Thursday, July 29, 2010

New!! Malay Village at Nusa Bistari

BY Sis Lin IN , , 28 comments

Salam semua...

Malay Village..ermm nama je dah mcm nama kampung kan? tp sebuah restoran, ingat x Lin prnh bt update Lin pi dinner kat restoran yg sama tp di Kolam Air? ye, cuma yg kali ni cawangan baru di buka di Tmn Nusa Bistari, dekat je dgn tmpt tggl Lin,Tmn Bukit Indah, klu hntr anak pi sekolah agama mesti lalu hari2 kat situ, dulu restoran asalnya Red Island Cafe, tp dh tutup so now di ambil alih oleh Malay Village, bru di buka 3hr rasanya, kebetulan smlm besday hubby so kitaorg celebrate dinner nak bg test lidah kasi rasa itu menu daaa..hehehe
Jom layannnn...


*Mmg besar 2tgkat, tp tgkat atas tu belum boleh di guna lagi, dr tepi jalan dah nampak itu restoran.


*Dalamnya kata tuan punya kedai, belum di ubah suai lagi, msh guna brg2 lama dr Red Island Cafe tu, so ciri kemelayuannya hanya terserlah di luar, tp di dlm still selesa dan santai.. :)


*Me and Yana, sungguh yummy itu banana split...ngeh3x....


*Yana makan Grilled Chicken Chop..mmg setongkol besar ayamnya tergolek..he he he


*Naz plk makan Pineaplle Fried Rice...kata Naz, nasi nya lain rasanya, mcm ada rempah khas, mmg rasa nenas...licinnnn, nsb nanasnya ko x makan skli Kak..kekekekeke


*Amat, mana2 pi, mana2 makan mesti le order Nasi Pataya dia, cuma ada kelainan sikit, nasi yg byk dan ada makanan sampingan di hidangkan skli, keropok dan sos.. :)


*Lin & Hubby order makan Nasi Putih, lauk asam pedas kepala ikan, sayur taugeh ikan masin, tauhu hotplate dan juga tomyam seafood, yg special mmg asam pedasnya, powerrrr..tu tekak Lin le, tekak kowang x tau ler..:p


*Mimpi apa le si dak Yana ni nak bergambo dgn si mamat perut buncit nie, ayah dia dok gelak2 smlm smpai sakit perut..ha ha ha ha


*Maaf gambar blur sikit, ni suasana di luar, kat luar tu boleh bersila dan juga ada tmpt duduk yg berpangkin, tp anak2 Lin kata sejuk smlm kat luar, so nak dok kat dlm aje..:)
Lepas ni kowang pi cuba la ye, menunya mmg byk, rasa masakannya kira ok la, harganya pun mmg berbaloi2, ikut le kowang makan apa, lain menu lain harga yek.. :p




P/S: Ermm nnti bulan puasa boleh la berbuka puasa di situ, tp klu inginkan betul2 suasana kampung, kowang pi kat Kolam Air tu, lagi cantik deboom.. :)


With Love

28 comments:

  1. rindu akan nasi goreng pataya! =D

    ReplyDelete
  2. Ken: al siannya..mai mai Sis belanjer..kita order Ken byr..muahahahaha

    ReplyDelete
  3. Nice entry friend...visit my latest entry today..;D

    ReplyDelete
  4. Suhaisweet: Tq friend..ok i will...skodeng timeee..he he he

    ReplyDelete
  5. comelnya sisLin dgn Yana...
    Mcm best je, harus pergi bila blk Kota nnt :D

    ReplyDelete
  6. Ch@: comeiii?? mak dia ke anak nya..ha ha ha..
    bkn harus cha tp mesti pergi klu nak kan kelainan..he he he

    ReplyDelete
  7. generic ambien buy ambien dose - ambien 10 mg picture

    ReplyDelete
  8. buy xanax online forum xanax buy online no prescription - generic green xanax pill

    ReplyDelete
  9. diazepam 5mg valium 20mg - how much valium cost

    ReplyDelete
  10. buy zolpidem online zolpidem tartrate cr 12.5mg tablets - zolpidem ambien

    ReplyDelete
  11. buy valium valium urine test - how to order valium online no prescription

    ReplyDelete
  12. ativan lorazepam ativan dosage xanax - generic ativan lorazepam

    ReplyDelete
  13. buy diazepam diazepam 5 mg wikipedia - buy diazepam online forum

    ReplyDelete
  14. ativan sale ativan withdrawal symptoms in elderly - generic ativan buy

    ReplyDelete
  15. diazepam online oral diazepam dose for dogs - valium diazepam bula

    ReplyDelete
  16. buy diazepam cheapest online diazepam - drug interactions codeine diazepam

    ReplyDelete
  17. what is diazepam used for diazepam dosage sleep problems - buy valium online thailand

    ReplyDelete
  18. buy xanax online xanax show up drug screen - greenstone xanax 2mg

    ReplyDelete
  19. cheapest ativan ativan withdrawal syndrome - ativan vs xanax bluelight

    ReplyDelete
  20. buy xanax xanax bars with no prescription - generic xanax pills look like

    ReplyDelete
  21. buy generic ativan lorazepam 1 mg vs alprazolam 1mg - ativan overdose child

    ReplyDelete
  22. generic ativan ativan to sleep - many 1mg ativan overdose

    ReplyDelete
  23. soma drug soma medication side effects - is the medication soma a narcotic

    ReplyDelete
  24. cheap generic valium valium and anxiety relief - effects of valium addiction

    ReplyDelete
  25. discount valium valium can cause depression - where to buy roche valium

    ReplyDelete
  26. buy ambien online overnight delivery buy cheapest ambien online - ambien side effects weight loss

    ReplyDelete
  27. buy ambien online ambien pill side effects - generic ambien not good

    ReplyDelete
  28. buy valium online valium side effects chest pain - cheap valium online india

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah membaca dan beri ulasan/komen..
Sebarang cadangan dan pendapat anda, amat di alu-alukan....
TQ..