma bertunang, klu la nikah dia x bgtau Lin, mmg majuk tak moh kawan..hehehehehe...:p
Selamat bertunang buat teman/besfren/adik/dan juga tuan punya kedai on9 shop Lin, Ann-Wardrobe..
Semuga kekal bhgia hgga ke jinjang pelamin...:)
*belum pernah skli pun Lin jumpa Ann, cuma kita teman tapi mesra..kan Ann kan.. :)



P/S: Nanti bgtau Lin awal2 date nikahnya ok, senang nak planning turun KB..hehehe


With Love


Thursday, July 29, 2010

New!! Malay Village at Nusa Bistari

BY Sis Lin IN , , 28 comments

Salam semua...

Malay Village..ermm nama je dah mcm nama kampung kan? tp sebuah restoran, ingat x Lin prnh bt update Lin pi dinner kat restoran yg sama tp di Kolam Air? ye, cuma yg kali ni cawangan baru di buka di Tmn Nusa Bistari, dekat je dgn tmpt tggl Lin,Tmn Bukit Indah, klu hntr anak pi sekolah agama mesti lalu hari2 kat situ, dulu restoran asalnya Red Island Cafe, tp dh tutup so now di ambil alih oleh Malay Village, bru di buka 3hr rasanya, kebetulan smlm besday hubby so kitaorg celebrate dinner nak bg test lidah kasi rasa itu menu daaa..hehehe
Jom layannnn...


*Mmg besar 2tgkat, tp tgkat atas tu belum boleh di guna lagi, dr tepi jalan dah nampak itu restoran.


*Dalamnya kata tuan punya kedai, belum di ubah suai lagi, msh guna brg2 lama dr Red Island Cafe tu, so ciri kemelayuannya hanya terserlah di luar, tp di dlm still selesa dan santai.. :)


*Me and Yana, sungguh yummy itu banana split...ngeh3x....


*Yana makan Grilled Chicken Chop..mmg setongkol besar ayamnya tergolek..he he he


*Naz plk makan Pineaplle Fried Rice...kata Naz, nasi nya lain rasanya, mcm ada rempah khas, mmg rasa nenas...licinnnn, nsb nanasnya ko x makan skli Kak..kekekekeke


*Amat, mana2 pi, mana2 makan mesti le order Nasi Pataya dia, cuma ada kelainan sikit, nasi yg byk dan ada makanan sampingan di hidangkan skli, keropok dan sos.. :)


*Lin & Hubby order makan Nasi Putih, lauk asam pedas kepala ikan, sayur taugeh ikan masin, tauhu hotplate dan juga tomyam seafood, yg special mmg asam pedasnya, powerrrr..tu tekak Lin le, tekak kowang x tau ler..:p


*Mimpi apa le si dak Yana ni nak bergambo dgn si mamat perut buncit nie, ayah dia dok gelak2 smlm smpai sakit perut..ha ha ha ha


*Maaf gambar blur sikit, ni suasana di luar, kat luar tu boleh bersila dan juga ada tmpt duduk yg berpangkin, tp anak2 Lin kata sejuk smlm kat luar, so nak dok kat dlm aje..:)
Lepas ni kowang pi cuba la ye, menunya mmg byk, rasa masakannya kira ok la, harganya pun mmg berbaloi2, ikut le kowang makan apa, lain menu lain harga yek.. :p




P/S: Ermm nnti bulan puasa boleh la berbuka puasa di situ, tp klu inginkan betul2 suasana kampung, kowang pi kat Kolam Air tu, lagi cantik deboom.. :)


With Love

Wednesday, July 28, 2010

Selamat Hari Jadi Sayang..

BY Sis Lin IN 8 comments



Salam semua...

Harini 28hb July..genaplah umur hubby 43thn..ermm muda lagi tu, he he he 
Selamat hari jadi sayang, KAMI sekeluarga mendoakan semuga di panjangkan umur di murahkan rezki di berikan kesihatan rahmat dan hidayah kekal hgga ke akhir hayat..aminnn
Tiada apa yg istimewa untuk di berikan tapi tanda ingatan ikhlas dan doa yg sentiasa mengiringi hari2 mu , semuga usia yg baru ini akan menjadikan diri mu cukup sempurna di sisiNYA..insya'allah....
KAMI ada surprise lagi untuk mu nanti..he he he tunggu yek...jeng jeng jeng... :)
Hepi Besday 2 U Sayang....Luv U so much..muaaahhh.. :)



P/S: Terima kasih buat kak Faridah Thamby(rakan FB) yg sudi menghntr kiriman coklat ke ofis hubby..i likeeee cantikk sangat2.. :)

With Love

Tuesday, July 27, 2010

Party 'BAJU TIDUR'...

BY Sis Lin IN , , 12 comments

Salam semua...

Maaf lambat ke udara bersiaran di blog ni, byk urusan byk keje nak di settlekan, sekadar duduk sekejap beronline di FB melayan game jek, tp buntu nak cite apa di blog ni..tp hrni mood ada sikit walaupun hrni sakit teramat sakit kepala ni seperti di hantuk di dinding, x tau kenapa tp mmg sakit terkejut pagi td, alhamdulilah panadol activefast melegakan sedikit kesakitan..huhuhuhu
Ok le ni nak cite pasal 'SURPRISE' pada 24hb hr Sabtu malam yg lepas, semua perancangan dan plan di rancang oleh semua pekerja2 krew hubby Lin yg nak sangat buat surprise party harijadi hubby, walaupun besdaynya 28hb tp derang tau mggu depan hubby nak pi mancing so derang celebrate awal sikit, derang mintak party ni di buat kat rumah Lin so hubby tak la syak sangat, tema untuk party tu, derang buat 'PYJAMAS PARTY'..he he he..yg bestnya Sabtu tu keje hafday so lepas waktu kerja derang pi bawak hubby jalan2 melayan hgga la nak ke malam, majlis yg di rancang jam 8pm, so semua persiapan derang dah buat, Lin cuma sediakan apa yg patut aje.


*Kek besday Tom & Jerry khas untuk BOSS...he he he *siap le BOSS terkezutt nanti...he he he he


*Semua persiapan krew2 Tanah temasek yg bawa, Lin cuma buat apa yg ptut jek..terima kasih buat Cikgu Linda isteri Kasawari & juga kawan Lin, Anna yg membantu kerja2 di dapur.. :)


*Jam menunjukkan dekat jan 8pm, Lin dah col hubby, dia otw balik ats sebab alasan yg kitaorg plan, phewwww berdebar2 semua, mcm pasar malam, lampu semua kitaorg padam, so mmg bergelap le waktu hubby balik tu..tgk tu semua berpakaian baju tido..ha ha ha


*dgn aku skli siap berbaju tido..ha ha ha..bantal busuk je yg takde..:p


*SURPRISE!!!! ha terkezut betul hubby waktu dia balik tu, mmg dia tak jangka party ni, hahahaha dr mula sampai la nak selesai, muka terkejutnya tak ilang2..siap le kowang kena basuh dgn BOSS..hahahahaha.


*WAKENABEB!!...Advance besday party khas untuk mr.hubby...mmg tak sangka berjaya juga akhirnya...tahniah buat semua..ha ha ha ha * nsb aku tak kena tido luar..hahahahaha


*seisi bakar membakar bermula, mcm2 yg derang bawak, ayam ada, hotdog, kambing semua siap, mmg baik punya plan le kowang...


*Misi telah berjaya, apalagi makan time la..siap segala periuk, kuali semua naik ats meja, apa yg di bawak itu le yg di hidangkan..sedap2 semua....


*Sebahagian dr mereka yg telah susah payah menjayakan rancangan misi surprise pyjamas party..ha ha ha lepas ni kena berjaga2 sapa la pulak yg akan terkena..WAKENABEB!!!..ha ha ha ha




P/S: Esok harinya..ermm dok fikir2 lagi ni nak belikan present apa untuk mr.hubby...huhuhuhu


With Love

Friday, July 23, 2010

Surprise !!!!!

BY Sis Lin IN , No comments


Salam semua...

Aiyoooo kasi tutup molot tu sikit bang, kang masuk lalat plak..hehehehe.
Takpe, nanti kita tgk je le sapa yg akan dok ternganga sok..
Aku dah malas nak cite banyak, dah malas nak corat coret, ikut suka suki ko la, apa yg akan berlaku esok, mesti ada spekulasi, cakap banyak pun tak guna ler, siapa makan pengat sendiri mau kasi ingat la yek..
Yg pasti esok pasti sesuatu akan berlaku, pada AKU, KAU & KOWANG, aku dah bersedia, aku dah get ready apa yg ptut, sebelum tu Lin ingin minta maaf dan ampun buat semua yg terlibat esok, segala apa yg terjadi esok pasti akan meninggalkan kenangan buat semua untuk selamanya..huhuhuhu



P/S: Surprise?? balik2 aku juga yg kena surprise...arghhh aku bengangggggggggg!! KO tau x???


With Love

Dalam diam..

BY Sis Lin IN 18 comments


Salam semua...

Di tengah2 malam, ku mencari mereka,
Di sana tiada, di sini tiada,
Di situ takde, di mana2 pun tiada,
Aku diam dan juga kaku membisu,
Ku panggil nama nya, tiada jawapannya, 
Hati mula risau tak menentu jadinya,
Ku fikir mungkin di luar sana bermain2,
Ku lihat, ku jenguk tetap juga tiada..
Arghh ini mendatangkan marah, 
Mana pula perginya mereka berdua..
Malas nak fikir, aku ke toilet untuk mencuci muka,
Keluar aje dr pintu toilet, ku lihat kelibat ekornya,
Hahaha aku gelak sendiri melihat mereka,
Puas ku cari2 rupanya mereka lena tidur di celah kursi sana,
Tanpa di sedari, ku snap gambar mereka,
Alahai comeiinya mimik muka dan gaya tidurnya,
Dengan2 perlahan2 ku capai USB, lalu ku upload la di sini..kekekekekeke
Syhhh diam, mereka sedang lena di ulit mimpi..:)
Dah dah, pi tido sana..jgn dok sengih2 kat sini, :p



P/S: Sukar nak lelapkan mata sejak akhir2 nie, mata tutup, tapi tak boleh lena..huhuhuhu


With Love

Thursday, July 22, 2010

Hepi Bufday Siti Delima

BY Sis Lin IN 25 comments



Salam semua...

"Selamat hari jadi, Selamat hari jadi, Selamat hari jadi buat Kak Ct.a.k.a Siti Delima, Selamat hari jadi".
Selamat hari jadi Kak Ct, maaf sangat2 sbb lambat Lin nak ucapkan kat blog sebagai penganti diri ku yg jauh ini, hrni mcm biasa bizi memanjang, ni bru sempat nak ngadap lappy, btw Lin dokan semuga Kak Ct ceria, sihat, gembira dan senyum2 sokmo hrni, mesti nnti malam pi dinner kan, tp 1st time plk sambut takde Lily kan, sedihnya tetap ada..takpe byk2 bersabar, nanti Lily nak balik kan Kak Ct..
Utk pengetahuan semua, Kak Ct adalah teman, rakan, kakak, juga boleh di anggap juga seperti mak Lin, di mana Lin kenali melalui blog, dialah juga org pertama yg Lin mulai kenal dlm dunia Internet selain DirFara, dr Geng Murai membawa ke blogspot, hgga lah sekarang masing2 bizi dgn facebook, huhuhuhu..
Kak Ct byk idea, pendapat, nasihat kalau Lin punya masaalah, anak2 Lin dan Kak Ct sama2 baru nak membesar, yg dara yg bujang sama naik dgn anak2 Kak Ct, tak terbalas dgn kata bila nak di ucapkan sempena hari lahir nya, tp ingatan tulus ikhlas dr Lin sekeluarga sentiasa bersama..
Semuga Tuhan limpahi rezki, rahmat dan hidayah buat Kak ct sekeluarga..aminnnn



P/S: Amat terkilan hrni atas sebab2 tertentu, 'barang' itu x dpt di hantar, Kak Ct tunggu yek, nanti sampai la tue..huhuhuhuhu *hope Kak Ct suke nanti..


With Love

Tuesday, July 20, 2010

Mati akibat stress!..

BY Sis Lin IN , 1 comment


Salam semua...

Huhuhu sian anak kawan Lin nie, dok sedih dgn kematian rabbit kesayangannya, takpe ye Farhan, nanti mntk ibu belikan yg baru yek..huhuhu
Kisahnya begini, tghri tadi kawan Lin,Effa col kata mntk tolong ke rumah dia tgkkn arnab dia, Effa ni takde kat JB, dia bru je otw ke KL, dia kata, bibik dia col sampai tersedu2 menangis, katanya arnab tu sesak nafas, pandai bibik tu yek..hehehehe
So Lin pun terus bergegas ke sana, sampai sana, lihat arnabnya dok baring mcm dlm kesakitan tp tak tahu apa yg sakit, nafasnya mmg mcm sesak, badannya lemah tak boleh nak duduk..sian sangat2..


*Lin col Effa bgtau keadaan arnab tu, terus dia mntk bawakan ke klinik kat Nusa Bistari,Global Pets..adeii aku ni klu tang kucing tau le, tang rabbit nie, agak geli sikit mau pegang..huhuhuhu


*Sampai je, register nama dan bgtau sakit apa dan kenapa, nanti ikut turn le diaorg paggil, mcm dah kat klinik kesihatan plk yek..hehehehe


*Doktor tu kata, arnab ni mmg dlm keadaan kritikal, kemungkinan ada jangkitan di paru2, sbb dia tak nak makan walaupun di beri minum air sekalipun, sedih tgk keadaan dia..


*Dan terpaksa di tahan di wad, alahaiii ntah hidup ntah kan mati, Lin col Effa bgtau nak buat cmne tapi usaha dan keyakinan Effa, akhirnya arnab ni di masukkan jugak ke wad..


*Tapi dlm pkl 3pm lebih, Effa col katanya Global Pets col dia bgtau arnab dia dah mati waktu di beri rawatan. So Lin terus amik Farhan dan juga bibiknya untuk ke sana amik mayatnya. Doktor sahkan mungkin arnab ni mati akibat stress so  di sebabkan itu semua organ dalaman dia jadi jem tak berfungsi untuk memproses sistem penghadaman dan juga penafasannya..




P/S: Jgn kata arnab je boleh mati akibat stress, manusia pun ramai yg boleh mati akibat stress...makan tak lena, mandi tak kenyang, tidur tak basah, lama2 mati boleh mcmtu la jugak..huhuhuhu


With Love

Sepetang di Kg Danga

BY Sis Lin IN , 1 comment

Salam semua...

Cakkk!! wehuuuu allz, apa khabar? sihat ka? dah makan? maaf la ye kawan2, lately nie Lin senyap sikit di blog nie, Lin mmg betul2 bizi, sibuk dgn majlis amal kumpulan Yassin Lin, ye la, kan ke dah nak dekat nak puasa ni, so majlis tahlil dan Yassin di sana sini, klu hr Sabtu Ahad ada kelas Fardhu ain plk di Mesjid, so mmg tak dapat nak duduk online lama2 depan lappy ni, curi2 pun skodeng dok main game..huhuhuhu
Hrni Lin nak kongsi cite ni, Ahad kelmarin, lepas je Lin abis kelas muffin, ptg dlm pkl 6.30pm Lin ke Jeti Danga amik hubby balik mancing, Lin bawak anak Lin,Amat, bukan main suka lagi dia klu pi jeti nie, Lin mmg dah pesan dgn hubby jgn balik lewat sangat sbb malam tu Lin ada Yassin, nsb la hubby faham dan memahami, thankx darl... :)
Cuaca hrtu agak mendung hujan tak henti2 dr tghri, so mungkin sbb tu juga takde rezki nak meraih ikan lebih sikit, yg dpt pun alahai kecil2 molek je, klu biasa tu penuh 1 tong hasil tangkapan, takpe la, tggu nnti ada rezki mancing lagi yek... :)


*Seram gak bila lau jeti nie, mmg tak toleh kiri kanan dan jangan pandang belakang..huhuhu


*Suasana dr kejauhan kelong ikan dan juga kupang..redup mata memandang, hilang segala masaalah klu dok kt situ..


*Hubby jadi tekong bot hrtu, nsb semuanya selamat, hujan renyai2 angin sepoi2 bahasa je masa tuh, sejukkkk..


*Tong bawak sampai 2, tapi hasilnya..ermmm takde rezki hrtu..


*Ini aje hasil tangkapan hrtu, byk yg putus kata hubby, lagi plk hujan, mmg la ikan tak makan..:)


*Hehehe anak apek mana la sesat nie..hehehehe Amat encemmm la.. :p




P/S: Minggu seterusnya juga akan bizi dan SAJE membizikan diri, ingin menyendirikan diri dr SEMUA...:(


With Love