Saturday, May 30, 2009

Menu Diet Ringkas..

BY Sis Lin IN 34 comments


Salam semua...
Tadi dok borak dgn An, sian dia berat bdn dia naik 2kg, x pe An, cuba dan cuba lagi,hehehehe, sapa yg x risau weiii klu badan naik, bukan senang nk turun, naik mmg le cepat, kdg2 tu kawal makan, kawal minum, tp klu dh nak naik jgk, naik le dia kan...
So Lin mlm ni nak kongsi menu diet Lin, setelah selama 1bln dn dh 4 paket Lin minum quaker oat, berat bdn Lin turun 2kg, x caya? korang cuba le sendri, eh badan aku, aku punye suke ler...
Ikut masing2 le cara berdiet, tp jgn overdiet lak, kang terlebih sudah, ssh badan sendri je kan.
Pg, ptg, mlm Lin minum itu quaker oat, tp makan tetap makan, cuma makan banyak tp dlm kuantiti sikit, agk2 perut lapaq lg, Lin selalu makan itu biskut Jacob, sodap tu, senang, simple je kan, x yah ssh2 korang nk pose2 tu....tp kena le amalkan jgk minuman kesihatan, takar ni Lin munum HL tu, tp dok selang seli le, mahaal le, jimat sikit..hehehehehe


P/S: Amalkan amalan diet yg sihat, kang klu sakit, haa baru nye terus x leh makan...

Kisah Hari Ini...

BY Sis Lin IN , No comments


Salam semua...
Hari ini mmg banyak agenda, bukan kata urus anak2 je, urus rumah tangga jgk, mana nk gi amik report sek anak, tggu anak taekwondo, pastu gi belanja dapur lak, pastu dok keje kan kt rumah lak, waduhhh itu le tanggungjawab yg hari2 mesti di sudahkan...
Pg2 lagi hrni Lin dh kuar, sebelum gi dok sarapan dulu dgn Midah, pastu terus ke sek Amat tu, amik report book dia, keputusan? ok le memuaskan setakat ni, boleh cuba dan cuba lagi...


Selesai aje tu, Amat teruskan perjuangan dia ke seisi latihan taekwondo dia, hrni ada ujian yellow belt bg abdk2 baru, so yg green belt tu dok tengok dn perbaiki skill, lepas dh siap ujian tu, bru le semua tunjukkn kehandalan masing2, semua dh teror, klu fight tu dh tahap x ingat kawan dh, di hanyak nye betul2, sampai berdarah mulut kawan tu di kejekan dgn Amat,hehehehe
Ptg Lin kluar belanja brg dapor, beli le stok utk cuti sekolah ni,tau2 aje le cuti semua ada rumah,
mkan tido, makan tido le gamaknye....ermmm


P/S: 2minggu ni cuti..x de palan apa pun,ada sapa2 nk belanja holiday? hahahahaha


Friday, May 29, 2009

Aku Rindu Kamu!!!!!

BY Sis Lin IN 3 comments


Salam semua....
"Sepi sunyi keresahan melanda, hati merindu merintih dalam sejuta rasa, sayang kau bawa, kasih kau pergi, aku kau tinggal dalam kehibaan, sayu rasa tatkala jiwa meraba, tiada dakapan dan pelukan dalam pangkuan.."
"Aku rindu, aku sepi, bila kau tiada, datang la sayang, kemari lah kasih, bawa aku bersama dalam perjalanan cinta, aku tahu niat mu itu mencari rezki untuk kita, tp apakan daya, aku tak dapat menahan segala rindu di dada, makin aku diam, makin aku pendam, makin ia datang membisik kata cinta mu yg membara...."
"Kini aku harus faham dan percaya segala dugaan dan cubaan mesti aku harung walau rindu, sayang, dtg memecah tembok nafsu ku ini untuk terus rindu merindui mu, akan ku tunggu kau pulang, biarpun masa yg menentukan, aku dan anak2 mendoakan semuga kau sihat senantiasa, semuga kau di sana percaya bahawa aku merindu, mencintai, mengasihi dan mencemburui kau selalu...ingat lah daku dalam dakapan mesra mu.....i miss u.."


P/S: Luahan rindu melayan perasaan bila rindu datang lagi...8hr pemergian mu..


Pesta Buku & Makan Lagi...

BY Sis Lin IN , , 2 comments


Salam semua...
Hrni hr Jumaat, 29hb Mei 09, ermmm rasa masa tu cepatnye berlalu, dah seminggu hubby gi trengganu, perasaan rindu hanya kami berdua saja yg tau,huhuhuhuhu.
Tghri td lepas je hantar Yana sek, Lin ke Sgpura,Tuas skjp hntr brg, so balik je dr sana, terus amik Naz & Amat gi Pesta Buku 09 Johor tu, sampai sana byk bas2 sek, murid2 dr pelbagai sek, cikgu2, dan org ramai yg dtg ke Pesta tu, meriah gitu, si Naz jgn le ckp, dh mcm org sasau tgk buku, semua dia nak, Amat lg ler, nmpak je terus je meluru ke gerai komik, mcm2 jenis buku ada, dr komik, novel, majalah, buku sek, dan mcm2 le, Lin td cuma nk survey harga Kamus Besta BI & BM tu, tp lihat masih sama dgn harga di luar, so x jd le nk beli td, ingat kan harga di situ murah le sikit, tp sama jek....bwekkk
Balik dr sana terus amik si Yana, apalagi, mlm ni makan order je le,hahahahaha...Amat mkn nasi pataya, Yana nasi greng kg, Naz nasi greng cina, Lin mkn mee hoon tomyam...aduiiii makan lg weiiiii....uwaaaaaaaaaaa.


P/S: Perasaan Lin hrni terasa sangat la rindu pd hubby, I miss U...sob sob sob..


Aku, Dia, Dia & Dia..

BY Sis Lin IN , 2 comments


Salam semua...
Dah sarapan ke belum? jom makan capati,hahahaha, pg ni Lin dn 3org kawan lg kuar makan kt Habib Corner, dekat je dgn uma Lin, masih dalam area Bukit Indah, tp hajat si Mak Buyung,Yati nak mkn capati x kesampaian, sbb restoran tu capati ada ptg jek, so kita org mkn toseii, roti telur, mee greng mamak, nasi lemak, telur pindang, manyakkk nyeeee...hehehehehe.
Habib Corner ni restoran baru, tp oke la boleh la layannnn..harga pun mana2 sama jek kan...aduii perut dh konyang pusat tersembul, apalagi sampai je uma, dok terlentang terbaring, lepak, ni pun kwn2 belom balik lg ni...relax semua kt sini....hehehehehe



P/S: Camne le nk diet ni..makan, makan dan makan lagi...uwaaaaaaaa..


Thursday, May 28, 2009

Kenduri Soto Pulak...

BY Sis Lin IN , 6 comments



Salam semua...
Ingat lagi en3 Lin yg lama, kenduri roti jala? so hrni Lin & kawan2 dpt jemputan mkn lak kt uma Midah, dalam kul 4pm gitu le Lin kuar, kwn2 semua ada yg dh sampai, ada yg lewat sampai, tp bila dh bab mkn aduii kecoh riuh, dh mcm kt Jom Heboh,hahahahaha.
Dah makannye soto, mesti le menu nya soto, ada juga spageti, agar2, tp x sempat nk snap, leka dok kuar masuk dlm mulut,heheheheh..
Kebanyakan korang tau le, kawan Lin semua nye maju ke depan, aduii riuh le raya thn depan dgn sore anak2 kecik, seronoknyeeeee..
Dah x tau le Lin nk cite, mmg meriah suasana, td ilang stresss bila jumpa kawan2, cuma dlm ramai2 kawan pun, rambut sama hitam, hati lain2, so sendiri mau ingat, berkawan biar seribu, kalau ada salah kena le kasitau, baru le kita tau, jgn simpan membeku, lama2 sesama jd bisu....
Apa2 pun, terima kasih la Midah, mmg power soto ijo tu, lps ni uma sapa lak kena serang ek...tgguuuuuuu.
*Baju : An-Wardrobe...


P/S: Esok pg nk lepak mkn capati lak...muahahahahaha

Congrate! Barcelona....

BY Sis Lin IN 1 comment


Salam semua...
Ermmm sana sini cite bola kan?...ada tu hrni yg dok keje tersengguk2 kepala ala2 mamai, mana x nye, dok berjaga tgk bola,hehehehe..tp berbaloi le pada penyokong Barca ni, ye la Juara 3thn berturut tu, Lin ni x le sangat ikut perkembangan, lg2 setelah kekalahan Chealsea,ermmmm.
Apa2 pun tahniah ler, adat bertanding, menang kalah, kalau x pasrah mana nk ada pemenang nye, tp sedih ler, x dpt mkn pizza MU tu..hahahahahaha..

Barcelona 2 - 0 Manchester United

Venue: Rome

Date: 27 may 2009

Rekod pertemuan lalu:

1. 2007/08 UEFA Champions League semi-finals
Barcelona 0-0 Manchester United
Manchester United 1-0 Barcelona (agg: 1-0)

2. 1998/99 UEFA Champions League group stage
Manchester United 3-3 Barcelona
Barcelona 3-3 Manchester United

3. 1994/95 UEFA Champions League group stage
Manchester United 2-2 Barcelona
Barcelona 4-0 Manchester United

4. 1991 UEFA Cup Winners’ Cup final
Manchester United 2-1 Barcelona

5. 1983/84 UEFA Cup Winner’s Cup quarter-final
Barcelona 2-0 Manchester United
Manchester United 3-0 Barcelona (agg: 3-2)



P/S: Tahniah Barcalona !! MU tetap The Champion!!!
'Chelsea Blues Forever'...muahahahahaha..

Hari2 Nak Kena Jerit!..

BY Sis Lin IN , 4 comments




Salam semua....
'Amat!! angkat baju tu masuk bakul'...'Amat!! salin baju tu cepat!'..aduiiii
Itu le dialog Lin hr2 waktu balik sek, hari2 nk kena jerit dgn itu bujang sorg tu, hr2 dia bkk baju main campak jek, hr2 dok lepak tgk tv x salin baju, dulu ada bibik boleh le main kutip, ini makin mnjd2 lak dia bt keje, alasannye,penat!, balik je Sek.Keb terus bukak baju campak, nnti balik Sek.Agama ptg lak x reti2 nk salin baju, kang dh nak gi tuisyen ptg, bru le dia salin, bukannye apa, naik kotor hitam baju tu dia lanyak..aduiiii
Ntah le kot2 anak Lin je kot cmtu, maklum la bujang sorg, manja sikit, ke mmg anak bujang ni malas ek?..ermmmm



P/S: Nasib anak lelaki tu, kalau yg pompuan bt cmtu, alamat...'lu fikir le sendiri'...hahahahaha.

Wednesday, May 27, 2009

Seaweed...Sodappppp!!!

BY Sis Lin IN 7 comments


Salam semua....
Seaweed @ Rumpai laut, korang makan? ala bende alah ni la yg owang jupun bt shushi tu, haaa sedap kan? kalau kt uma ni, jgn ckp la, sekali beli berpaket2 tu, sekejap je lintas langsung dia, anak2 mmg suke makan bende ni, shushi jgn ckp ler, lg le meroyan kalau makan, x sedar diri, kalau beli kena sorg 1 set, kalau beli kongsi, alamat mcm dok dlm reban le anak2 makan berebut...
X pernah makan? aduiii cuba la, kang pi le Jusco ke, kedai runcit ke, supermarket ke, gi cr, jgn beli kt kedai bunga, nnti kang dia bg benih 'Seaweed' ko tanam le sendiri....hahahahahaha.



P/S: Agk2 time makan tu, dok bayang le, makan dlm kandang, mcm mkn rumput gitu..muahahahaha

Rabakkk Sehhhh...aduiiii

BY Sis Lin IN , 1 comment





Salam semua....
Woii woii apa tu yg rabak??? aduii korang ni pun, baca le dulu baru nk bt spekulasi rabak tu,hahahahaha...Rabak macam rabak, tp smlm mlm, poket Lin yg rabak,huwaaaaaaaa...dr ptg kluar makan, soping, makan, soping, bila mau sedar diri ni weiiiiii...kekekekekeh..
Ermmm ala x pe la, utk menceriakan anak2 x kisah la, janji derang hepi dan gumbira kan? tang makan2 ni no hal la, murah rezki tau kalau belanja makan,kan???..
Bukannye selalu pun, x sebulan sekali je time gaji mkan besar2 sikit, dok melayan le permintaan order dr anak2, smlm derang nk makan kt Sazzling Stone lagi, mana lg paling dekat, Jusco Bukit Indah aje la, dulu dh skli gi sana makan bwk anak2, kali ni kali ke-2 Lin bawak makan lagi kt sana, anak2 suke chicken chop dia, sedap...boleh la layan berbaloi dgn hegenye..uhuk uhuk...
Yang si Amat tu dh x ingat makan dh, dok asyik dgn PsP dia, maklum la bru je download game baru, makan pun ala sakit jiwa si Yana tu dok melayan...anak anak...ermmmm.



P/S: Ammar & Aiman nnti dtg main game PsP baru Amat yek..Fifa09 pun dh ada....hehehehe


Tuesday, May 26, 2009

Cool Pad Notebook..

BY Sis Lin IN 5 comments



Salam semua...
Td ptg lepas aje balik dr Sgpore, Lin balik amik Naz & Amat gi Kipmart Tampoi, ada niat yg nk di cr ke sana,hehehehe...so cr punya cr dpt jgk akhirnye, ala semua orang agknye dh tau dah, mgkin semua orang pun dh pakai dh, so x yah le nak cite panjang2 ek....
Bg yg x tau lg, tu ada nampak itu color biru? hehehe Lin beli Cool Pad Notebook, ye la 12jam dok tenet je, panazz wooo, jd kena le belikan dia kipas angin..hahahahaha..so lps ni x le panass muntut dia...cumaaaaaa...nape x de color pepel ek?..klu x lg la cantikkk kan?...
Lg 1 niat dh dpt beli itu celcom broadband prepaid, so cuma nk beli itu modem atau guna Hp je la nk masukkn sim card, dh ada sok, lps ni leh la skodeng blog kt dalam kete,hahahahaha


P/S: Ingatkan kita je tau panasss cr kipas, laptop ni pun tau gak mintak di kipasss...hehehehehe


Bakul Kelambu

BY Sis Lin IN , 15 comments





Salam semua...
Harini mmg bz di luar aje, dok on9 pun kjp2 jek, lepas amik Naz & Amat dlm kul 2pm, Lin kuar gi Sgpore sat ada urusan, hari hujan lak tu, so mmg le jln ada sikit jem, Lin x kemana cuma gi Woodland's aje, biase le klu dh jln sorg2 tu, belek sana belek sini, skli terpandang dgn satu brg ni, ermm cuba korang tgk, cantik kan? bakul anyam tu, tp berkenan sangat dgn penutup dia tu, dh mcm kelambu skli pandang,hehehehehe
So apa lagi, rembat le brg 3set mcm2 color, ala x le mahal nye, 1 set cuma $10 je, kira2 duit kita dlm rm20 le gitu...cr color purple, sedihh betul, x de pulak la..aiyooo nyonya, lain kali amik itu color byk2 la woooo...


P/S: Anak Lin si Yana kata, bt letak anak kucing tido,hahahahahahaha



Monday, May 25, 2009

Arghh Panaz & Pedas!!

BY Sis Lin IN , 7 comments

Salam semua...
Arghhh panazz betul la hrni, mcm nak pecah otak di btnye, itu la ujian dr Illahi di duniawi ni..aduiiii.. So dek kerana panazzz, nk bt apa pun berasap berpeluh semua area, di jd kan cite malas, Lin hntar cuci si Aril ku ini ke car wash, cuci kedai je le, x larat nk lawan had panazzz tu, klu hntar kedai tu oke la, x pe, tukang cuci tu mmg dh alah bisa tegal biase, cr makan kan, nasib gak ada bumbung tu, x la panazzz sngt derang tu, berkilat betul dh tu kan, oke la skli cuci rm10, kan?


Ermmm malam ni lak panazzzz pedaasss membara, Lin bru siap masak asam pedas ikan parang bersama belimbing buluh, fuuuhh terpedas sangat lak, nsb ank2 oke, jnji asam pedas, tp Lin campur ikan tenggiri, sbb anak2 x mkn ikan parang, kan byk tulang..hehehehe..
Ok le, cukup le takat ni, nk mandi dulu bt kali ke-4..panazzzz pedasssss aduyaiiii...



P/S: Hrni macam2 hal, mana yg 'auta' mana yg 'fakta'..tipah tertipu!!!! aku pongggg...


Sinopsis Kenangan Semalam

BY Sis Lin IN , 4 comments




Salam semua...
Hari yang indah, hari yg bahagia, gelak ketawa, gurau senda, tetap akan ku kenang sampai bila2..Buah tangan & cenderahati, semuga kalian murah rezki sampai akhir nnti..Amin.
Dapat berita Ct nkturun JB so smlm dok siap2 nk masak juadah bt orang jauhhhh..

Pagi - Lin di terjah!! Lin keluar ke pasar, balik sggah beli roti, x sangka di terjah oleh Shai.
- Siapkan menu2 yg terdaya di hidangkan Lontong Kuah, sambal kacang, dan lain2.

Tghari - Pkl 12pm Kak Ct & Cm & Family dtg sggh, rase mcm lama x jumpa la, kan?..
- Makan beramai2 sambil borak kosong dan berisi...
- Pkl 1.30pm lbh kurang Kasawari & Linda & anak2 pun sampai.
- Sekali lagi makan2 dan borak kosong dan berisi...

Petang - Dalam pkl 4pm lbh Kak Ct & Cm berangkat bertolak balik ke KL.
- Edisi bergambar pun bermula..snap sana, snap sini, gelak sana, gelak sini..aduiiii.
- Acara lumba tido di mulakan, bermula dr Kasawari, kemudian Linda dan di ikuti oleh
Shai...nasib x de yg berbunyi...
- Lin sambil kemas, sambil update..hehehe
- Pkl 6pm lbh gitu bru le semua bangkit mencari kuih bangkit..keh3x..
- Anak2 bermain bola lepas geram, dan kemudian Kasawari berangkat balik ke Kasawari7....he3x.

Malam - Lin, Shai & anak2 keluar makan tp mcm biase masih lg terkilan nasi ayam penyet..
huk huk huk..
- Selesai makan, terus menuju ke Stesen Keretapi Tanah Melayu di Bandar, utk
menghantar Shai pulang..
- Lin terus pulang ke rumah, bersihkan diri & dok tenet sekejap dn terus tido....Zzzz



P/S: Terima kasih sekali lg, dan terima kasih segala buah tangan & cenderahati dr kalian semua...

Sunday, May 24, 2009

Bila FC Aril AF7 Menyerang!!!

BY Sis Lin IN , 28 comments


Salam semua...
Mmg bertuah la hrni, ramai FC Aril ku dtg berkunjung ke rumah,hahahaha
Ha lihat la donia, gambar kenangan bersama ahli baru FC Aril ku, yg duduk mkn tu berbaju hitam belum lg sah mnjadi ahli yek, belum byr yuran lagi,muahahahahaha..


'Mari2 beli itu payung Aril'.. CM dh beli 1 kaki, Kak CT tgh dok cr bag duit dia nk byr tu, x boleh hutang!!! hahahahaha..
Lily kate mai le naik itu Aril jln2, tp Kak CT kate x boleh, sbb adik2 bau masam semua, kang hilang lak perfume kete auntie Lin..hahahahahaha



I lap you la CT, lihat jgn kate jd FC Aril, tp Kak CT ni join FC purple Lin skli ko.....jgn le mareee.
Chaiyokkk le Kak CT..
'Ret, jom join purple FC, kluar dr kepompong Red tu...' hahahahaha



Yg ni paling aku suke...siap bg promote lg ko tau!! Chaiyokkkk lg sekali!..
Kepada sesiapa yg ingin menjadi ahli FC Aril...sila la belajar2 sebut 'AWOKKKKKK'...
miahahahahahaahha..



P/S:Terima kasih bt Kak CT&CM&Family, Kasawari&Linda, Shai (kaki terjah)...
Kerana sudi dtg sggh ke rumah bg menjayakan episod Aril hrni..hahahahahahaha


Saturday, May 23, 2009

Kaki Kritik Kawin!

BY Sis Lin IN , 2 comments


Salam semua....
'Selamat Pengantin Baru bt Adlin & Emelda'
Semuga kekal bahagia ke anak cucu..Amin..
Ermmm..Tgk 3K tu tajuk!! hebat sehhh!! sapa x kenal si A&A tu..kira2 dh sama standard dgn Poul Moss tu dh, kalau komen dia, menanah telinga beb dengar tp kalau dia puji, dok sengih sampai ke telinga korang, so hrni selamat la di ijab kabul mereka berdua, x dpt Lin bayangkan mcm ne rupe senyuman dn keletah dia ats pelamin, ye le dia tu x leh cover line kalau bt lawak kan?..ni lagi le jumpa ramai org jumpa ramai peminat, kang ada je aksi2 terlampau dia kang,hahahahaha.
Ok le, esok korang baca je le kt paper ke majalah sendri, korang br le en3 sendiri, ni pun Lin tangkap muat gambar kt blog kawan tu..hahahaha..



P/S: Mesti si Akim AF7 tu bt konsert 'free' kt keje kawin Adlin tu..hahahahaha


Patut Le Sakit Kepala..

BY Sis Lin IN 33 comments


Salam semua...
Adehhh..dr smlm mlm sampai le pg td, dok sakit kepala, rupenye seketul jerawat dok tumpang duduk kt muka ni, eeee sakit nye le kan?, nk kata bisul x jgk, mmg jerawat batu le ni, kira jerawat yg dh x de tempat nk menumpang, nasib gak kt situ leh le cover2 sikit, klu btnye kt tgh2 hidung, mau dok mcm clown besar nye kan?..hahahahaha
Tp kan, ni ada le petua org tua2, kalau dngr tu mmg le kotok jijik, tp itu le yg Lin amalkan kalau tumbuh jerawat, hehehe apa? sapu taik hidung! iyeeee x caya ke? cuba le nnti, kalau nk lebih mujarab, mai sini Lin guna taik hidung Lin..wakakakakakah.
Tp ni mlm ni, dh kecut dh jerawat tu, ha kan mujarab tu kan...chaiyokkk.


P/S: Korang kalau dh sapu taik hidung tu, jgn lupa basuh muka lak! hahahahaha.

Facebook Galak Zina?

BY Sis Lin IN 9 comments


Salam semua..
SURABAYA: Kira-kira 700 ulama Indonesia kini membincangkan fatwa mengharamkan melayari Internet dengan tujuan bergaul bebas terutama di laman sosial seperti Facebook yang didakwa menggalakkan berlakunya zina.
Facebook melaporkan Indonesia memiliki peningkatan paling pantas dengan peningkatan 645 peratus kepada 831,000 pengguna.
“Ulama menganggap fatwa itu diperlukan kerana hubungan itu mampu menyebabkan berlakunya zina.
“Meskipun ia boleh digunakan, panduan perlu diberikan,” kata jurucakap Sekolah Asrama Islam Lirboyo, Nabil Haroen. - AP.


P/S: So kita di Malaysia ni camne? 'lu fikir le sendiri' 'sendiri mau ingat le'..