Wednesday, June 17, 2015

SELAMAT BERPUASA SAHABAT !

BY Sis Lin IN , , No comments

Assalamualaikum wbt...


Hari yang mulia ialah hari Jumaat, sedangkan bulan yang mulia ialah bulan Ramadhan , kita telah sampai di bulan mulia , manfaatkan sebaik baiknya .
Bulan puasa sudah datang , mari bermaaf maafan agar ibadah puasa kita mendapatkan ridho ALLAH, mari menjadi peribadi yang lebih baik , jaga diri , jaga lisan,  jaga ucapan , agar ibadah kita bernilai sempurna..
Jom..dengan izin dariNya jangan lupa bertarawikh dan bertadarus .. 




Ya Allah……
Perkayalah Saudaraku ini dengan keilmuan
Hiasi hatinya dengan kesabaran
Muliakan wajahnya dengan ketaqwaan
Perindalah fizikalnya dengan kesehatan
Serta terimalah amal ibadahnya dengan berlipat gandaan
Karena hanya Engkau Dzat penguasa sekalian alam
Marhaban Ya Ramadhan…
Mohon maaf lahir dan bathin…
Aamiinn ...






P/S: Hurmm mesti ramai yang tengah fikir menu bersahur dan berbuka kan, kan kan kannn hehehe


Wednesday, June 03, 2015

PROJEK KOMEDI WARNA

BY Sis Lin IN , , , , , No comments

Assalamualaikum wbt...


Projek apa ? Projek Komedi Warna !! 
Haaa itulah yang terjerit-jerit penonton menjawab tiap kali hos rancangan Faisal Ismail menyebutnya, memang happening sey orang Johor ni, sporting habis !
Sebenarnya aku baru je 3x menonton secara live rancangan ni, kat tv tak pernah tengok, hahaha itupun setelah kawan setaman dan sekolah bercerita dan mengajak, pada mulanya dia bagi tiket, tiket memang free, so aku dan 2 orang lagi kawan terima pelawaannya, dan kami datang jadi penyokong #EkzosPKW hehehe, layannn... *padahal tak pernah tengok lagi kat tv, jenuh mengugel dan bukak utube ko nak flashback balik persembahan mereka hahahaha...
Kebetulan pula rancangan ni di buat di studio Pinewood Iskandar, Johor, memang dah dekat sangat le dengan kita, dan pertama kali juga aku sampai situ, hehehe..


Haaa ni dia Pinewood Iskandar Malaysia Studio.

So far ok sangat, mana tak ok nya, tiap kali tengok, tergelak macam haper, sampai abang kameraman tu, balik-balik tuju kameranya depan muka kitaorang, aku nak gelak pun jadi malu terus sopan-sopan gitu, hahaha, lagipun aku lihat, penyokong #EkzozPKW je yang happening hehehehe tepukan dan jeritan tanda sokongan tak putus-putus dari kitaorang hehehehe. 
Kumpulan yang lain pun tak kurang hebat, semua hebat-hebat, saingan sengit sungguh, masing-masing ada penyokong tersendiri, antara undi dengan tak je kekekekeh ...

Aku datang tengok tak la sebab #EkzozPKW tu je, tapi sebab memang suka-suka, beza ko tengok live dengan tengok depan tv, walaupun tak nampak lobang hidung Fasha macam dalam tv tu, tapi happening dia tu lain macam, sapa yang dah pernah tengok rancangan live mesti tau punya, kan kan lain kan...
So sapa yang rasa nak merasa tengok live, jom kita Jumaat ni, yang nak tiket bole nanti datang ke Pinewood Iskandar pada jam 10.30am, dan pada malamnya siaran livenya jam 10pm, tapi korang kena datang seawal 9pm untuk amik tempat ok..


Ni le dia geng aku tiap kali pergi, dan minggu ni Final, so kitaorang dah stanby awal-awal heheheh..


Projek Komedi Warna adalah sebuah rancangan komedi realiti yang mencari pelawak pelawak berkaliber. Rancangan ini juga melibatkan interaksi antara peminat dan pelawak kegemaran mereka.

Pengacara : Faizal Ismail [FBI]
Juri  : Datuk Yusoff Haslam, Ahmad Idham, Fasha Sandha

Tayangan: Astro Warna & Mustika HD
Masa: Jumaat jam 10.00 malam (mulai 17 April 2015)
Jumlah Episod: 8
Status: Terkini - Minggu 7

**Barisan pelawaknya korang gugel aje yer..heheheh






P/S: Aku memang suka rancangan gelak-gelak ni, bikin kepala wa kosong ! 
#AkuYangGelakKoYangPanasEh !