Thursday, October 30, 2008

Cuba teka?Dimana?Siapa?

BY Sis Lin IN 32 comments

Cuba la teka,dimana,siapa..??
Siapa ya,Dimana ya..??

P/S:cepat sebelum tuan nye dtg kang...

Pasar Tiram/Man Janggut

BY Sis Lin IN 3 comments


Salam semua...
Aduh..sori la kwn2 hrni lin menghilang lg dr blog,pg ni lin gan kwn aida kesuma gi pasar tiram,saje jln2 lama dh x pergi,hujan renyai2 pg ni,smpai tiram byk dh kete dh full parking,tp x la seberapa ramai,mgkin mood cuti ada lg,kitaorg belek2 je,smbil belek tarik,belek tarik,keh3..dh perabis gak...lin x de la beli ape pun,aida yg byk beli..keh3..Jam dh pkl 10.30am,terfikir gak tiba2 nk terjah restoran Dir,bgtau aida,yok jalan je dia..smpai johor jaya cr jln bakawali ?,cari punye cari aida trus nmpk Restoran Man Janggut tu,kitaorg trus dok kt dlm amik order,mgkin adik lelaki dir tu,tp kelibat dir x nmpak pun,kjp tu dir pun dtg,pun msh x perasan lin dok minum kt situ..keh3,lin sms dir,trus dir terperanjat malu,bersalaman dgn mak dia(muda gitu),adik dir Yati tu(mmg cun),ayah dir dok borak dgn kwn2..kitaorg order lontong,penuh 1mangkuk,cedap..yum3...dr jauh dir dok kt kaunter je,sbuk dgn ank sedara dia o.oii tu,cute...dir plk x toleh2,malu benar la dir tuh...keh3,kenyang je perut lin gan aida blk,kali ni dir belanja..thanks ya..trima la ole2 dr sis bt dir dan mak dir..muat x??ok bye dir,lainkali sis terjah terjun lagi..keh3...

P/S:mmg sporting kluarga/restoran dir tu,mmg mesra alam,tp dh rase lin ni mcm artis plk td..buwekk...keh3

Wednesday, October 29, 2008

Keluar Negeri?

BY Sis Lin IN 8 comments


Salam semua...
Hrni lin pg2 lg dh kuar nk pi singapore,ada urusan sikit,so kuar saje trus sms muralle,ingt nk jumpa dia,tp muralle jwb sms dia dh start keje hrni,so x dpt la nk jumpa dia,bila free kite jumpa k...jln raya dr tambak ke checkpoint s'pore mmg lenggang je,so cepat smpai,abs urusan,apalg dok jln sorg2 cuci mata la,belek tarik,belek tarik,ishh semua nye nk beli,yg niat nye aku nk belikan ank intan bju ben10,ank2 dia suke btul dgn ben10..ada lin belkan ole2 utk kwn2 yg jauh tu..sape?surprise...smpai johor lin urus kan hal lain dulu,kesana kesini aduhh lotih...pastu dok lepak kt kedai kwn,mkn kt bestmart nasi ayam penyek..trus blk,mandi,kemas2 brg,dok test2..keh3..bru lin bkk pc on9..wah byk msj masuk..keh3..sori bz sikit hrni...

P/S:puas cr sz XL,x dpt2..tp ada yg lain nih..sz ape??ada le...keh3

Tuesday, October 28, 2008

Birthday Party uma Intan..

BY Sis Lin IN 4 comments

tu nmpk tu kek hrjadi ank intan,kartun ape tu..cuba teka?...betul..upin/ipin..ank intan mmg suke benar dgn kartun tu,jd idea intan dgn suami dia dtg nk bt kan gmbr tu kt kek ank mereka,so menjadi gak tu..kate intan dr pkl 12am-5am nk siapkan karektor upin/ipin tu...mmg sedap kek tu intan..

P/S:lepas ni boleh la cuba ltk karektor gmbr kartun ben10 ye intan...shai mesti order tu..keh3





"Happy Birthday to you,Happy Birthday to you,Happy Birthday to you...Happy Birthday to you.."
Haa..nyanyi lagi tau...mlm ni lin dpt jemputan party dr blogger intan yg dok dekat sedepa je dgn uma lin,birthday boy ank dia yg sulung Muhd Shaufi Hanif..6thn..meriah gitu dgn keluarga intan..sporting abs diarg ni..ye?makan apa?oo mkn special..intan bt nasi greng cina,mee greng india,sup ayam,murtabak,dan yg pling best masak remis(species lala)berlada..pehh sedap gitu..so terima kasih ye intan sekeluarga kerana sudi menjemput lin..

P/S:pak long intan td rupanye cikgu sekolah lin waktu bersekolah di Sek.Agama Dato' Abdullah Esa..ishh nmpk muda je cikgu tu..

Monday, October 27, 2008

hadiah dr CT/CM

BY Sis Lin IN 1 comment

hip.hip.hurayy...mmg lompat2 kijang lin hrni,mana x hrni dpt hadiah dr kekanda ku sayang CT/CM..ni kali ke-2 diaorg bg selepas kad raya hrtu,rajin tul diaorg ni edit2 ni yer..ape2 pun thanks ok sebab nk bg award friend utk lin nih..muahhhh utk CT/CM...

bingkisan dr DirFara

BY Sis Lin IN No comments

wah...hrni ada dpt bingkisan dr dir,terima kasih la sudi jgk nk bg smile tu 1 utk sis,dlm byk2 tu ada jgk sis kt dlm tu ye...thanks,terharu,teruja,tersenyum..
"SMILE"

happy deepavali

BY Sis Lin IN 1 comment


salam semua...
Disini lin ingin mengucapkan "SELAMAT HARI DEPAVALI" kepada semua kaum india yg merayakan nye,dan lin harap semoga hari yg penuh cahaya ini memberi satu keriangan dan keceriaan kepada semua utk meraikan..dengan ucapan...klu mkn muruku/nasi beryani ingt2 la nk hulur sini yer...keh3
<<>>

Sunday, October 26, 2008

marhaban x abs2 lg..layan gmbr

BY Sis Lin IN 2 comments







salam semua...
marhaban ya marhaban...
mmg meriah,riuh,kecoh,gempak marhaban thn nih...
semua gmbr2 nih mana yg sempat je lin snap,ye la segan nk amik org ramai,makcik2 tu pun malu2 semua nk tangkap gmbr..ada tu pun gmbr curi je...
apa pun thn nih mmg byk jemputan marhaban kumpulan kami,ada dr ahli kumpulan dn ada dr jemputan luar..belum abs lg nih,smpai hr selasa bru la penutup marhaban kite,jd bg yg teringin menjemput kumpulan kami utk meraikan apa jua majlis,boleh contact lin,mmg di alu2 kan...

P/S:bt as sekeluarga gmbr ni sebagai tatapan as yg jauh di sana...di kirim salam dr semua bt as yg jauh di rantau...

Friday, October 24, 2008

gigi ok/lagi2 marhaban

BY Sis Lin IN 4 comments





gigi?? owh dh ok,x de bengkak lagi,sakit pun kurang dh sikit,dh boleh makan..hrni nk p jumpa doktor cabut,tp bak kate member blogger lin tu(memory),sayang klu cabut,cuba tanye klu matikan gigi tu..ok gak kan tu,syg tau nk cabut,dh hidup bersama sekian lama...nnti kang nk tanye doktor..thanks semua yg care dgn sakit gigi lin ni ye..i love u..muahhh..

heheh...marhaban???ooo tetap di teruskan,smlm 5 buah rumah kite jln,tp x dpt la nk amik gmbr semua,ramai rumah penuh,masuk trus nyanyi 2 lagu lg tau,jd hura hara tu x dpt la nk posing..tp yg ni dkt rumah kwn pondok lin tu milah,x segan skit nk snap,cuma dh lin yg tangkap,maka x de le gmbr lin tu..x yah dok cr2 ye...keh3,mlm ni ada 4 +1 rumah,kena pose hfday hrni...mlm nk mamam..watchaaa..

Thursday, October 23, 2008

gigi oh gigi...adeiii

BY Sis Lin IN 4 comments



adeiii....ishhh klu dh sakit gigi teruk jgk ye,nk marah pun ye,nk tido ssh pun ye,nk mkn/minum semua susah,lg klu nk bt keje x menjd semua...ini la kali per-1 lin kena sakit gigi,bru tau cmne rasenye...adeiii..hrni dh ok sikit cuma rase nyilu2 je,sok nk bt appoinment kt klinik gigi nk pi cabut...sakit x ek??? ala takutnye,kate org doktor bg bius,tp bius la tu yg sakit,adeiiii......tggu je la sok ye cmne..

Wednesday, October 22, 2008

hari ke-2 sakit gigi....

BY Sis Lin IN 1 comment

sakit gigi...
gigi sakit...
kenapa boleh sakit gigi...
gigi kenapa la boleh sakit...
makan x boleh...
x boleh pun kena makan...
ubat dh abis makan...
makan ubat pun dh nk abs...
aduhhhh...sakit gigi...
sakit nye gigi...aduhhh....
klik sini untuk dapatkan smiley upin dan ipin


Tuesday, October 21, 2008

aduhhh...di serang sakit gigi

BY Sis Lin IN 4 comments



salam semua...
hrni lin x berapa sihat,di serang sakit gigi dek kerana gusi pecah..aduh sakit nye ni jgn ckp la,smlm ptg mula rase denyut2 trus tangkap ke gigi,lin ni x pernah kena sakit gigi,bru ni la tau rasa cmna sakit nye sakit gigi,x boleh tido mlm,nasib ada ubat penahan sakit tu...aduhhh...mlm smlm lps hubby blk trus cr klinik gigi yg bkk lagi,nasib ada kt TUTA tu,msuk dlm jmpa doktor,dh x-ray rupanye mmg bengkak giler kerana akar dh rosak dlm,tu yg jd sakit terlampau doktor kate,nk kena cabut tp tggu dh x sakit bru boleh cabut..aduhhh sakitnye,so skrg mkn pun sakit nk minum pun rase sakit,jd mulut tutup je la,diam membisu,kt rumah ni semua gelak2 kan je,dh x kira ape yg dpt depan mata abs lin lempar dek sakit hati kena gelak...aduhhhh,perut lapaq nihhh...hah tu nape gelak2 tu,nk kena lempar gak ke???adeiiii..

Saturday, October 18, 2008

marhaban raya rumah ke-2/ke-3

BY Sis Lin IN 4 comments




salam bt semua..lin ni mmg dh x de entri lain nk post,msh mood raya lagi..keh3 jgn la jemu lak ye,kan msh ada raya lg nih...mlm smlm ada 2 rmh kita marhaban,x di sangka oleh semua ramai yg hadir semalam...mkn jgn la ckp,rmh per-1 tu mkn laksa johor dan nasi himpit,rmh yg ke-2 kita mkn nasi himpit,mee kari,ada soto dn beraneka kuih-muih...mana x berat naik turun,makan sedap2....sok ada lg,kena simpan perut tu...

Thursday, October 16, 2008

expose dr cik lawa..wakakah

BY Sis Lin 5 comments


wajah zaman 70an....
wakakah...aduh la adeh dehh...x tahan aku tgk..nk jd cite, td aku p sggh blog cik lawa,dok ckp2 la mcmne la rupa aku klu di expose tu...sekali cik lawa bt di kenen kn gan shai tu....tu yg aku x tahan gelak ni.....

template/kunjungan balas

BY Sis Lin IN 4 comments

salam semua...
semalam tgh dok2 lompat2 ke blog org,terfikir lak nk tkr template bru tp x reti..so aku bkk blog ien(muncet) bc tutorial yg dia selitkan tu..dek tkut nk bt,aku srh ien btkan utk aku nye...tu yg dok tutup dlm 2jam tu...keh3..1st time bkk je wah mmg cun le,purple color tu...rupanye ramai gak yg dok tkr langsir ye...keh3..ape2 pun tq kt ien utk design yg ni...bt waktu ni lin gna yg ni,nnti dh hbs menelaah ebook tu bru lin nk cuba tukar...thanks ien...

td cite template,kali ni nk cite raya lak,smlm blogger intan dtg beraya ke rmh lin mlm td,dtg dgn suami dn ank2 dia..tp sori la lin x dpt nk sediakan ape2 menu utk intan smlm,yg ada kuih raya yg 18 balang tu keh3...ape2 pun thanks to intan kerana sudi dtg...tp nape le lupa amik gmbr smlm..adeh dh borak sakan lupa lak..

Tuesday, October 14, 2008

wanita terlalu istimewa.

BY Sis Lin IN 27 comments

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. '..i letih
la..dah lewat ni, i nak tido lah.....'
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak
lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam
sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak
tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak
nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air....sementara
tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la
gula...chec k bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik
ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la
kejap....pegi yard, masukkan baju
kotor dalam
mesin basuh...penat dah
ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...
baru teringat tak sembahyang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv
lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2
pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu
ruam....pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan
botol...basuh botol jap...ok settle...
ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat
lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg
coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh
pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai
nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg
baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni
die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok
settle...
Tetiba dengar suara
papa...'..u buat apa lagi tu..tadi kata nak
tido..'....'..yelah nak tido la ni..nak sembahyang jap...'
masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak
tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment
cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..
bukak almari...emmm. ...pakai baju hijau ni lah besok...gosok
kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik
belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah
bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung
elok2...kemaskan baju gantung2....masukkan seluar papa yang dah kotor
dalam tempat kotor...ok settle...
dgr suara papa lagi...'..i dah ngantuk ni..'..dalam pada nak masuk ke
bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha...lu pa dah 3 hari
tak
siram...ok, siram jap...check jap pintu
ni...sah tak kunci
lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat
indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..
ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak
nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...
ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni
kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers
ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25
hb ni beli la skali...ok sayang tido k....kalau boleh jangan la bangun
tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...
aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku
nih....ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan
program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya
lelapkan mata...Ya
Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari
ini,.
..mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv...'...i
dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni,
bola pun takde...'...selang seminit ...dengar suara papa
berkeruh...dah agak dah....
So?....apa yang peliknya..??
Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK
KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu..
Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah.... setiap wanita adalah
istemewa dengan cara mereka sendiri...
Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah
mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk
berdikari...

Sunday, October 12, 2008

anugerah RATU RAYA dr shai...

BY Sis Lin IN 2 comments


inilah hadiah dr shai sempena anugerah kategori RATU RAYA thn ni...3btol utk 3thn berturut2 akan dtg...keh3

beraya bersama blogger2...

BY Sis Lin IN 1 comment









hari ini adalah kenangan terindah bt lin sbgai blogger sbb nye org kuat2 MSJbox semua dtg beraya kermh lin...terima kasih bt kasawari/linda,shai,dir/fara dan rosli aku x der blog tu kerana sudi dtg kerumah beraya bersama2...harap2 klu x kenyang perut mkn dirmh lin tu jgn serik yer...tp mmg gempak btul ler...lepas jer dirumah lin,kitaorg jln ramai2 mcm marhaban pegi kermh intan,dkt jer gan rmh lin tuh...apa lagi kecoh gak ler kt sana...so thn depan pnjang umur kita beraya bersama lagi k....thanks 2 all...

Saturday, October 11, 2008

marhaban raya per-1

BY Sis Lin IN 19 comments
















keh3...raya lg,marhaban uma EFFA yg siang td tu,ni 2nd round nye lin dtg,td touchup skrg melaram lak...hah jgn terkezut lak tgk lain jer gmbr tu,lin tu cuma aurat jer lain skit,ye ler gi marhaban,yassin x kan nk pakai rock2 kan...sekali sekala setahun sekali keh3....yg ni pembukaan permulaan marhaban kite,tp x ramai lah malam ni mgkin byk yg gi openhouse la...ni blk jer nk pi pasar borong nk beli brg bt masak esok,kan kasawari,shai n friends blogger nk dtg ni,sori ler shai,lin kejar unta x dpt2,lotih dh ni...korang makan ler ape yg ada nye...spesel menu...heh3